Virtualna pamet
Virtualna pamet
Ahoj kam sa uklada virtualna pamet a ci to zasiera pocitac ? a da sa to zmazat ?
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
-
Šu-Do
Redeemer
zalezi kolko ti zeru aplikacie.. ake hry hravas a ake aplikacie pouzivas... ale ked bude malo RAM tak ta to upozorni ze mas nedostatok virtualnej pamäte... vypnutie bude mat efekt minimalny.. pochybujem ze nieco pocitisverreaux napísal:Ak mam 1GB ram tak to mozem zrusit? Pocitim nejaky vykonovy rozdiel ak to zrusim?
-
audiotrack
VIP
-
audiotrack
VIP
-
Šu-Do
Redeemer
jo jo.. ja mam 1.5gb ram a swap vyuziva aj ked ram nieje naplnena.. nie je ani na 40% a uz swapuje.. ale to newa...vajda65 napísal:nie som si istý, či vie windows tak dobre alokovať ram, že keď máš 2 gb ram + virtuálnu tak použije najpr ram a potom až virtuálnu.
Obávam sa že používa obidve, preto je lepšie v takýchto zostavách zakázať virtuálnu pamäť.
Pri 1 gb ram to ešte ale myslím neplatí.
S tým swapovaním je to mierne komplikovanejšie. V podstate sa medzi odswapovanou pamäťou môžu zobrazovať aj tie dáta, ktoré nie sú v swap súbore. Ide o to, že OS vie, že tie časti, ktoré si načítal z nejakého súboru (napr. exe, dll...), môže z toho súboru načítať v prípade potreby znovu (a teda tie časti môže z RAM v prípade potreby vymazať aj bez toho, aby sa to ukladalo do swap).Šu-Do napísal:jo jo.. ja mam 1.5gb ram a swap vyuziva aj ked ram nieje naplnena.. nie je ani na 40% a uz swapuje.. ale to newa...
-
krija
VIP
pridat tuto polozku je mozne aj cez msconfig. problem, ale mozu vyvolat aj niektore aplikacie, ktore vyzaduju zapnutu virtualnu pamat. to sa riesi nastavenim minimalnej velkosti, co tusim predstavuje 2MB.Swapovací soubor
Aby se swapovací soubor zapisoval na HDD až na poslední chvíli, je třeba v souboru system.ini vepsat do sekce [386enh] položku: Conservative SwapfileUsage=1