chcem sa spytat ci ste nejako oslavovali tento den s vasimi priatelkami/kamoskami
ak ano tak napiste
Verim, tym by si sa akurat pekne zhovadil, co mi na teba akosi nesedi ; )k6 napísal:Tym som nechcel povedat, ze to je komunisticky prezitok, ten sviatok.
Duchovne cvicenia? Studujes teologiu? Ako cirkev- farari- pristupuju k tomuto sviatku? Je to individualna vec kazdeho farara?pHysIQ napísal:Nejak specialne som tento sviatok neoslavoval a to aj preto ze len pred chvilou som sa vratil domou z duchovneho cvicenia. Akurat som stihol zablahozelat mamke a sestre ako aj niektorym spoluziackam.
Ale pre mna tento sviatok velky vyznam nema.
Jo, mam dojem ze pHysIQ chodi na ECAV Bohoslavecku fakultu ci jak sa to pise... niekde som tusim nieco take zazrel... btw, myslim ze cirkev k tomuto asi nepristupuje nijako. Preco by aj mala? Nieje to cirkevny sviatok ale sviatok ktorysi vymysleli ludia... asi tak ako MDD, den boja proti fasizmu, a dalsie...Tomasito napísal:Duchovne cvicenia? Studujes teologiu? Ako cirkev- farari- pristupuju k tomuto sviatku? Je to individualna vec kazdeho farara?
No nevyjadril som sa najlepsie. Myslel som to tak, ze samotna cirkev takyto sviatok proste neriesi. Netyka sa jej a ziadnym sposobom jeho princip neodporuje jej teoriam a uceniu (a demagogiiTomasito napísal:k6, keby si mi odpovedal, ze je to individualna zalezitost kazdeho farara, pochopim. No "nepristupuje nijako"? To je ako? : )