problem s linuxom

Všetko ohľadom Linuxu...
asontragy
Medium Star
Medium Star

problem s linuxom

Príspevok od používateľa asontragy »

oco mal mandrake linux 10... a ze chce novy tak, sme kupili mandrivu, ze nech uz to vsetko pokope a tak ten OS...ale instaloval som ju asi 10x stale to krachlo na grube... tak som dal medzicasom naspat mandrake 10...a dnes ked som zohnal aj ubuntu aj kubuntu...
1.instaloval som kubuntu...vsetko ok az pri nalogovani napisalo ze nevie spustit kdegraphicserver myslim
2. instaloval som ubuntu... vsetko ok a pri prihlaseni ze blbe prava /home ma ze treba 664 nastavit (to je zapis zapis citanie?), kedze som s tym nesekol lebo som do OS nedostal a shell neviem ako spustit pred prihlasenim...
3.tak som dal znova kubuntu.. krachlo to na 94 percentach ked nedokazolo to instalnut grub
4.zase som skusil kubuntu (krachlo to pri znovurozdelovani particii)
5. a teraz pre zmenu som skusil ubuntu...tak to som uz ani nerozchodil install lebo to brutalne lagovalo a nakoniec este polsekundovy vypadok prudu... kua

CIm to moze byt?skusal som vselijak s tymi particiami tak neviem ci v tom...
ale myslim ze to moze byt v zostave? lebo je dost naprd.. maticna via, procesor onboard via c3 200, zvuk onboard, grafika onboard, ram 256....

???
chrono
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa chrono »

Skús Mandrivu a namiesto Grub si daj Lilo.
sINN3R
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa sINN3R »

hej s tym Lilo je to dobry napad ja som mal Mandrivu PowerPack+ 2007 a tiez mi to blblo s tym grub potom som si dal Lilo a bolo to pohode... (a prava su pre zlozky: citanie zapis vstup, subory: citanie zapis vykonavanie, a este su tam SUID ,SGID a sticky to je este pred tym vsetkym)
lollo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lollo »

neviem, ci lilo alebo grub mne osobne sa grub vidi lepsi(praktickejsi)nez lilo(zastaraly).a chces iba tie distro ktore si tam pisal ? ci planujes aj nejku inu?
asontragy
Medium Star
Medium Star

tu mnadrivu som instaloval mo kkt krat a stale som skusal rozne varianty mexdzi tym aj LILO... no tiez to neficalo... proste ako keby ten GRUB tam stale bol... lebo nacitavlo grub... aj ked malo nacitavat cez LILO

no a co sa tyka inych distro... to je PC pre otca a on tam chces mat kancelarsky balik, e-mail, web, napalovanie, skenovanie, bezproblemovu tlac, a tak...na druhej strane ja nie som ziaden linux borec takze neviem ci aj nejaku inu distro skusit...
chrono
VIP
VIP

lollo napísal:neviem, ci lilo alebo grub mne osobne sa grub vidi lepsi(praktickejsi)nez lilo(zastaraly).a chces iba tie distro ktore si tam pisal ? ci planujes aj nejku inu?
V čom je Grub praktickejší? V čom je Lilo zastaralý? (ostatná verzia je z 19. 2. 2007) Ja používam Lilo už niekoľko rokov (vlastne odvtedy, ako som začal používať Linux) a nikdy som s ním nemal žiadny problém. ;)
ZAP napísal:tu mnadrivu som instaloval mo kkt krat a stale som skusal rozne varianty mexdzi tym aj LILO... no tiez to neficalo... proste ako keby ten GRUB tam stale bol... lebo nacitavlo grub... aj ked malo nacitavat cez LILO
A kam si ukladal Lilo? Do MBR alebo do BOOT sektora partície s Linuxom? Keď sa ti stále spúšťal ten Grub, asi si ho dal na nesprávne miesto.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Lilo mi raz odfajcilo MBR aj partition tabulku, to len pre info ;-)
funThomasik
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa funThomasik »

t0m4s3 napísal:Lilo mi raz odfajcilo MBR aj partition tabulku, to len pre info ;-)
taze nepouzitelny disk?
asontragy
Medium Star
Medium Star

uf lilo som dal asi do MBR.. nepametam teraz, kde som ho mal dat?
chrono
VIP
VIP

Ak si ho dal do MBR, prečo sa ti potom spúšťal Grub?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

funThomasik napísal:taze nepouzitelny disk?
Nastastie som bol v tej dobe na intraku, takze s kamosvoho kompu som data "rozdistribuoval" na skolske kompy", potom naformatoval atd. Ale inak sa s tym nedalo nic robit (fixmbr fungoval, ale s tou rozbitou partition table som nespravil nic)
asontragy
Medium Star
Medium Star

neivem cim to bolo ale uz som sa na to vysral dal som nas5 mandrake a uz dalej neriesim
Napísať odpoveď