Kasli na Brno, v Prahe to zije
Inak to co sa naucis na skole je len slaby zaklad, v praxi si vela firiem pracovnikov doskoluje, takze pri tychto odboroch je to imho len vec vkusu, ktoru skolu si vyberies.
Ak by si nahodou isiel do Prahy, tak ako kolej si pytaj hocico len nie Strahov alebo Podoli
makaveli napísal:mi chces akoze povedat, ze "aplikovana informatika" je viac teoreticka ako "informatika" ... ? inak v brne od tohto roka su vypisane uz aj nejake ine obory ako aplikovana informatika a informatika.. ale uz je davno po prijimackach, tak ti co chceli ist uz asi vedia
Aplikovana informatika urcite nie je viac teoreticka ako cista informatika. Teda aspon u nas na MatFyze. Ja studujem aplikovanu informatiku a mam dost vela znamych aj medzi "cistymi" informatikmi a poviem vam, nemenil by som. Mne uplne stacila nasa matematika a diskretna matematika, cisti informatici maju este po jednom semsestri z analyzy a algebry viac...
Azrael napísal:Uh, vela prikladov som rovno preskocil, lebo boli na vzorce = goniometria alebo analytika, co zas nemam rad
Takze..uh, tazko sa mi to pise, ale len 542.
Btw, zenska hovorila, ze zvyknu bravat od 450.
Inac, ty asi nie si jeden z tych 2 typkov z Presova, co som sa tam s nimi bavil, co? ^^
Btw aj tak polovicu vyhodia uz po prvom alebo druhom semestri, tak isto ako u nas.. Bolo nas 180 na zaciatku prveho semestra, teraz je nas tak akolo stovky..
to makaveli... uz sa chapeme. kazdopadne by som nikdy neveril ze moze byt aj nieco teoretickejsie ako FI MU. a predsa je... FI MU
teraz k veci... o niecom na styl tej wiki tu na FIT neviem my mame svoje fora tam si riesime co treba... lenze tam sa nedostanes. ak chces nejake info o predmetoch kludne napis SS alebo aj sem. ad ubytovanie Palacak je v poho akrat ta izba co chces je "dost" draha a navyse sa tam asi tazko dostanes je o ne dost zaujem(jedine ze by si ju uz mal regnutu) ja by som ti poradil klasicku 3miestnu s novym nabytkom(A02 urcite asi aj ine bloky) vyhni sa Purkyniam tam to je stare rozbite, Listovky su fajn akurat to tam obcas pripomina psych. liecebnu
tomexx napísal:Btw aj tak polovicu vyhodia uz po prvom alebo druhom semestri, tak isto ako u nas.. Bolo nas 180 na zaciatku prveho semestra, teraz je nas tak akolo stovky..
presne tak... nas zacinalo nieco cez 700 po prvaku tusim 530+ no a teraz po druhaku nas je 461 dost drsne sledovat pomaly kazdy tyzden ako sa to cislo zmensuje
NEviete o nejakej informatike ktora by sa dala študovat externe lebo zatial všetko čo som ja našiel je denne študium a ja chcem mat popri škole moju IT robotu....
Enduro3333 napísal:NEviete o nejakej informatike ktora by sa dala študovat externe lebo zatial všetko čo som ja našiel je denne študium a ja chcem mat popri škole moju IT robotu....
Ja pracujem na part-time v gfx studiu a v poho sa to da stihat aj popri skole..
Enduro3333 napísal:Part time lenze ja po-piatok MUsim byt v robote 8hod... ranne , poobedne ,nočne lebo som smenovy pracovnik ....
Tak ja ti neviem, externe studovat informu to bude dost otazne.. Ci sa to vobec da to neviem. Podla mna by si si mal zvolit prioritu ci skola alebo praca, pripadne si privyrabat popri skole tak ako napr. ja.
tomexx napísal:Tak ja ti neviem, externe studovat informu to bude dost otazne.. Ci sa to vobec da to neviem. Podla mna by si si mal zvolit prioritu ci skola alebo praca, pripadne si privyrabat popri skole tak ako napr. ja.
jo lenze to je taka dvojsečna zbran technika bez skusenosti alebo aspon dvojročnej praxe skoro nikde nezoberu....
a zase v niektorych zamestnaniach požaduju aj aby som ovladal programovanie a to sme na strednej nebrali a samemu sa mi to tažko uči škola by ma aspon do toho nutila ..ale pomaly začianm už sam SQL a PHP... a dokonca v niektorych pracach musis mat ing inač ta pošlu preč ....
Ale to iba v par z 90% zamestnaniach ich nezaujimaju tituly ale schopnosti čo dokazes preto si chcem zlepšovat svoju prax .... ale ing titul by nezaškodil
Enduro3333 napísal:jo lenze to je taka dvojsečna zbran technika bez skusenosti alebo aspon dvojročnej praxe skoro nikde nezoberu....
a zase v niektorych zamestnaniach požaduju aj aby som ovladal programovanie a to sme na strednej nebrali a samemu sa mi to tažko uči škola by ma aspon do toho nutila ..ale pomaly začianm už sam SQL a PHP... a dokonca v niektorych pracach musis mat ing inač ta pošlu preč ....
Ale to iba v par z 90% zamestnaniach ich nezaujimaju tituly ale schopnosti čo dokazes preto si chcem zlepšovat svoju prax .... ale ing titul by nezaškodil
fakulty zamerane na informatiku povacsinou nemaju externe studium, kedze v minulosti bol prilis velky "odpad" predsalen ucit sa napr. niekolko semestrov matematiku iba zo skript to nie je vyhra, ani pre studenta ani pre profaka co to potom musi skusat, preto sa fakulty externeho studia radsej vzdali
ono su to veci, pri ktorych potrebujes nejakym sposobom usmernit a nielen sa vsetko naspamat naucit
sundevil napísal:fakulty zamerane na informatiku povacsinou nemaju externe studium, kedze v minulosti bol prilis velky "odpad" predsalen ucit sa napr. niekolko semestrov matematiku iba zo skript to nie je vyhra, ani pre studenta ani pre profaka co to potom musi skusat, preto sa fakulty externeho studia radsej vzdali
ono su to veci, pri ktorych potrebujes nejakym sposobom usmernit a nielen sa vsetko naspamat naucit
Aha to som nevedel ...diki ...
takze asi domace študium lebo akosi prace sa nechcem vzda ..je to stres je to občas makačka ale strašne ma to bavi vrtat sa v pc/serveroch a aplikaciach ...
Enduro3333 napísal:Aha to som nevedel ...diki ...
takze asi domace študium lebo akosi prace sa nechcem vzda ..je to stres je to občas makačka ale strašne ma to bavi vrtat sa v pc/serveroch a aplikaciach ...
Tak ale pozor, byt informatikom neznamena vrtat sa v pc . Aspon podla mna nie..
tomexx napísal:Tak ale pozor, byt informatikom neznamena vrtat sa v pc . Aspon podla mna nie..
To viem to je programovanie ..... ale ja chcem robit aj s harwareom alebo nastavovat server .. upravovoat aplikacie a podobne ...tažko sa to vysvetluje....ale ako si to uvedomujem tak z mojich predstav mam dost velky zaber čize to bremeno čo cchem niest bude sakra tažké .....
Enduro3333 napísal:To viem to je programovanie ..... ale ja chcem robit aj s harwareom alebo nastavovat server .. upravovoat aplikacie a podobne ...tažko sa to vysvetluje....ale ako si to uvedomujem tak z mojich predstav mam dost velky zaber čize to bremeno čo cchem niest bude sakra tažké .....