INTERNET CEZ DVE SIETOVKY(ZATUHNE CI DVOJNASOBNA RYCHLOST)??

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ako router na normalne pouzitie to staci, avsak nie na spojenie liniek ako si chcel.
spider-wifi
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa spider-wifi »

no tak , kt router na takuto aplikaciu? http://lartc.org/howto/lartc.rpdb.multiple-links.html
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Najlepšie by to zvládol nejaký počítač.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

spider-wifi napísal:no tak , kt router na takuto aplikaciu? http://lartc.org/howto/lartc.rpdb.multiple-links.html
Pocitac s nainstalovanym linuxom, obyc. router ti tu bude nanic. Zda sa mi vsak, ze nemas dost dobre predstavu, co vobec robis a preto vysledok bude katastrofalny.
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

nebolo by riesenim nainstalovat si vmware alebo virtualPC, tu druhu ip adresu(pripojenie) nastavit nanho a tahat pomocou neho? to prve pripojenie by si mal na normalne surfovanie.
spider-wifi
Light Expert
Light Expert

nebolo by riesenim nainstalovat si vmware alebo virtualPC, tu druhu ip adresu(pripojenie) nastavit nanho a tahat pomocou neho? to prve pripojenie by si mal na normalne surfovanie.
nie toto nechcem to by som uz mohol mat davno
spider-wifi
Light Expert
Light Expert

Najlepšie by to zvládol nejaký počítač.
no to by sa dalo lebo cena routera by bola asi drahsia ako starsieho PC . Myslim ze cca PC 100Mhz a 32MB ram a daky 2GB HDD+3*LAN by stacil nie? to zozeniem za par fukov. Ale ako nainstalujem vobec linux, z linuxom nemam vobec skusenosti! iba take male ale chcem to spojazdnit
OBR:
Prílohy
takto.GIF
(3.87 KiB) 222 stiahnutí
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Zaujimalo by ma ako chces mat na jednom APcku, dve internetove pripojenia od providera?
chrono
VIP
VIP

Skôr by to malo byť takto
Prílohy
net.png
net.png (4.8 KiB) 820 zobrazení
spider-wifi
Light Expert
Light Expert

Zaujimalo by ma ako chces mat na jednom APcku, dve internetove pripojenia od providera?
normalne! mas dva porty na AP a kazdy ma inu IP. Ved tak sa to normalne zapaja!!
spider-wifi
Light Expert
Light Expert

chrono aky je rozdiel medzi mojim nakresom a tvojim? a co je tu GNU
chrono
VIP
VIP

Ak máš AP ktorý sa môže pripojiť na viac ISP, tak rozdiel nie je žiadny. GNU/Linux je Linux plus GNU programy (väčšina základných programov v Linuxových distribúciách sú programy od FSF)
spider-wifi
Light Expert
Light Expert

konkretne mam Ovislink WL-5460 a sa pripojit dvoch uzivatelov. Takze by to malo ist cez ten PC linuxovy router
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

spider-wifi napísal: normalne! mas dva porty na AP a kazdy ma inu IP. Ved tak sa to normalne zapaja!!
1) APcko ma jeden WAN port
2) porty nemaju IP adresu, ale zariadenia pripojene na tieto porty maju istu adresu.
3) je mozne kupit nejaky dual (a viac) router, ktory podporuje viac ako jedno WAN pripojenie, ale nebude asi zrovna lacny
4) lepsie je sa bavit konretne o tvojom pripade, akych dvoch poskytovatelov mas...
spider-wifi
Light Expert
Light Expert

je to jeden poskytovatel. lenze mam pripojene dva PC k AP, jeden cez jeden port a druhy cez druhy port. Kazdy ma inu IP adresu a na kazdom ide 256kb/s naraz. Takze mozem stahovat susasne na jednom plnych 256kb/s a na druhom taktiez. No a ja to chcem spojit aby na jednom PC islo 512kb/s 8). Myslim ze som sa jasne vyjadril
chrono
VIP
VIP

spider-wifi napísal:je to jeden poskytovatel. lenze mam pripojene dva PC k AP, jeden cez jeden port a druhy cez druhy port. Kazdy ma inu IP adresu a na kazdom ide 256kb/s naraz. Takze mozem stahovat susasne na jednom plnych 256kb/s a na druhom taktiez. No a ja to chcem spojit aby na jednom PC islo 512kb/s 8). Myslim ze som sa jasne vyjadril
A nemáš maximálnu rýchlosť pre IP obmedzenú iba v AP (lebo to vyzerá na obyčajné pripojenie na jedného ISP)?
spider-wifi
Light Expert
Light Expert

nie nemam. Ved kamarat co ma wifi net je pripojeny na APcko na ktorom su 4 uzivatelia a kazdy ma inu IP a kazdy ma svoju 512kb/s a nemaju stvorite WLAN
chrono
VIP
VIP

Mimochodom, napadlo mi, že jednoduché spojenie tých dvoch liniek by aj tak nefungovalo (minimálne by to nefungovalo pre p2p siete, rapidshare a podobné veci). Čo potrebuješ, je presmerovať spojenia na niektoré porty na jedno Wifi pripojenie a iné spojenia na druhé. Aj toto by sa dalo urobiť pomocou Linuxového routra (možno aj pomocou nejakého serverového Windowsu).

// chrono: Vlastne tomu rapidshare by to možno nevadilo, ale p2p sieťam ty to vadilo takmer určite (časť spojení by totiž prichádzala z jednej IP a časť z druhej)
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mathev »

spider-wifi napísal:je to jeden poskytovatel. lenze mam pripojene dva PC k AP, jeden cez jeden port a druhy cez druhy port. Kazdy ma inu IP adresu a na kazdom ide 256kb/s naraz. Takze mozem stahovat susasne na jednom plnych 256kb/s a na druhom taktiez. No a ja to chcem spojit aby na jednom PC islo 512kb/s 8). Myslim ze som sa jasne vyjadril
a co takto si zavolat providerovi a zmenit sluzbu na 512 tku, nahrat si do ovisu V2 firmware a tympadom z neho spravit wifi client/lan router, a zbytocne vlozenu energiu do blbosti so spajanim rychlosti vlozit do niecoho zmysluplneho?
takto dosiahnes tu rychlost a aj obidva pocitace budu na to pripojene.. je to fakt ze jednoduche
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

mathev napísal:..
nice. bezne je, ze slovaci vzdy hladaju sposob ako s niecim vyje***.
Napísať odpoveď