Deň narcisov
-
zuzkazuzka
VIP
- Kontaktovať používateľa:
-
erytrocyt
VIP
Nechcem sa nikoho dotknúť, ale prispievať niekomu do vrecka, dobrovoľníkom na chlast, úradníkom na fajnové autá a to čo ostane sa dostane do BA nemocnice a hurááá, máme zasa niečo proti rakovine, no tak či tak dennodenne zomierajú na túto chorobu desiatky ľudí, ak žena potrebuje ísť na mamograf, tak si vyčká aj mesiace, kým sa dostane do poradovníka zatiaľ čo sa v nej zákerná choroba naďalej rozširuje a tí, ktorí na týchto akciách najviac zbohatnú prídu, usmeje sa a niekoho pani manželka je na napr. mamografe do 15 minút...
Dobrovoľník? Ktorý z vás tam šiel kvôli presvedčeniu? Ktorý? Ale ruku na srdce. Alebo je to tak, že fúú, tak dnes ako to bomba padlo, nejdem do školy? Aj ja som študent, rožkom tu nikoho neopíjajte.
A po zbierke? Šup na pivo z vyzbieraných prachov?
Nie? Ale no...
Viem o čom píšem...
Dobrovoľník? Ktorý z vás tam šiel kvôli presvedčeniu? Ktorý? Ale ruku na srdce. Alebo je to tak, že fúú, tak dnes ako to bomba padlo, nejdem do školy? Aj ja som študent, rožkom tu nikoho neopíjajte.
Nie? Ale no...
Viem o čom píšem...
-
JaJeNiektoIny
Light Professional
Tak teraz si ma urazil. A tiez vsetkych dobrovolnikov. Tie peniaze fakt vazne pomahaju ludom chorym na rakovinu! Predstav si, keby nikto nedal - tak ako ty. Za posledne roky by sa nevyzbierali miliony korun! Miliony korun, ktore naozaj pomohli ludom.eritrocit napísal:Nechcem sa nikoho dotknúť, ale prispievať niekomu do vrecka, dobrovoľníkom na chlast, úradníkom na fajnové autá a to čo ostane sa dostane do BA nemocnice a hurááá, máme zasa niečo proti rakovine, no tak či tak dennodenne zomierajú na túto chorobu desiatky ľudí, ak žena potrebuje ísť na mamograf, tak si vyčká aj mesiace, kým sa dostane do poradovníka zatiaľ čo sa v nej zákerná choroba naďalej rozširuje a tí, ktorí na týchto akciách najviac zbohatnú prídu, usmeje sa a niekoho pani manželka je na napr. mamografe do 15 minút...
Nie? Ale no...
Viem o čom píšem...
A neviem, ci nejaky dobrovolnik zneuziva tie peniaze, pevne verim, ze nie.
-
erytrocyt
VIP
NIE??? Chlapče, choď sa prebrať zo sna, pretri si slzy a potom sa pozri aká je realita. Sám som bol svedkom toho ako dobrovoľníci s označením v bare na záchode vyberali peniaze z tej sprostosti do čoho to zbierali pinzetou.
To že sa z tých "venčekov" vyberajú peniaze je stará a známa vec, tak nepíš sprostosti...
A to "dobrovoľníctvo"...
Dovoľ mi zhovievavý úsmev....
To že sa z tých "venčekov" vyberajú peniaze je stará a známa vec, tak nepíš sprostosti...
A to "dobrovoľníctvo"...
tak tak...ja som zbierala na pomoc ludom ktori to potrebuju...akoze den narcisov nieje o tom ze dostanes narcis,alebo ze by to bolo o narcisoch ale o tom ze ked ludia prispeju hoci malou ciastkou,ked sa to zozbiera je z toho celkom pekna suma...keby si ty a aj vsetci taki ako si ty prispeli aspon 5 korun hned by to bola krajsia suma...verim ze sa zamyslime,a zistime ze to nieje o narcisoch,ale o pomoci tym ktori to potrebuju...a mas pravdu v tom ze nie kazdy to berie celkom vazne,je to naozaj smutne...
netreba vsetkych hadzat do jedneho vreca...a ja za svoje 3 roky zbierok som nezazila ze by vyberali prachy pinzetou...mozno tam kde ty byvas,kde to je vlastne dze se muchy obracaju?:D a tymto robis zlu reklamu,ludia si budu mysliet ze je to naozaj tak ako vravis a uz neprispeju...prepko ale malo kto je taky ze by vybral tie kese z urny...eritrocit napísal:Sám som bol svedkom toho ako dobrovoľníci s označením v bare na záchode vyberali peniaze z tej sprostosti do čoho to zbierali pinzetou.
A to "dobrovoľníctvo"...
-
erytrocyt
VIP
Poďalšie, toto je záležitosť štátu, ministerstva financií a ministerstva zdravotníctva, aby mali ľudia kvalitnú zdravotnú starostlivosť.
Daň platíme za všetko, a z tejto dane sa platia lekári, sestričky, iný personál, ZARIADENIA.
Vy alebo vaši rodičia na tieto prístroje prispievajú dennodenne aj tým, že si kúpia jeden rohlík za jednu korunu.
Toto sú len zlodejské organizácie, nič viac...
Daň platíme za všetko, a z tejto dane sa platia lekári, sestričky, iný personál, ZARIADENIA.
Vy alebo vaši rodičia na tieto prístroje prispievajú dennodenne aj tým, že si kúpia jeden rohlík za jednu korunu.
-
JaJeNiektoIny
Light Professional
Mozno u Vas v Kosiciach je to tak, ze mate zopar nedoveryhodnych dobrovolnikov. Ale som si isty, ze to tak nie je na celom Slovensku. 1 zo 100 dobrovolnikov je mozno nezodpovedny. Zobud sa ty. A zacni prispievateritrocit napísal:NIE??? Chlapče, choď sa prebrať zo sna, pretri si slzy a potom sa pozri aká je realita. Sám som bol svedkom toho ako dobrovoľníci s označením v bare na záchode vyberali peniaze z tej sprostosti do čoho to zbierali pinzetou.
A to "dobrovoľníctvo"...
Mozno su to organizacie, ktore vidia chyby statu a to ako neprispieva na dolezite veci...eritrocit napísal:Poďalšie, toto je záležitosť štátu, ministerstva financií a ministerstva zdravotníctva, aby mali ľudia kvalitnú zdravotnú starostlivosť.
takze podla teba zbierky su vlastne len velky oser a ze niesu potrebne? za tych predoslych 10 rocnikov dna narcisov sa vyzbieralo 95 milionov korun...a verim tomu ze vyuzili sa na spravne ucely...ved nebud taky neverko:) slubujem ti ze ked uvidim dobrovolnika co bude mat pinzetu tak mu vezmem urnu!eritrocit napísal:Poďalšie, toto je záležitosť štátu, ministerstva financií a ministerstva zdravotníctva, aby mali ľudia kvalitnú zdravotnú starostlivosť.
no ja som dnes v nasich regionalnych novinach:P fakt no,priznavam nie je to bohvieaky zdroj...no citala som to tam ze teraz bol 11ty rocnik a za predoslych 10 s vyzbieralo 95 milionov...verim tomu:) no,je iste ze nejaka ciastka sa pouzije aj na ine veci ako na zdravotnictvo...aj na narcisy,aj ludom co si vravel..ale iste to nieje taka velka ciastka...
-
JaJeNiektoIny
Light Professional
Ako som uz napisal:eritrocit napísal:95 miliónov?
Ale koľko sa ich vyzbieralo naozaj? Miliarda, dve?
Len tak pre zaujímavosť, kde sa tie peniaze použili?
A nevyzbierali sa miliarda, dve, trochu sa poinformuj a potom pis.JaJeNiektoIny napísal:V pripade Ligy proti rakovine to tak nie je. Kludne si mozes pozriet kolko a na co boli pouzite peniaze. V letakoch, ktore sa rozdavaju, alebo na ich stranke.
Ano, napriklad aj ich marketingova kampan musi by dost draha, ale inak to nejde.poharvody napísal:no,je iste ze nejaka ciastka sa pouzije aj na ine veci ako na zdravotnictvo...aj na narcisy,aj ludom co si vravel..ale iste to nieje taka velka ciastka...
Erino, to je uz taky skepticizmus, ze skoro az paranoja. Nic v zlom.
Takto uvazovat nemozeme, pretoze co ak sa tie peniaze fakt dostavaju k tym ludom, resp. na onkologiu ako taku? Radsej tvrdit, ze nie a nic neposielat? Nestalo by to za to, keby co i len jedna koruna sa k nim dostane?
K teme: Narcis som si nestihol kupit, bol som prec sluzobne. Ale po navrate na slovensko som poslal aspon symbolicku sms-ku. Sam dobre viem, co je to rakovina. Otec je onkologicky pacient.
K teme: Narcis som si nestihol kupit, bol som prec sluzobne. Ale po navrate na slovensko som poslal aspon symbolicku sms-ku. Sam dobre viem, co je to rakovina. Otec je onkologicky pacient.
to by som zase nepovedal, liga proti rakovine je dost doveryhodna. podla mnaeritrocit napísal:Z darovaných 1000 Skk sa na správne miesto dostane možno tak 150 korún, takže nie.
kinjeril: narcis sa nekupuje, to je zakladna filozofia. ten dostanes len tak aj ked okolo nich len prejdes.
eritrocit: myslis si ze by sa v tomto state nasla miliarda "len tak"?
eritrocit napísal:Dobrovoľník? Ktorý z vás tam šiel kvôli presvedčeniu? Ktorý? Ale ruku na srdce. Alebo je to tak, že fúú, tak dnes ako to bomba padlo, nejdem do školy? Aj ja som študent, rožkom tu nikoho neopíjajte.
Nie? Ale no...
Viem o čom píšem...
Teraz si sa ma priamo dotkolFrikso napísal:Pre niekoho hurá, pre niekoho dobrý pocit. Táto zbierka sa robí počas celého dňa, nie len doobeda. Ja som bol doobeda od 8 do 11 potom pivečkoa neskor od 14 do 17 s priatelkou, keďže jej skupina bola vtedy.