Aky mate bike ?
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Hej, milujem také pohľady, idem mestom, uvidím nejaké chlapčisko, má staručký bicykel a na prednom kolese nejaký kotúč a len si pomyslím, Načo mu to je ?smejo napísal:nie je kotuc ako kotuc
Čistá frajerina. Ale tak frajerinu uznávam a keď predsa len, tak nech to fakt nejak vyzerá.
Ja mám taký akože dobre vyzerajúci MTB, solidné gumy, čierny výplet, kotúče na prednom aj na zadnom, červené mechaniky na nich, vyzerá dobre, ale bicykel vskutku len priemerný.

no, napriklad takz olpran - "fullko"Racius napísal:Hej, milujem také pohľady, idem mestom, uvidím nejaké chlapčisko, má staručký bicykel a na prednom kolese nejaký kotúč a len si pomyslím, Načo mu to je ?![]()
Čistá frajerina. Ale tak frajerinu uznávam a keď predsa len, tak nech to fakt nejak vyzerá.
Ja mám taký akože dobre vyzerajúci MTB, solidné gumy, čierny výplet, kotúče na prednom aj na zadnom, červené mechaniky na nich, vyzerá dobre, ale bicykel vskutku len priemerný.Proste image.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
brm: Nie pre vsetkych je plna vybava XT ci XTR, pripadne najvyssia rada od SRAM. Su ludia, ktorym viacej sedia aj lacnejsie veci od Rooxu ci Truvattiv, ci uz ide o kluky a podobne veci. Napr. za prehadzovacku by som take peniaze nedal, este na Deore by som sa nechal zlakat, ale viac uz asi nie a to uz z toho dovodu, ze ta sa casto poserie a znici, ci uz jednou ranou na kamen alebo vbehne do kolesa. Vsetko zalezi od stylu, ktory jazdis a pokial jazdis volny cross po lete, tak XTR si kludne kup, ale pokial ides jazdit freeride, pripadne si davat zjazd alebo dirt, tak si dvakrat rozmyslis, ci znicis za rok dve prehadzovacky po 5 tisic alebo po 2 tisickach.
hojko.. njn.. na také veci by som si ani nový bike nekupoval..
možno ešte z Tesca. Ale pri aktívnom jazdení klasického XC sa určite oplatí zainvestovať, pokiaľ nechceš každý rok-dva meniť výbavu a chceš, aby to fungovalo.. aby Ti to jeden obyčajný pád celé neodfajčil. A tiež váha.. pri komplet výbave od riadenia cez prešmykovač, prehadzovačku, kľuky, náboje, brzdy.. to bude minimálne o 1kg menej. Veď už len prehadzovač XT je v porovnaní s LX ľahší o takmer 100g.. a je rozdiel, či sa do kopca na Kojšovu hoľu trepeš s 10-12kg bikom alebo so 14-16kg bikom
ale ale, kojšovka
tam sa chystám v piatok... a rozdiel vo váhe je cítiť, prednedávnom som presadal na lahší bike... keby som na to mal určite by som neváhal s XT alebo LX, neviem aké su rozdiely vo váhe XTR a XT či sa to vôbec oplatí lebo funkčnosť už asi hore veľmi nepôjde, v každom prípade full XTR sada + ľahký rám napr Scott Scale LTD + napr RS SID = 9 kg 
Takže moja staručká Merida Dakar 790 (výbava LX/XT) z roku 1996 bola dnes nahradená po presne 11 rokoch súžitia novou krásavicou:
Merida Matts TFS 900-D
Inak pôvodne boli iné plány, ale žiaľ som sa neskoro spamätal, všetko lepšie, čo pripadalo do úvahy, už bolo vypredané (TREK).. nuž som si vybral Meridu.. aj keď je strašne popísmenkovaná, ale mám s ňou dobré skúsenosti a tiež široká XT výbava.. vzhľadom na cenu. Akurát odpružená vidla pôjde do hetu ešte toto leto a miesto nej príde Rock Shox Reba SL..
Viac foto z prvého fotenia TU..
Merida Matts TFS 900-D
Inak pôvodne boli iné plány, ale žiaľ som sa neskoro spamätal, všetko lepšie, čo pripadalo do úvahy, už bolo vypredané (TREK).. nuž som si vybral Meridu.. aj keď je strašne popísmenkovaná, ale mám s ňou dobré skúsenosti a tiež široká XT výbava.. vzhľadom na cenu. Akurát odpružená vidla pôjde do hetu ešte toto leto a miesto nej príde Rock Shox Reba SL..
Viac foto z prvého fotenia TU..
mam novucicky CTM Zephyr
som spokojny... http://current.scorp.sk/detail/4/100057 ... ephyr.html
ram s vidlou za 7600 sk vsehovsudy (od ruky), brzdy tam pojdu avidy juicy 7 (180/160), prehadzovacka a presmykovac deore, rajdy a predstavec hussefelt, radenie XT, platformove pedale (naslapy nechcem a taktiez ani tie, na ktore sa daju dat kosiky...cize z toho mi vysli len platformy), kluky este netusim ake kupim a este aj plaste mi treba (mozno tie maxxis larsen, mozno nieco ine, neviem...)
vacsinu veci uz mam, ale este mi treba dokupit tie spominane plaste, kluky + male somarinky ala bowdeny, lanka, gripy... najviac ma ale momentalne trapia tie kluky
vacsinu veci uz mam, ale este mi treba dokupit tie spominane plaste, kluky + male somarinky ala bowdeny, lanka, gripy... najviac ma ale momentalne trapia tie kluky