SATA II a ATA spolu na 1 PC

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
bukelo
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

SATA II a ATA spolu na 1 PC

Príspevok od používateľa bukelo »

Caute
Mam taky problem ze mam 2 HDD, satu II zapnutu na 0-lke (s novým OS)...a HDD ATA na len z jednej moznej zbernici. Ked naham len satu, tak mi idem windows, ale akonahle tam pripnem ATU tak mi nacitava system z tade, (este povodny stary). Robi to stale aj ked jej na Master aj slave aj CS, co stym?
Vdaka za radu.
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

V biose pohľadaj nastavenia bootovania (a zmeň poradie).
bukelo
Medium Star
Medium Star

chrono napísal:V biose pohľadaj nastavenia bootovania (a zmeň poradie).
To som skusal, stale tam mam prvy ATA (westerna) a druhy hitachi SATA je druhy v poradi, neviem ich vymenit. Da na vyber, ale stale drbne prvy western. Nepochopitelna zahada.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Akú máš dosku?

Inak nebude mať s tým dočinenia ešte Native a Legacy mód, ktorý sa nastavuje v biose pri diskoch?
R1k1nko
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa R1k1nko »

a SATA disky uz nemaju tu malu vecicku v zadu na HDD kde to vyberies ( jumper ci ako sa to vola ) :?: :roll: alebo som mino temy ? :?
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Jumper uz nemaju, nie je nutny, kedze pri sata opdava moznost slave or master.

EDIT: K teme, v biose, kde si nastavujes priority pri bootovaní, ak mas položku Bootable add in device-nastav na Onchip sata raid , first boot device daj na disabled a v HDD boot priority pomocou pageup nastav sata disk. Takto bude priamo bootovat zo sata disku. Skus mozno pomoze.

edit: som rad, ze sa ti to podarilo :) som tym presiel podobne ako ty
bukelo
Medium Star
Medium Star

pato83 napísal:Jumper uz nemaju, nie je nutny, kedze pri sata opdava moznost slave or master.

EDIT: K teme, v biose, kde si nastavujes priority pri bootovaní, ak mas položku Bootable add in device-nastav na Onchip sata raid , first boot device daj na disabled a v HDD boot priority pomocou pageup nastav sata disk. Takto bude priamo bootovat zo sata disku. Skus mozno pomoze.
OK, thnx spravil som to, ide to v poho.
vladino001
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa vladino001 »

R1k1nko napísal:a SATA disky uz nemaju tu malu vecicku v zadu na HDD kde to vyberies ( jumper ci ako sa to vola ) :?: :roll: alebo som mino temy ? :?
presne tak nemajú ju vzadu ale nieje pravda pato83 : "kedze pri sata opdava moznost slave or master." lebo master a slave určuješ tak že na základovke do ktorého portu zapojíš disk napr u mna 4xsata z toho 2 su master a 2 slave :)
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

To prvy krat pocujem, ale ok. Zaujímavé, ze akokolvek som pripojil moje disky, a nainstaloval na hociktorý z nich, vzdy nabehol system bezproblemov. Samozrejme, ak nahodim system, tak potom uz prehodenie na iny kanal sposobi chybu a nenabootuje system.
Napísať odpoveď