Ako rozvetvit chello easy cez wifi router -surne

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
morgun
Light Expert
Light Expert

Ako rozvetvit chello easy cez wifi router -surne

Príspevok od používateľa morgun »

Cauko mam doma tento router http://www.wificentrum.sk/buxus/generat ... ge_id=3681 je celkom kvalitny, ale neviem ho nastavit. Mam doma desktop + notebook. Mozno to aj zle zapajam, ale ked som mal kabel od internetu v WAN tak mi na notebooku siel oficialny klient ICQ ale nic ine co sa tyka netu. Viete mi poradit ako to mam zapojit + nastavit? Nechcem to vetvit kazdemu susedovi, len doma nech sa sem-tam nebijeme o net. Diky moc
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

ak sa do toho nerozumies, tak sa na to radsej vykasli. precitaj si zmluvu od UPC. ak budes zdielat, routovat, tak ta caka pokuta 10 000sk. radsej to neriskuj. ked uz nieco take chces skusat, tak radsej popros nejakeho znameho, ktory sa tomu velmi rozumie. s tymto zdielanim si daj fakt pozor
mademan
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mademan »

turtlak69> poznas nikoho komu by na to uz prisli? leda ze by ta niekto vazne nabonzoval...
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jjj »

Nastavis si ipecky podla manualu .... akoze neviem co chces pocut.
Pokial ta nikto nenabonzuje ze zdielas net je to v pohode.
Ono zaklad je nehrat napr csko secy 3-4-ja online naraz. To hned vidis na paketoch ze tam je router ....
turtlak69
Guru
Guru

poznam, ale pokutu nedostal. ale na druhej strane nemal ani NAT :D takze prilis ma to neprekvapilo. ale keby chceli, tak na to pridu kazdemu. ale odchytavanie packetov je stale v SR trestne, takze spolieham sa na to :D
jjj napísal:normalne :lol:
AJ ja to tak mam :oops:

Kupis router (((nekupuj router s adsl modemom !!!)) Najlepsie od LINKSYS-u , pripadne asus WL-500G a nastavis ipecky , wifi(ssid a wpa2 + psk kryptovanie a ides ) :roll:
Router od linksysu kupis do 3000 s dph a nejaky shit ala to co maju v cenniku do 2000 :wink:
ja som kupil router za 2000 a splna vsetko co treba :) ale nie je wifi (kedze nemam NB, prilis mi to nechyba)
morgun
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa morgun »

jjj napísal:Nastavis si ipecky podla manualu .... akoze neviem co chces pocut.
Pokial ta nikto nenabonzuje ze zdielas net je to v pohode.
Ono zaklad je nehrat napr csko secy 3-4-ja online naraz. To hned vidis na paketoch ze tam je router ....
ako nastavim IPcky sak tie su pridavane pri restarte modemu. Pocul som nieco o klonovani mac adries to by nebol problem videl som na to aj soft, len mi skuste poradit napr na tom routeri je mac adresa a ci tu mam zmenit, alebo co mam spravit?
EDIT: Snad o tom nieco viete, ked mi odpovedate. Mozno na tom ani nebudeme dvaja naraz akurat aby som nemusel vlacit za nb kabel.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

turtlak69 napísal:poznam, ale pokutu nedostal. ale na druhej strane nemal ani NAT :D takze prilis ma to neprekvapilo. ale keby chceli, tak na to pridu kazdemu. ale odchytavanie packetov je stale v SR trestne, takze spolieham sa na to :D

ja som kupil router za 2000 a splna vsetko co treba :) ale nie je wifi (kedze nemam NB, prilis mi to nechyba)
Pokial mal pridelenu iba jednu IP od chella (co akoze mal) a mal router, tak tam NAT mal..
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

morgun napísal:ako nastavim IPcky sak tie su pridavane pri restarte modemu. Pocul som nieco o klonovani mac adries to by nebol problem videl som na to aj soft, len mi skuste poradit napr na tom routeri je mac adresa a ci tu mam zmenit, alebo co mam spravit?
EDIT: Snad o tom nieco viete, ked mi odpovedate. Mozno na tom ani nebudeme dvaja naraz akurat aby som nemusel vlacit za nb kabel.
No bud mas cez DHCP server tjst 192.168.xxx.xxx alebo si nastavis ipecky manualne a urobis si accesslist s MacAdresami sietoviek ktore xces aby mali pristup do tvojej siete. (toto jew dolezite najma pri wifi ..skryt ssid a nastavit WPA uz nestaci) :roll:
turtlak69
Guru
Guru

t0m4s3 napísal:Pokial mal pridelenu iba jednu IP od chella (co akoze mal) a mal router, tak tam NAT mal..
neviem ako to mal, ale na otazku ci mal aspon NAT som dostal odpoved "to co je?" :D
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

turtlak69 napísal:neviem ako to mal, ale na otazku ci mal aspon NAT som dostal odpoved "to co je?" :D
Bez nat by mu to ani neslo .... este je PAT ale to pochybujem ze vie co je :lol:
mademan
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mademan »

jjj> ake kriticke je to s WPA? idem pozriet... akurat som nedavno cital ze je vhodne vyberat tak 20-30 znakove kluce...

morgun> na WAN stranu routra hod mac pocitaca ktorym regnes chello (educational purposes only)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

mademan: WPA/WPA2 mas jednoduche a relativne bezpecne riesenie, kedze sa kluce menia.
Napísať odpoveď