Ktorý monitor?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...

Ktory

obycajny
12
32%
sirokouhly
26
68%

Celkom hlasov: 38

Shrekzv
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Ktorý monitor?

Príspevok od používateľa Shrekzv »

No idem kupovat lcd monitor....aspon dufam :D este nedosli prachy....ale povedzme ze dojdu

no a zajima ma ze ktory z tychto dvoch monitorov by ste kupili?

obycajny 19 palcovy:
http://www.samsung.com/sk/products/moni ... /940bf.asp

alebo sirokouhly 19 palcovy:
http://www.samsung.com/sk/products/moni ... /940bw.asp

urcite chcem samsung.... :)

pc vyuzivam prevazne na pracu a filmy...ale ked ma chyti tak hram hry tyzden vkuse....ale inac obcas sie nieco zahram...dva krat do tyzdna..niekedy vobec

//EDIT: prosim piste aj ze preco ten alebo ten
dakujem
saj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa saj »

Ja som mal doteraz obycajne LCD.Presiel som na widescreen a neviem ci by som siel spät ku normalnemu.Na filmy a pracu je WS skvely.Viac miesta,mozes otvorit aj viac veci naraz.Napriklad spustis firefox na pol obrazovky a word na druhu polku a stale mas dost priestoru.Na hry je WS tiez dobry.Aj ked u niektorych hrach to nevyzera najlepsie,ale je to o zvyku.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Pokial prevazne praca a filmy, tak si kup sirokouhly. Pri hrani by mohlo robit problemy nepodporovane rozlisenie, ale na filmy to bude ako stvorene ;-)
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mathev »

widescreen odporucam kto mal raz widescreen tak by nesiel spat ku kocke :), a pri tych hrach... existuje forum kde sa riesi prave ako nastavit rozlisenie na ws monitory aj v hrach ktore to povodne nepodporuju takze sa mi este nestalo aby som to na nejakej hre nerozbehal.
JurijRubanov
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa JurijRubanov »

Ja osobne ani jeden. Tie kontrasty 700:1 a 500:1 sú na dnešnú dobu veľmi slabé. Volil by som inú značku. Najprv som mal Hyundai 700:1, teraz mám LG 1600:1. Je to neskutočný rozdiel. A hlavne pri hrách a filmoch večer je ten kontrast poznať.
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mrk »

ja mam samsung 205BW vyzorovo by som povedal totozny ale predsa iny...a som s nim spokojny.....tak skoro asi nebudem menit :)
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

tiez som sa tot nedavno rozhodoval pre monitor, ale davno som mal jasno ze idem do wide ;)

dovod? vacsina novsich hier uz widescreen podporuje, a tie co nie.. tak som hladal LCD ktore by podporovalo aj zobrazenie 4:3 (tj po bokoch cierne pasiky). Hrat na widescreen to je trosku ine kafe, pre ludske oci je sirokouhle zobrazenie prirodzenejsie. ALE .. je tu jedno ale... Treba ignorovat sirokouhle 17" a 19" - to je prilis male... mam 21" a neviem si predstavit ze by to bolo este mensie - na vysku je to cca ako 19".

.. ak mas kupovat 17-19" o widescreen ani neuvazuj. Ak vacsia uhlopriecka, tak urcite Wide ;)
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

KoCi, ale no tak :wink: bracho ma NB 15,4" WD a je to slusna plocha. sice to nie je ziadne futbalove ihrisko, ale staci. :P
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

no kedze hry uz nehravam (i ked niektore hry podporuju WS resolution a vyzera to paradne) tak jednoznacne by som bral Widescreen :)
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

2krija - uznavam, ale predsalen u 15,4" nedochadza k zuzeniu displeja, ale len k rozsireniu, a u notebookov predsa nemozeme cakat ze budu mat 19" a viac :) u NB je to ina situacia. Ale vazne si skus pozriet zapojenu 19"W a 19" normal - neubranis sa pocitu ze ta 19"W je akasi mensia.
Shrekzv
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Mrk napísal:ja mam samsung 205BW vyzorovo by som povedal totozny ale predsa iny...a som s nim spokojny.....tak skoro asi nebudem menit :)
skoda ze mam limit 8500sk a nie 10 000 sk...kebyze mam prachy tak ej jasne ze by som si kupil s vecou uhloprieckou...tento je v pohode co mas....len tie prachy :(
jumper
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa jumper »

podla mna sirokouhlac lepsie sa pozeraju filmi :) dakedy sa oplati dosetrit ;)
VaporV
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa VaporV »

No ja som za sirokouhly..... je lepsii :D :D :D
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mrk »

Shrekzv napísal:skoda ze mam limit 8500sk a nie 10 000 sk...kebyze mam prachy tak ej jasne ze by som si kupil s vecou uhloprieckou...tento je v pohode co mas....len tie prachy :(
hehe mno je to na tebe ja este niesom zarobkovo cinna osoba...tak vsetko ide cez rodicov kebyze si to mam platit tak bezim na niakej 486 :D
Shrekzv
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Mrk napísal:hehe mno je to na tebe ja este niesom zarobkovo cinna osoba...tak vsetko ide cez rodicov kebyze si to mam platit tak bezim na niakej 486 :D
Vidis ja si platim sam...rodicia mi neprispeju ani kebyze neviem co robim :cry:
Ares
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Ares »

No ja mam presne tento samsung doma a myslim si, ze zatial som na nom nenasiel ziadnu chybu. Mozno ti nejaki maniaci povedia, ze na counterstrike je na rit, na to treba CRT, ale ja som nejake nestihanie monitora nebadal. Je mozno mensi ako ostatne klasicke LCD, ale vraj sa uz v poslednej dobre zacina vsetko robit pre sirokouhle monitory.

Cize sirokouhly.
Shrekzv
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

no takze sirokouhly je objednany...v pondelok by mal byt na stole.... :) :) ..najneskor utorok..potom napisem ako sa mi paci :)
Shrekzv
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Takze sirokouhly je doma na stole rovno predomnou :D :D ...je to pecka.....len kym som to nastavil aby bol obraz v poho tak som sa chvilku zabavil...ma nastaveni a funkcii za furik :D
Napísať odpoveď