Cerberus FTp server

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
dekarbon
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Cerberus FTp server

Príspevok od používateľa dekarbon »

Neviem ci poznate tento prgram ale chcel yb so si urobit ftp server neviem ako an to pomôžete mi?
IP mam staticku a nevrejnu
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jorg22 »

ked mas neverejnu IP tak si FTPserver neurobis.
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

no takto vam poviem
zadal som rozsdah IP adreis od 0.0.0.0 az po 255.255.255.255 a ide to bezu problemov tak potom som sa asi mylil s tou adresou asi bude verejna no a oe to dost rychlo az 5 MB/s co sa mi moc lubisamozrejem to ide oba vtedy ked si to prevadzkujm u seba ale ked by chcel niekto tahat odomna tak to vyuzije iba moj maximalny bandwitch teda 4 mbit teda okolo 400 kb/s mojho uploadu
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

IP z ktorej si poslal ten prispevok nie je verejna. Navyse 4mbit sa nerovna 400 KB/s.
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Tak ked nemas verejnu IP tak ti to pojde ale iba tebe a ludom co su s tebou na sieti ale z internetu sa nikto nepripoji.
PaTrIcIuS
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa PaTrIcIuS »

jorg22 napísal:Tak ked nemas verejnu IP tak ti to pojde ale iba tebe a ludom co su s tebou na sieti ale z internetu sa nikto nepripoji.
poznas take nieco ako port forward ???
ak nie tak nemudruj :)
da sa to ak ma moznost sa dostat na router a manageovat si ho.
ftp server ide default na porte 20.
na svojom compe si nastavi pevnu IP, ku ktorej si potom na routry priradi port 20, alebo este lepsie na mac adresu. stiahne si programcek Dynamic Update Client so stranky no-ip.com. tam sa zaregistruje po menom napr.: dekarbon.no-ip.info
no-ip server bude automaticky presmerovavat vsetky pripojenia na jeho pocitac a tym padom moze mat vlastny ftp server pristupny z netu.
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

iba ze ftp server ide defaultne na porte 21 :wink:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

PaTrIcIuS: FTP bezi standardne na porte 21 ;) Neviem na co ma forwardovat port, ked nema verejnu IP adresy. Co mu pomoze NATko bez verejnej IP a kto vie, ze ci ma doma vobec router, hmm?!
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

PaTrIcIuS napísal:poznas take nieco ako port forward ???
ak nie tak nemudruj :)
da sa to ak ma moznost sa dostat na router a manageovat si ho.
ftp server ide default na porte 20.
na svojom compe si nastavi pevnu IP, ku ktorej si potom na routry priradi port 20, alebo este lepsie na mac adresu. stiahne si programcek Dynamic Update Client so stranky no-ip.com. tam sa zaregistruje po menom napr.: dekarbon.no-ip.info
no-ip server bude automaticky presmerovavat vsetky pripojenia na jeho pocitac a tym padom moze mat vlastny ftp server pristupny z netu.
Mam naozaj velmi rad ked niekto sa snazi struhat chytreho, ostatnym pise nech nemudruju a sam pise hluposti. Bez verejnej IP mozes mat zaregistrovanych aj dvadsat domen a styristokrat presmerovany port a aj tak ti to nepojde.
PaTrIcIuS
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa PaTrIcIuS »

no tak som sa sekol stym portom 20 :) (nevidalo)
mam net od ST online.
po kazdom restarte routru mam inu externu IP a ftp server mi vzdy funguje aj na locale aj cez internet
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

PaTrIcIuS: Ty si retard alebo co? Koho zaujima tvoj ten od ST a verejna IP, ked autor temy nema podla informacii verejnu IP adresy a tak si moze port forwarding robit tak na televizore.
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

No chlapci takto..router mam an streche ale nemam k nemu pristup ako softvericky teda nemam heslo a meno a provider by mi ho nedal to viem naisto no aco sa tyka dalsej veci stym 4mbitom ja viej ze som nedal presne hovoril som iba o pribliznej rychlosti dobre je to 4096:8 čo sa rovna presne 512 kb/s.

no a ešte chcem spomenut jednu vec keby som nemal zdielany net agregovany s ostatnymi usermi v nasej lokalnej sieti LAN tak yb som mohol teoreticky povedzem ze dostavat 10 mbit ale neviem to naisto lebo provioder mi tvrdil ze zariadenie ktore mame na strechce je half Duplex 4 mbit teda zrejme to viacej nezvladne a aj tak je uz predimenzovany takze asi tak ale to nevadi mne 4 mbity stacia bohato aj ked by som chcel tych 10 ale co uz.musime sa poskladat an novy router 8)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

dekarbon: Cena neagregovanej garantovanej 10 mbit linky je vyssia ako priemerna mzda na Slovensku ;)
Napísať odpoveď