zabezpečenie POCITACA hypoteticky
-
cislo5
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
zabezpečenie POCITACA hypoteticky
co myslite zdate sa mi tu celkom vzdelany najme co sa tyka pocitacov tak som zvedavy co napisete na tuto temu
Co odporucate ked chcete mat zabezpeceny pocitac na dobrej urovni samozrejme myslim tym antivirak daky firewall nejaky antispam a AdAware ? no mne osobne sa to nezda sak poradte co mate vy
Ja som zo zasady za pouzivanie NODa + Ad aware ostatne je prepych lebo kto prebura toto tak uz nema problem s nicim a prebura skoro vsetko a ziadny firewall nepomoze
Co odporucate ked chcete mat zabezpeceny pocitac na dobrej urovni samozrejme myslim tym antivirak daky firewall nejaky antispam a AdAware ? no mne osobne sa to nezda sak poradte co mate vy
Ja som zo zasady za pouzivanie NODa + Ad aware ostatne je prepych lebo kto prebura toto tak uz nema problem s nicim a prebura skoro vsetko a ziadny firewall nepomoze
-
cislo5
Medium Expert
no presne o tom rozpravam provider nic moc spravca nic moc sam sebe panom zial bohu ale niekedy aj chvalabohu
no ale co sa tyka je fakt kym tam clovek nema nejake VEEEEELMI dolezite info neni sa coho bat oni maju na robote ine veci ako hackovat niekoho neuzitocneho ale klobuk dole pred nimi su dobry uznam takych co sa vyznaju v systeme
no ale co sa tyka je fakt kym tam clovek nema nejake VEEEEELMI dolezite info neni sa coho bat oni maju na robote ine veci ako hackovat niekoho neuzitocneho ale klobuk dole pred nimi su dobry uznam takych co sa vyznaju v systeme
-
vivaSlovakia
Guru wannabe
-
cislo5
Medium Expert
presne kvoli tomu nepouzivam radsej firewall zbytocnost len zdrzuje a spomaluje system a to sa mne vobec nepaci virusy su good som s nimi kamarat tak ma obhadzaju
No a k tej pande nemoc dobry napad mal som ju neni zla len ma menise nedostatky 1. strasne pomala a po 2. nezachyti vsetko troska lepsi vyrusik a ide to jak po masle
No a k tej pande nemoc dobry napad mal som ju neni zla len ma menise nedostatky 1. strasne pomala a po 2. nezachyti vsetko troska lepsi vyrusik a ide to jak po masle
-
fikus-kukis
Guru wannabe
Provider zvykne chrániť userov pred okolitým internetom, tj. pred útokom z vonku.. určite má na svojom servri nejaký firewall. Samozrejme už nechráni pred útokom z vlastnej siete.kukiak napísal:Co ma spolocny provider so zabezpecnim tvojho PC ?![]()
Firewallu by som sa až tak úplne nevzdával. Firewall neslúži len na blokovanie komunikácie z vonku smerom dnu, ale aj opačne. Vďaka nemu dostaneš všetok svoj software pod kontrolu a Ty budeš môcť rozhodovať, či sa má, resp. ako sa má pripojiť na net alebo nie.
ja som teraz presiel na Eset smart security, obsahuje to NOD aj firewall, funguje to vyborne, v zaklade ma interface velmi podobny Keriu, ale tym, ze umoznuje podrobne nastavenia mi niekedy komplikuje zivot(raz som povolil aplikacii komunikaciu pre jeden protokol a ked chcela ist cez iny tak to nefungovalo a ani za <> som nevedel prist na to preco, az potom som to doriesil
)
Ale da sa zvyknut, momentalne je v testovacej faze, cize su zadarmo aktualizacie a netreba sa zaoberat reinstallom pripadne hladanim cracku
Ale da sa zvyknut, momentalne je v testovacej faze, cize su zadarmo aktualizacie a netreba sa zaoberat reinstallom pripadne hladanim cracku
-
vivaSlovakia
Guru wannabe
1. Mas malo ramky / slaby pccislo5 napísal:presne kvoli tomu nepouzivam radsej firewall zbytocnost len zdrzuje a spomaluje system a to sa mne vobec nepaci virusy su good som s nimi kamarat tak ma obhadzaju
2. Nevies co hovoris
-
vivaSlovakia
Guru wannabe
Presne, ako hovoríš. Mne sa tiež niekto nabúral do počítača z lokalnej siete. Zrazu mi sem - tam skoči na obrazovke okno kopirovania, asi na pol sekundy. Tak som všetko skenoval, čistil, preberal.. Asi Týždeň na to mi avast! vypísal, že zablokoval utok z lokalnej siete 10.10. ... podobna IP ako mám ja. Dal som si kerio a mám pokoj.brm napísal:Provider zvykne chrániť userov pred okolitým internetom, tj. pred útokom z vonku.. určite má na svojom servri nejaký firewall. Samozrejme už nechráni pred útokom z vlastnej siete.
Firewallu by som sa až tak úplne nevzdával. Firewall neslúži len na blokovanie komunikácie z vonku smerom dnu, ale aj opačne. Vďaka nemu dostaneš všetok svoj software pod kontrolu a Ty budeš môcť rozhodovať, či sa má, resp. ako sa má pripojiť na net alebo nie.Ak máš dobrý firewall a správne nakonfigurovaný, tak žiadne spomalenie si nevšimneš.
-Čiže ten firewall nie je až taká zbytočnosť. Jedine šťastie som mal, že to bolo na starom compe a nebolo tam nič dôležité..
-
cislo5
Medium Expert
no pre zaciatok nemam slaby komp 2G procesor a 1G RAM takze moznost spomalenia pre software vylucena ale v podstate mate vsetci pravdu ked si stojite za tim ze firewall je dolezita
Kym som bol na lokalnej sieti taqk to bola vazne nevyhnutnost ale nie kvoli utokom z vonka ale najme vnutri sieti
Teraz ked som sam sebe panom a nie som na lokalnej sieti napojeny pouzivam inu ochranu prisposobil som ju tak aby mi vyhovovala
A co sa tyka toho ze FW chrani aj neziaducim utekom von z mojho pocitatca staci ked viete co mate nainstalovane a kde ako sa to sprava a kvoli comu komunikuje staci to bloknut a nic nejde von
Kym som bol na lokalnej sieti taqk to bola vazne nevyhnutnost ale nie kvoli utokom z vonka ale najme vnutri sieti
Teraz ked som sam sebe panom a nie som na lokalnej sieti napojeny pouzivam inu ochranu prisposobil som ju tak aby mi vyhovovala
A co sa tyka toho ze FW chrani aj neziaducim utekom von z mojho pocitatca staci ked viete co mate nainstalovane a kde ako sa to sprava a kvoli comu komunikuje staci to bloknut a nic nejde von
-
vivaSlovakia
Guru wannabe