Použitie? Sebaobrana, obrana majetku. No a každý raz bude mať svokru takže
Máte zbraň?
no ja sa zbraniam nerozumiem, takze by ma fakt zaujimalo preco je tlmic zakazanym doplnkom - je sice pravda ze bez tlmica je pouzitie zbrane ovela napadnejsie a vedia o tom vsetci v okoli.. ale ak mam (cisto hypoteticky) legalne drzanu zbran, tak aj jej pouzitie v pripade "potreby" by malo byt legalne nie? tak ked uz ju legalne pouzijem, tak preco musim budit susedov naokolo?snipah napísal:...
KoCi napísal:no ja sa zbraniam nerozumiem, takze by ma fakt zaujimalo preco je tlmic zakazanym doplnkom - je sice pravda ze bez tlmica je pouzitie zbrane ovela napadnejsie a vedia o tom vsetci v okoli.. ale ak mam (cisto hypoteticky) legalne drzanu zbran, tak aj jej pouzitie v pripade "potreby" by malo byt legalne nie? tak ked uz ju legalne pouzijem, tak preco musim budit susedov naokolo?
Zákon č. 190/2003 Z. z. o strelných zbraniach a strelive:
- § 4
Zbraň kategórie A
(1) Zbraňou kategórie A je zakázaná zbraň, zakázané
strelivo a zakázané doplnky zbrane.
(2) Zakázanou zbraňou je
a) vojenská zbraň,
b) samočinná zbraň,
c) zbraň, pri ktorej bol jej pôvodný charakter a podoba
zmenená tak, aby sa jej použitím mohol spôsobiť
ťažší následok ako pred jej úpravou, alebo zbraň,
ktorá má vzhľad iného predmetu,
d) palná zbraň vyrobená z nekovového materiálu a neidentifikovateľná
za pomoci detekčných prístrojov
a röntgenových prístrojov,
e) zbraň s pevne zabudovaným tlmičom hluku výstrelu,
f) zbraň s pevne zabudovaným laserovým zameriavačom,
zameriavačom skonštruovaným na princípe
noktovízora, infražiariča, elektronického zväčšenia
obrazu a zariadenia na prevrátenie obrazu,
g) vyrobená zbraň alebo upravená zbraň, ak nejde
o dovolenú výrobu alebo dovolenú úpravu, zbraň
s úpravami sťažujúcimi jej kriminalistickú identifikáciu.
Existuje jedina vynimka. Mohol by si vlastnit zbran so zakazanym doplnkom, ale musel by si mat zbrojny preukaz sk. A. Ten je vydavany prislusnym oddelenim PZ po predlozeni pozadovanych dokumentov, o.i. aj vynimku udelenu ministerstvom vnutra. Pre viacej informacii si prestuduj spomenuty zakon.
-
krupica_dnb
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
moj bratranec mal tiez ale m-4 alebo m-16 to bola taka mutacia obidvoch ale strielala uplne presne a gulky isli rovno az 70m na 13m som trikrat za sebou trafil 2cm hruby klas a ked som netrafil tak som videl osuch ale ten moj bratranec ju predal za 500sk to ma dost na......pinacolada napísal:voe ja mam mp5ku na gulicky.to je ti delo
no tymto si nie som taky istyKoCi napísal:je sice pravda ze bez tlmica je pouzitie zbrane ovela napadnejsie a vedia o tom vsetci v okoli..
pred tyzdnom u nas na namesti okolo 5.00 rano niekto zastrelil mladeho chalana.
padlo 20+ vystrelov, nabojnice po celom namesti a nikto si to nevsimol.Mozno vsimol ale nikoho nenapadlo ze pocuju vystrel z pistole.Policajti su od miesta kde zomrel ten chalan cca 250 metrov
Tymto chcem povedat ze takto to vyzera ked ma kadejaky somrak zbran
-
Wishmaster
Medium Professional
No, ja mám katanu, nejaké nunchaky, hore na povale mám v truhlici Andúril
. A myslím, Že aj dva tomahawky 
A mojím najväčšímm tromfom je Lightsaber s červeným lúčom - som síce len ešte padawan, ale rytierom Jedi budem o nejakých 5 rokov
Lol, akože k tým zbraniam. Zbraň(strelnú) nosia len zbabelci, ktorí v súboji nevidia nič iné, len ako niekoho odkrágľovať, alebo ťažkí frajeri, ktorí majú svalovej hmoty na rozdávanie a mozgovej kôry nikde... alebo ešte totálne vymletí typkovia, ktorí sa chcú len proste frajeriť, źe vlastnť zbraň je najnovším módnym trendom (podľa vzoru "našich amerických bratov").
Aj tak, jeden japončík vie napáchať viac škody ako celý zásobník v Glock-22 alebo AK-47.
//edit: V dnešnej dobe každý by len chcel riešiť problém priložením deviny k hlave, samozrejme keď zlyhá diplomacia(aj keď k tej veru sa skoro nedostane).
Si zoberte starobylé Grécko a antiku véobecne. aké "krásne" súboje a vojny(viď príklad film 300. 300 sparťanov vs 80 000 Peržanov, aj keď každý zdroj uvádza iné čislo, vraj aj 1 000 000 vojakov - a to nie len pešiaci, ale aj ťažká kavaléria, lučištníci a čo ja viem aké typy vojakov ešte) boli, keď sa bojovalo "muž proti mužovi". A aj slovo súboj, podľa mňa, v dnešnej dobe stráca význam. Chlapík vytiahne devinu a bum, po probléme.
A mojím najväčšímm tromfom je Lightsaber s červeným lúčom - som síce len ešte padawan, ale rytierom Jedi budem o nejakých 5 rokov
Lol, akože k tým zbraniam. Zbraň(strelnú) nosia len zbabelci, ktorí v súboji nevidia nič iné, len ako niekoho odkrágľovať, alebo ťažkí frajeri, ktorí majú svalovej hmoty na rozdávanie a mozgovej kôry nikde... alebo ešte totálne vymletí typkovia, ktorí sa chcú len proste frajeriť, źe vlastnť zbraň je najnovším módnym trendom (podľa vzoru "našich amerických bratov").
Aj tak, jeden japončík vie napáchať viac škody ako celý zásobník v Glock-22 alebo AK-47.
//edit: V dnešnej dobe každý by len chcel riešiť problém priložením deviny k hlave, samozrejme keď zlyhá diplomacia(aj keď k tej veru sa skoro nedostane).
Si zoberte starobylé Grécko a antiku véobecne. aké "krásne" súboje a vojny(viď príklad film 300. 300 sparťanov vs 80 000 Peržanov, aj keď každý zdroj uvádza iné čislo, vraj aj 1 000 000 vojakov - a to nie len pešiaci, ale aj ťažká kavaléria, lučištníci a čo ja viem aké typy vojakov ešte) boli, keď sa bojovalo "muž proti mužovi". A aj slovo súboj, podľa mňa, v dnešnej dobe stráca význam. Chlapík vytiahne devinu a bum, po probléme.
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
ak je cepel dlhsia ako myslim 11 cm, tak by si ju nemal nosit verejneRacius napísal:Dá sa toto považovať za zbraň ?