HIV/AIDS

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...

Si opatrny ?

ano som/ spavam len s tym koho dobre poznam a pouzivam ochranu
29
39%
ano som/ mam jednu a tu stalu partnerku o ktorej vie ze ma nepodvadza
35
47%
nie niesom/ ani ma to netrapi aj tak raz zomriem
7
9%
neviem/ dost casto striedam partnerov a mam problemy s drogami
4
5%

Celkom hlasov: 75

p4ra
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Aj ja som cital studiu (pohladam, ze kde to bolo, ak najdem, postnem), kde pisu, ze pri prenose z cloveka na cloveka slabne, kedze kazdy metabolizmus a organizmus je iny a vysporaduva sa s chorobami samostatne. Udajne je sanca k niekolkym milionom z teoretickeho hladiska, ze sa telo bude schopne ubranit samo, ze bude mat natolko silny imunitny system. (v pripade identifikacie takej osobdy, by sa dala spravit 100% ucinna protilatka)

Opakujem, toto bola len studia, netvrdim to!
recberko
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa recberko »

toto je asi tá najzákernejšia chorba na svete, nie len preto že je nevyliečiteľná a napadá imunitný systém ale aj preto, že tu hrá veľkú rolu ľudský faktor. Osoba ktorá je HIV+ môže byť všelijaká, veď ľudia chodíme po zemi rôzni, niekto to môže svojmu sexuálnemu prtnerovi zamlčať, niekto môže naschvál sexovať s viacerými partnermi len aby túto chorobu rozšíril, je to trochu pritianuté za vlasy ja viem, ale porozmýšľajte nad tým ak sú na svete ľudia ktorí dokážu obrátiť zbraň proti inej osobe, čo im bráni v tom aby oroznášali vírus HIV??
Nevravím že je to pravidlo, vôbec nie, ale určite si pri sexe s "neznámmymi" dávať pozor, vždy :!: použiť prezervatív :!: aj keď ako bolo vyššie spomenuté nie je 100%-né pretože sme mladý a celý život máme pred sebou a zdravie je veľmi cenné... hlavne v dnešnej dobe... takže... take care
Rehhay
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Rehhay »

eviem ci som pozorne cital ale da sa to preniest pri bozkavani ale niesom poraneny ani nic proste neni s tik z krvou alebo hej?
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

ja ti karle nevim... mne ten pribeh na uvod znie ako typicky hoax, uz mi tam chyba len "posli kazdemu co poznas" Netvrdim ze sa podobne stat nemohlo.. ale cele to ma taku priam vzorovu ideu ako utocit na ludske city.. Ale tema sama o sebe ma zaujima - bavi ma citat prispevky ktore maju hlavu a patu a su od cloveka co sa v danom aj vyzna (thx krija ;) ) Len skoda ze to kazia aj prispevky kde sa pise o "zarucenych vedecky dokazanych"informaciach, ktore celkovu snahu o rozsirenie obzoru kazia...

a k chorobe samotnej - je pravda ze sa moc o nu nezaujimam, ani sa nezamyslam nad pravdepodobnostou ze by som sam mohol byt ten dalsi.. ked uz, tak s tou osobou uz sa nejaky cas pozname a navyse kvoli opatrnosti je aj tak guma.. stalu partnerku nemam, a zrejme ani tak skoro mat nebudem (holt nevysvetlitelna povaha :) ) a ak mat budem tak bude pre mna tym vsetkym comu budem verit (len ziskat si moju doveru heh...) .. a ked to sam schytam, bude to zase klasika - "preco prave ja" .. ale verim ze do smrti sa s tym svinstvom nejak prezit da :D (ne, sorry viem ze je to vazne ale nedalo mi...)

Zakladatela temy neobvinujem, aj ked je pravda ze ten pribeh ktory sa "zarucene stal kamaratovi" mi pride taky nemastny neslany prave z vyssie spominanych dovodov. Urcite lepsia tema ako tu uz boli (napr ci sa pozriete na toaletny papier ked si utrete rit :D .. a podobne...)
Reli.C
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Reli.C »

Rehhay napísal:eviem ci som pozorne cital ale da sa to preniest pri bozkavani ale niesom poraneny ani nic proste neni s tik z krvou alebo hej?
bozkávaním sa to dá preniesť. čítal som o tom. ale ide o to, že aby sa to týmto spôsobom prenieslo, musel(a) by si prehĺtnuť vyše 0,5 litra partnerových slín :). čiže veľmi malá pravdepodobnosť :wink:.
Klayy
Medium Expert
Medium Expert

Re: HIV/AIDS

Príspevok od používateľa Klayy »

jojcek napísal:... cez poriky sa dokaze prepacht spermie a virus HIV je 1000000 x mensi ...
to si trocha prehnal moj :lol:

spermie su velkosti radu 10 na -6
este 1000000 krat mensie je 10 na -12, to uz je 10 krat mensie ako rozmer atomu :lol:
bart1234
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bart1234 »

kebyze sa aj cisti teoreticky nieco take stalo ( ja tomu verim), ten chlapik na to dosiel hned rano cize to znamena ze uz on nema sancu na zachranu? vsak to mohlo byt zhruba 6 hodin po tom ako sa to stalo. Neexistuje neaki liek ze napr do 12 hod ta este moze zachranit? alebo nieco podobne ktomu? Proste akonahle sa to stane neni sanca na zachranu?
Napísať odpoveď