lebo by sme vsetci veeeelmi dlho rozmyslali aky trest mame dat pedofilovi, ktory zabil behom 10 rokov 20 deti ....Harun napísal:necital som cely thread, ale je dost rozdiel medzi napisanim do fora a skutocnym rozhodnutim
Trest smrti
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
-
miki690
Medium Professional
Ale keby to takto fungovalo tak by potom museli zabit aj kata , lebo on tiez odobera prava ... chapes ? kto ma pravo rozhodovat nad ludskym zivotom? myslim ze o tom rozhoduje jedine Boh alebo ak neverite v Boha tak by mal o svojom zivote rozhodovat kazdy clovek sam.nordkapp_pb napísal:ked odoberas prava inym je uplne ferove, ked su odobrate aj tebe .. nemyslis ?
O tom nepochybuj. pomsta je prirodzena ludska potreba, tuzba po pomste je velmi silny a prirodzeny pud, tak ako ludskost samotna. kazdy kto mi bude odporovat-vravte si co chcete, moralisti. vsetci ste velky teoreticky ale keby na vas dfoslo, cop nikomu neprajem, nikto z vas by neuvazoval inak, chcel by sa pomstit.kukiak napísal:vsetci to myslia myslim v teoretickej rovine, je jasne ze sa to v ziadnej demokratickej krajine nepresadi a nikdy ani o tom nebude viest diskusia na urovni zakonodarnej moci.. Ale ktovie ci by si nezmenil nazor, keby nejaky clovek zabil ludi z tvojho okolia(bozechran)...myslim ze by si nemyslel na nic ine, len ako mu sposobit co najviac bolesti..
taky clovek co spravi take ohavne ciny, je smrt vykupenim.
ja iba zdôraznujem, ze nic ako umucenie nieje v ziadnej kulturnej krajine za ziadnych okolnosti akceptovatelne. i ked vykon trestu smrti a samotny spôsok popravy nikdy nieje nezbolestný, často dokonca doslova mučivý.
Ci je trest smrti pre takeho vraha trestom-po prve, ide hlavne o obranny prostriedok spolocnosti. Ako som spominal, v spolocnosti existuju iste medze, podla ktorych nielenze nieje ani vo sne mozne umucenie a podobne blbosti, co tu poniektorí písali (nie, zeby som to istým sviniarom nedoprial), ale aj v oblastí väzníc existujú isté medze. Aj väzni maju ludske prava, a väznica musi byt postavena, strazena a vsetko okolo toho tak, aby tieto prava neboli vyrazne porusovane (okrem prava na osobnu slobodu. nechodte na mna s tým, ze kto zobral zivot nema ludske prava. ak niekoho nechcete odsudit na smrt, automaticky sa na mna osopujete, ze kto ma pravo ten zivot zobrat a podobne. takze tvrdenim: "ale ved je to hnusný hajzel, on si zasluzi aj stredoveku hladomornu" by ste si iba s*ali do huby). A tym padom sa z akehokolvek takehoto zariadenia DÁ ujsť, nech je to akokolvek náročné, ake dá sa to.
preto je pre dobro ludstva takehoto sviniara popravit (milionty krat hovorim, ze nevravim o vrahoch, ale o masovych vrahoch, psychopatoch, teroristoch a pod.).
AS myslím, že strach zo smrti je najhorším a najväčším strachom - KAŽDÝ, aj ten najväčší psychopat, sa zacal pred popravou báť. Niektorí strúhali hrdinov, ale aj tak boli nakoniec vsetci celí posraní.
-
Shark NX
Addict
Ja som proti ... jak na Spektre hovorili ... Trest Smrti je jediny Trest ktory sa neda vratit spat ... Si predstav ides po ulici neskoro v noci ... uvidis niekde na chodniku mrtvolu ... Pachatelia ta omracia vsetko 100% naraficia a si v riti ... 100 dokazov bude proti tebe 2 budu v tvoj prospech ... a Pachatelia by si na slovensku urcite niekoho podplatili ...
Si odkazany na trest Smrti ... dostanes napr inekciu ... a tyzden na to sa najde velmi lahko prehliadnutelny ale obrovsky dokaz v tvoj prospech ... najdu pravych pachatelov ale ty si uz na druhom svete ... v Amerike sa stalo velmi vela takychto pripadou
Si odkazany na trest Smrti ... dostanes napr inekciu ... a tyzden na to sa najde velmi lahko prehliadnutelny ale obrovsky dokaz v tvoj prospech ... najdu pravych pachatelov ale ty si uz na druhom svete ... v Amerike sa stalo velmi vela takychto pripadou
imho ziadny trest sa neda vratit spet ako chces vratit spet ak niekoho posles povedzme na 20 rokov za mreze a zistis ze to bol "preklep "Shark NX napísal:Ja som proti ... jak na Spektre hovorili ... Trest Smrti je jediny Trest ktory sa neda vratit spat ...
trest smrti je ale jednoznacne mierumilovnjsi ako keby si mal niekoho odsudit na dozivotie,sice sa uz dotycnemu neda ani ospravedlnit ak sa to stane
-
kukiak
Addict
Sorry, ale teraz si zadrel. Znova si to predstav na sebe. Cisto teoreticky, zavru niekoho z tvojich rodicov, zato co nespravili, zijes v amerike, odsudia ho na trest smrti, ale vies ze su nevinny! Ale oni ich popravia, ale tebe to nebude luto, ved to je mieromiluvnejsie ich popravit ako par rokov sedietLolofon napísal:imho ziadny trest sa neda vratit spet ako chces vratit spet ak niekoho posles povedzme na 20 rokov za mreze a zistis ze to bol "preklep "
trest smrti je ale jednoznacne mierumilovnjsi ako keby si mal niekoho odsudit na dozivotie,sice sa uz dotycnemu neda ani ospravedlnit ak sa to stane
-
axxis
Addict
Vrazdy ako take (aj umyselne) podla mna niesu vzdy adekvatny dovod pre trest smrti. Vsetko by sa malo posudzovat skor na zaklade okolnosti. Predstavte si, ze vam niekto smrtelne zrani priatelku, manzelku alebo dieta. V tej chvili sa strasne nastves a klofnes ho. Inokedy by si to v zivote nespravil ale bol si v nespravnu dobu na nespravnom mieste. Ak by to bol clovek, ktory poctivo pracuje, ma rodinu etc. udelil by som mu len trest aby sa nepovedalo. 5 rokov na premyslenie a olutovanie svojho cinu. Ale posielat ho preto na smrt?
Ine je to s dilermi, maniakmi a nenapravitelnymi kriminalnikmi, ktory maju pravny system len na to aby ho neustale porsovali. Videl som dokuent (myslim, ze sa volal Najvacsie kriminalne pripady Slovenska alebo tak podobne) kde boli takyto ludia rozoberany. Zvacsa sa jednalo o neaku prechodnu hranicu IQ. Nieje to psychicke postihnutie ale ti ludia su nachylni na konanie zavaznych trestnyc cinov a su potencinalne nebezpecni. Ak niekto opakovane vrazdil pre 100Sk alebo tretikrat znasilnil zenu nevidim dovod preco by mu to nemohlo byt oplatene rovnakou kartou.
Suma sumarum: V urcitych pripadoch som za trest smrti.
Ine je to s dilermi, maniakmi a nenapravitelnymi kriminalnikmi, ktory maju pravny system len na to aby ho neustale porsovali. Videl som dokuent (myslim, ze sa volal Najvacsie kriminalne pripady Slovenska alebo tak podobne) kde boli takyto ludia rozoberany. Zvacsa sa jednalo o neaku prechodnu hranicu IQ. Nieje to psychicke postihnutie ale ti ludia su nachylni na konanie zavaznych trestnyc cinov a su potencinalne nebezpecni. Ak niekto opakovane vrazdil pre 100Sk alebo tretikrat znasilnil zenu nevidim dovod preco by mu to nemohlo byt oplatene rovnakou kartou.
-
kj37
Light Star
ved na okolnosti sa prihliada vzdy...axXis napísal:Vrazdy ako take (aj umyselne) podla mna niesu vzdy adekvatny dovod pre trest smrti. Vsetko by sa malo posudzovat skor na zaklade okolnosti. Predstavte si, ze vam niekto smrtelne zrani priatelku, manzelku alebo dieta. V tej chvili sa strasne nastves a klofnes ho. Inokedy by si to v zivote nespravil ale bol si v nespravnu dobu na nespravnom mieste. Ak by to bol clovek, ktory poctivo pracuje, ma rodinu etc. udelil by som mu len trest aby sa nepovedalo. 5 rokov na premyslenie a olutovanie svojho cinu. Ale posielat ho preto na smrt?
Na tajketo okolnosti sa prihliada. A suhlasim s tebou-ako som uz napisal- v istých pripadoch, ako boli napriklad ntí z tej relácie, ako su teroristi, masový vrahovia, a podobne...axXis napísal:Vrazdy ako take (aj umyselne) podla mna niesu vzdy adekvatny dovod pre trest smrti. Vsetko by sa malo posudzovat skor na zaklade okolnosti. Predstavte si, ze vam niekto smrtelne zrani priatelku, manzelku alebo dieta. V tej chvili sa strasne nastves a klofnes ho. Inokedy by si to v zivote nespravil ale bol si v nespravnu dobu na nespravnom mieste. Ak by to bol clovek, ktory poctivo pracuje, ma rodinu etc. udelil by som mu len trest aby sa nepovedalo. 5 rokov na premyslenie a olutovanie svojho cinu. Ale posielat ho preto na smrt?
-
okonenipica
Zablokovaný