Video z kamery na DVD
-
Marcos Corvin
Expert
Video z kamery na DVD
Prosím vás ľudia, nahral som si video z kamery do compu a chcem to prerobyť na DVD-čko (video má 45 minút)... ale chcel by som tam ešte predtým popridávať nejaké obrázky na začiatok a na koniec... neviete mi poradiť cez aký program to mám spraviť??? Skúšal som to cez Pinnacle Studio 9, ide to v pohode len to veľmi zaberá miesto a keď už dám vytvoriť konečné video na AVI tak mi napíše, že mám nedostatok miesta a pritom je tam dosť... poraďte mi prosím... vopred ďakujem...
-
Marcos Corvin
Expert
Chcem sa vám všetkým poďakovať za pomoc... len mám ešte jednu otázku a to je, že to AVI-čko má okolo 10GB a či to ten program zmenší na jedno DVD-čko v 4.7GB veľkosti???junior3 napísal:Ano... Cez ten Windows Movie Maker to video opravis ako chces do formatu .AVI a cez soft ConvertXtoDVD to prerobis na DVD formát...
-
junior3
Star
- Kontaktovať používateľa:
No ide o to že ked to prerabas do .AVI, tak by si mal zvolit aj kompresiu videa. Napriklad DiVx. A ked tu kompresiu nezvolis, tak to dopadne takto... Prosim opravte ma ak sa mylim...Marcos Corvin napísal:Chcem sa vám všetkým poďakovať za pomoc... len mám ešte jednu otázku a to je, že to AVI-čko má okolo 10GB a či to ten program zmenší na jedno DVD-čko v 4.7GB veľkosti???
-
Šu-Do
Redeemer
ano zmensi ti to... dvdcka su robene tak ako WAV ze podla minutaze... proste tam ked si nastavis ze to xces na DVD-5 (v menu sa to nastavuje) tak ti to pekne da do velikosti 4.33gb... ale kedze to ma len 45min tak to bude mat asi 1-2gbMarcos Corvin napísal:Chcem sa vám všetkým poďakovať za pomoc... len mám ešte jednu otázku a to je, že to AVI-čko má okolo 10GB a či to ten program zmenší na jedno DVD-čko v 4.7GB veľkosti???
ano je to tak.. nekomprimovane video ma tolko gb normalne..junior3 napísal:No ide o to že ked to prerabas do .AVI, tak by si mal zvolit aj kompresiu videa. Napriklad DiVx. A ked tu kompresiu nezvolis, tak to dopadne takto... Prosim opravte ma ak sa mylim...
WMM nepodporuje nic ine ako WMV.. do AVI tam nic neulozisjunior3 napísal:Ano... Cez ten Windows Movie Maker to video opravis ako chces do formatu .AVI a cez soft ConvertXtoDVD to prerobis na DVD formát...
Opravujem :) pri nahravani z dig.kamery sa video uklada v AVI subore v specialnom DV kodeku - vtedy ma jedna hodina cca 10-12 GiB, to sedi.junior3 napísal:No ide o to že ked to prerabas do .AVI, tak by si mal zvolit aj kompresiu videa. Napriklad DiVx. A ked tu kompresiu nezvolis, tak to dopadne takto... Prosim opravte ma ak sa mylim... :wink:
Pri nekomprimovanom videu v takom rozliseni by hodina mala 720x576x4x25x3600=149299200000 B, tzn. asi 140 GiB (bez zvuku).
-
Šu-Do
Redeemer
+ ece tie MB ked to bude WAV nekomprimovane audio.. fuuu... napísal:Opravujempri nahravani z dig.kamery sa video uklada v AVI subore v specialnom DV kodeku - vtedy ma jedna hodina cca 10-12 GiB, to sedi.
Pri nekomprimovanom videu v takom rozliseni by hodina mala 720x576x4x25x3600=149299200000 B, tzn. asi 140 GiB (bez zvuku).
normalka to daj cez convertxtodvd.. nastavis si to na DVD-5 a ver mi ze to bude mat urcite na jedno DVD.. kvalita sa nestrati
-
Marcos Corvin
Expert
-
Marcos Corvin
Expert