Niektorim penize ani dat netreba lebo si ich nevedia vazit!!!Ked je hladny a ma nieke korunky tak si radsej kupi chlast ako jedlookonenipica napísal:Nikdy som nedal bezdomovcovi zadarmo len tak peniaze, hlavne nie za zobranie, ked od vas pita na jedno a place ze je bezdomovec.. Ved ste normalny ?!!
Ak ale bezdomovec slusne poprosi, ze mu chyba na cuco, tak prispejem niakyma korunkama..![]()
A tiez mam kamaratov, normalnich mladich ludi, ktori su na ulici tak niekedy pomozem
Žobráci
-
okonenipica
Zablokovaný
- Kontaktovať používateľa:
no tak u nás v LM sú žobráci ale vezmi si to takto pri hypči sú aj niekedy asi 4 alebo 5 a to je dosť na jeden jabčák tichý alebo bielu pani.
takže ked každý ti povie že či by si mu nedal 10 sk to majú 50 sk a stačí na jedno vínko. A tak som sa rozhodol takto ked chodím nakupovať s autom tak minule prišili taký dvaja hm jeden mal obvaz a naruke a vravia že majú ťažký život a že ma poznajú a že som taký a taký a tak som im povedal hm dám ale ma vytlačíte za parkovisko ja budem v aute a vy ma budete tlačiť to robí tých 10 - 15 sk čo by som im dal a oni že my nevládzeme a pod. Tak som im povedal chodte preč. A išili ku dalším. Tak to robím stále. Ale niekedy dám ale iba takým čo im fakt treba teda invalidom alebo inak postihnutým ludom hlavne na trhoch a podobne toto uznávam dal by som aj 100sk ale bezdomovcom ?? oni sa budú válať a my na nich robiť toto nie veed v Lm je organizácia čo takýchto zamestnáva
takže tak
-
okonenipica
Zablokovaný
-
Shark NX
Addict
V BA po obchodnej asi rok do zadu behal taky mily Pan z Nota bene cca50 rocny taky zadbany ...
Ked som si kupoval listky tak prisiel ku mne ... "ospravedlnujem sa pane ze vas otravujem ... nekupili by ste nota Bene??" Tomu som nechal 100Sk a ze nech casopis preda druhemu ... potom som ho videl asi 2 mesiace a potom zmizol ... mozno sa vytiahol zo situacie
Ale tu co vrieska na jedlo to jak poliaci Hovoria "Łopatą w łeb i do rowu" Lopatou cez hubu a do jarku
Ked som si kupoval listky tak prisiel ku mne ... "ospravedlnujem sa pane ze vas otravujem ... nekupili by ste nota Bene??" Tomu som nechal 100Sk a ze nech casopis preda druhemu ... potom som ho videl asi 2 mesiace a potom zmizol ... mozno sa vytiahol zo situacie
Ale tu co vrieska na jedlo to jak poliaci Hovoria "Łopatą w łeb i do rowu" Lopatou cez hubu a do jarku
-
P3Bo
Guru wannabe
Suhlasim fakt ti ludia ktori sa dostali na ulicu su uz dost velke trosky ci uz je to ich vinou alebo zavinenim niekoho ineho alkohol je jediny liek na ich bolest a staci chvilka a uz su zavisli.Martin44 napísal:Podla mna temer kazdy z nas jeden keby bol na ulici tak by zacal chlastat....ja im to nevycitam ...je to ich jedine potesenie...to vsak akym sposobom si tie peniaze niekedy vydobijaju ne uz druha vec...su otravni a podobne ale to vino im schvalujem
-
Mek
Addict
este furt?Stenky napísal: myslim ze je to ta ista co beha s kelinkom po SNP v Bratislave a vykrikuje "na jedlooooo".
a zobrakom nikdy nedavam, poviem ze nemam peniaze (co je pravda, nikdy nenosim pri sebe viac, nez potrebujem).
v ZA pred intrakom a v areali na akademickej pode otravuju zobraci studakov... prvykrat ma jeden skoro zastavil ze "pane, mozem poprosit?" ale isli sme s kamosom na intrak a odignorovali sme ho
no a potom asi pred 2 tyzdnami ma zastavil dalsi (dokonca neviem, ci to nebol ten isty), a povedal som mu ze nemam ani halier (co bola pravda) no a ked som isiel hore po schodoch, tak som ho videl, ako otravuje dalsich ludi a oni mu veselo davali prachy, zarucene sa isiel niekam do lieho nalozit
-
Stoporko
VIP
myslis to vazne? Zabavit sa da i inak, a sam vidis, kolko a co ich ten chlast stoji. To ani nehovorim, ako im to neprospieva zdravotne, najme v zimnom obdobi.Martin44 napísal:Podla mna temer kazdy z nas jeden keby bol na ulici tak by zacal chlastat....ja im to nevycitam ...je to ich jedine potesenie...to vsak akym sposobom si tie peniaze niekedy vydobijaju ne uz druha vec...su otravni a podobne ale to vino im schvalujem
Ak uz ma nejaky zobrak donuti nieco mu dat, je to zasadne len jedlo. Vynimkou su hudbou si zarabajuci studaci, ktorym davam brnkatka
-
susenejablko
Light Star
myslim ze Martin tym chcel povedat to, ze keby sme sa ocitli na ulici secci (samozrejme ze to len teoreticky...prakticky je to uuplne nemozne) vacsina z nas by sa ucylila k chlastu bez ohladu na to co to s nimi spravi a kolko to stoji a taaaak...a ze v zime neprospieva??Stoporko napísal:myslis to vazne? Zabavit sa da i inak, a sam vidis, kolko a co ich ten chlast stoji. To ani nehovorim, ako im to neprospieva zdravotne, najme v zimnom obdobi.
Zabaviť sa dá aj inak?Stoporko napísal:myslis to vazne? Zabavit sa da i inak, a sam vidis, kolko a co ich ten chlast stoji. To ani nehovorim, ako im to neprospieva zdravotne, najme v zimnom obdobi.
Ak uz ma nejaky zobrak donuti nieco mu dat, je to zasadne len jedlo. Vynimkou su hudbou si zarabajuci studaci, ktorym davam brnkatka
Stretol som sa nedávno s jedným bezdomovcom, ktorý pravidelne sa chodil ku mne vykecať, že ho berie jeden chlapík, podnikateľ do čiech. Bral spolu asi troch takýchto ľudí a jediná podmienka bola, že sa majú slušne a hlavne čisto obliecť. Mali by ste vidieť ožrana, špinavého bezdomovca ako vyzeral tesne pred ich odchodom. Oholený, čisté oblečenie, navoňaný, úplne iný človek.
-
makaveli
King
pribeh kamarata (k) a zobraka (z) spred tulipu v martine...
z: ujo, nemate nejake drobne peniaze, som hladny...
k: no urcite, dam ti peniaze a ty sa pojdes na*ebat
z: nie, ja nepijem ani nefajcim, pojdem si kupit polievku
k: tak pod so mnou do tulipu a ja ti tam kupim polievku
z: nie ujo, nedali by sa radsej tie peniazky, tam maju moc stiplavu, ja si pojdem kupit do mesta...
k: vypadni kym ti nenakopem rit
takze toto su tie pripady, ze na polievku pytaju a po inom im je v krku sucho...
z: ujo, nemate nejake drobne peniaze, som hladny...
k: no urcite, dam ti peniaze a ty sa pojdes na*ebat
z: nie, ja nepijem ani nefajcim, pojdem si kupit polievku
k: tak pod so mnou do tulipu a ja ti tam kupim polievku
z: nie ujo, nedali by sa radsej tie peniazky, tam maju moc stiplavu, ja si pojdem kupit do mesta...
k: vypadni kym ti nenakopem rit
takze toto su tie pripady, ze na polievku pytaju a po inom im je v krku sucho...
Zasadne nedavam bezdomovcom nic ani ked len natahuju ruky ani ked otravuju a maju tu drzost pytat si, mne tiez nikto nic zadarmo neda akakolvek lutost pri nich nie je na mieste 99% znich je tam vlastnou vinou, ti co tam nie su vlastnou vinou ti sa snazia predavat nota bene a to si uz obcas kupim ak nemam naponahlo a vidim nejakeho predavaca, ale slusne obleceneho...Bol som svedkom ako raz nejaky mladici kupili jednej takejto zobracke liter mlieka ked vykrikovala na mlieko, skoro donich to mlieko hodila...No takysto som raz isiel s mamou (bratislavcania mozno budu vediet) kedysi davnejsie zobral taky maly asi 12+/- rocny chlapec v centre stareho mesta obratil sa na mamu, ze "na jedlo" alebo nieco vtom zmysle mama mu dala banan alebo rozok, uz presne neviem, proste co mala prave pri sebe v taske, mali ste vidiet ako to ten chalan zjedol, on nejedol doslova zral taky bol hladny. Ano teraz mozete namietat, ze taky hladny mozu byt aj ti ostatni, ale ti ostatni su schopni si pomoct sami, ten chlapec nebol a urcite sa nedostal na ulicu vlastnou vinou...
Pred pár dňami som vo ZV na námestí keď som čakala na známu videla žobrať jedného pána (podotýkam, že nebol róm), normálne by ste ani nepovedali, že bol žobrák, čisto oblečený, učesaný, no skrátka, kľačal tam, pred sebou klobúk a žobral, tak som na neho pri tom čakaní pozerala. Ľudia okolo neho prechádzali a samozrejme si ho viac-menej nevšímali, keď tu zrazu prechádzala okolo neho mladá rómka aj s mužom, pred sebou kočík a na rukách ešte jedno dieťa. Prešli okolo neho, potom sa zastavili, ten mladý sa vrátil hodil tomu ujovi do klobúka a išli ďalej... paradox ako vyšitý, a že rómovia nemajú srdce...
Re: Žobráci
ja to robim taktoSRneC napísal:... davate takymto ludom nejake peniaze...mate kriteria ze komu date, komu nie...?
-z casu na cas si od predajcu kupim nota bene /vozim clenov rodiny k doktorom, postavaju tam ti predajcovia/, snazi sa nieco pre seba spravit tak preco nie.
-bezdomovci co postavaju pred tescom a pod, tak tym nic. ozranov nepodporujem a maju zvyk byt doterny a vulgarny k ludom a tak...
U nás v meste máme jedného chlapa, určite by som ho nenazval žobrákom(hoci to robí na ulici) ale nemá nohy po kolená. Šporí na nový vozík lebo starý sa mu rozpadá pod zadkom. Takým ľudom prispejem ale cigánom a iným ktorý sa ani len nesnažia niečo so sebou robiť, simulujú nejaké postihnutie, využívajú deti na žobranie, nekupujú si za to jedlo ale čučo, okenu a lieh ..NIE