Linux Ubuntu 7.04 s ATI X1300 a k tomu seckemu BERYL
-
sINN3R
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Linux Ubuntu 7.04 s ATI X1300 a k tomu seckemu BERYL
nevie niekto ako sa da na ATI X1300 seriozne rozbehat BERYL ??? ale daky overeny sposob lebo nepouzitelnych skriptov som videl na nete niekolko... Dik
Re: Linux Ubuntu 7.04 s ATI X1300 a k tomu seckemu BERYL
Seriozne rozbehanie ATI X1300 a BERYL je kupit novu graficku kartu (NVIDIA alebo INTEL).sINN3R napísal:nevie niekto ako sa da na ATI X1300 seriozne rozbehat BERYL ??? ale daky overeny sposob lebo nepouzitelnych skriptov som videl na nete niekolko... Dik
-
Andi_Cibula
Addict
To bola dobra rada od vlastnika ati karty (nastastie starsej generacie ako x1x00). A k tej zdielanej grafike - za chyby sa plati (a u mna je chyba kupit si ati grafiku a chciet ju pouzivat pod linuxom).sINN3R napísal:dobre ziskal si post... dufam ze si prvy a posledny co tu pise na tomto fore taketo trapne posty... [btw bol by som zvedavy ako by si zdielanu grafiku odelil od dosky a dal tam nvidiu]
Rozdiel medzi ati a nvidia je ze nvidia podporuje aiglx a ati nie. Pri ati je nutne pouzit xgl a je treba mat spustene dva X servre, je to viac problemov ako uzitku (vzhladom na kvalitu ati opengl driverov).sINN3R napísal:no kamarat ma nvidiu 7300 a rozbehal tam ten beryl pohode a vsetko mu tam ide.... hmm a nepoznas nieco podobne alebo lepsie ako beryl ?
-
funThomasik
Light Star
takze vsetky open gl acceleratory na desktop (beryl, compiz, metisse,...) potrebuju aj podporu od grafickej karty vo forme ovladacov... ak mas nvidiu tak to mas trochu jednoduchsie lebo nvidia ma opensource ovladace (debian: apt-get install nvidia-drivers) ktore stahnes z oficialnej stranky..... ak mas ATI tak mas trochu problem.... jej ovladace su nespolahlive a su k tomu binarne ....
ak mas teda ubuntu tak ti sem postnem trochu upraveny navod podla ktoreho som to robil ja a fachalo to
http://www.root.cz/clanky/ako-na-akcele ... bian-etch/
ak mas teda ubuntu tak ti sem postnem trochu upraveny navod podla ktoreho som to robil ja a fachalo to
Kód: Vybrať všetko
1. zo stránky ati.amd.com/support/drivers/linux/linux-radeon.html si stiahnite najnovší ATI Driver Installer. to je ten 50+ megabajtový súbor do napr. /tmp
2. potom ako root cd /tmp ; bash ati-driver-installer-8.31.3-x86.run --buildpkg
3. vytvorené balíky nainštalujeme dpkg -i fglrx-driver_8.31.3-1_i386.deb fglrx-kernel-src_8.31.3-1_i386.deb (tieto dva stačia)
4. spustíme module-assistant m-a a tam ideme postupne:
UPDATE (Enter), PREPARE (Enter), SELECT (Enter), šípkou zídeme na fglrx, stlačíme medzeru (Enter), GET (Enter), BUILD (Enter), a na otázku či si prajeme novovytvorený balík nainštalovať, odpovieme Yes.
5. modul je nainštalovaný, už je len potrebné ho zaviesť do kernelu a systém nastaviť tak, aby ho pri každom reštarte natiahol znova. Teda
modprobe fglrx && echo fglrx >> /etc/modules
6. úprava konfiguračného súboru /etc/X11/xorg.conf sa dá taktiež, ako pri nVidia, vykonať konfigurovacím nástrojom fglrxconfig, alebo podľa návodu na www.stanchina.net/~flavio/debian/fglrx-installer.html#configure
-
sINN3R
Medium Star
pzad
on topic: dakujem za ten navod, skusim uvidim ci to pojde ale som uz skepticky k tomu.... na mandrive mi compiz isiel uplne v pohode a dokonca co som bol prekvapeny tak ludia co mali nvidiu im to neslo tak lahko spravit....
off topic: na take sproste prispevky nebudem ani reagovat, neviem co si za decko ale kazis tomuto foru uroven tak sa vyprac alebo sa zacni chovat..... [blbosti .....
on topic: dakujem za ten navod, skusim uvidim ci to pojde ale som uz skepticky k tomu.... na mandrive mi compiz isiel uplne v pohode a dokonca co som bol prekvapeny tak ludia co mali nvidiu im to neslo tak lahko spravit....
Este predtym, nez sa odidem hrat na piesocek (5 rokov je krasny vek).sINN3R napísal:off topic: na take sproste prispevky nebudem ani reagovat, neviem co si za decko ale kazis tomuto foru uroven tak sa vyprac alebo sa zacni chovat
http://forrestbao.blogspot.com/2007/05/ ... buntu.html
Neskusal som to (cudne veci ako ubuntu nepouzivam), ale ten navod vypada celkom rozumne narozdiel od predchadzajuceho).
Hadam uz nemas rozbity system predchadzajucim "uspesnym" pokusom instalovat driver priamo od ati.
-
funThomasik
Light Star
-
sINN3R
Medium Star
hej rozbilo mi to cely system... a ani ten tvoj navod na to nefunguje asi mam proste smolu a moja ati karta s ubuntu nepojde tak ako by som chcel...
a na tej ploche mam tildu [podobne ako v hrach ze sa ti to vysuva a zasuva hore a nevidis ju len si ju napr. F1 vysunes] tilda je pre GNOME, a yakuake pre KDE
a na tej ploche mam tildu [podobne ako v hrach ze sa ti to vysuva a zasuva hore a nevidis ju len si ju napr. F1 vysunes] tilda je pre GNOME, a yakuake pre KDE