Ako na internet???
Ako na internet???
Cawko takze takto.......mam internet v jednom pc ,je to internet cez antenu ale to je nepodstatne..kupil som aj druhe pc a chcem vediet ako dosiahnem aby bol internet na oboch...stare pc kde je internet ma jednu sietovku a nove ma dualnu..co mam spravit??.....napr zapojit net do noveho a potom odtial takym istym kablom tahat do stareho???
-
vladino001
Light Professional
Re: Ako na internet???
Načo sa pýtaš keď si to už sám vyriešil? ak by si nevedel tak pozri na nete je vela druhou ako to zapojiť alebo si pusti sprievodcu nastavením sieťe a tam máš tiež pár schém.hatamrc napísal:Cawko takze takto.......mam internet v jednom pc ,je to internet cez antenu ale to je nepodstatne..kupil som aj druhe pc a chcem vediet ako dosiahnem aby bol internet na oboch...stare pc kde je internet ma jednu sietovku a nove ma dualnu..co mam spravit??.....napr zapojit net do noveho a potom odtial takym istym kablom tahat do stareho???
-
Enduro3333
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Prečo si radsej nekupil 5 portovy switch a nemusel by si nič nastavovat ? iba by si pozapajal nastavil Ipcky.. vysvetli ako mas net či ten tvoj "hlavne PC" ma verejnu IPcku alebo mas IP adresu typu 192.168.*.* alebo 10.*.*.* alebo 172.*.*.* a si v LAN siety a von ides cez Providerov server ktory až ten ma verejnu IPCku....ST1 napísal:cem sa pripojit k teme....kebyze cem pripojit 3PC a dokupim do toho hlavneho PC este jednu sietovku teda buem mat 3....pojdem repojit net ? a ako to treba natavit(zapojit viem ako)...plz podrobne....dakujem
-
vladino001
Light Professional
hatamrc : ten net nebude nezávisly vždy budeš mať na tom druhom pc net iba ak bude zapnutý ten kde maš ten net priamo zapojeny, lebo to maš potom zapojene ako jedna sieť ale cez ten jeden komp zdielaš net na ten druhý. (kup si HUB alebo Switch 4 portovi a budeš to mať jednoduchšie a nezávisle)
ST1 : z čoho privádzaš net z modemu (kolko portovy) alebo AP ??? ale ďaľšiu sieťovku by som tam netlačil radšej neaký ten lacny switch
ST1 : z čoho privádzaš net z modemu (kolko portovy) alebo AP ??? ale ďaľšiu sieťovku by som tam netlačil radšej neaký ten lacny switch
a mozete mi aj odporucit nejaky dobry a hlavne lacny 4 portovy switch??:..este otazka ked budem mat zatial len kabel tak to bude normalne presietovane nie??:..budem moct z jedneho pc posielat veci do druheho a tak nie??:..a este jedna ze tlaciaren mi asi nepojde na oboch pc ze ,ked je pripojena len k jednemu
-
Enduro3333
Medium Professional
Hej budeš moct.Len im nastav podobne IPcky ako napr.. 192.168.1.1 a 192.168.1.2 Aby sa videli v siety ....Tlačiaren ti pojde aj na druhom PC ... daš pridat tlačiaren vybereš možnost sietovu alebo po siety ... a napišeš IPadresu PC kde je tlačiaren nainštalovana ....hatamrc napísal:a mozete mi aj odporucit nejaky dobry a hlavne lacny 4 portovy switch??:..este otazka ked budem mat zatial len kabel tak to bude normalne presietovane nie??:..budem moct z jedneho pc posielat veci do druheho a tak nie??:..a este jedna ze tlaciaren mi asi nepojde na oboch pc ze ,ked je pripojena len k jednemu
OT- toto je často naplnou mojej dennej prace taketo nastavovanie
-
t0m4s3
Admin
Ak je stare PC pripojene na internet pomocou ethernetove kabla, tak si kup router, nie switch. Napr. tento http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 70UL0UH4EF
prilis vela otazok a nechapem vacsinou....mam to cez router myslim a vzdy ked cem ist na net musi sa pripajat a hovadiny.....a mal som uz pripojeny 2 PC a musel byt hlavny PC zapnuty aby mohol ficat net na druhom a furt sa pripajal
(( jak to spravit a nastavit aby si to nepytalo to idiotske pripojenei abo aspon aby ficval ten net na dalsom PC bo som neco poprestavoval a uz nejde. ja sa ztoho raz zblaznim 
-
vladino001
Light Professional
sry ta stranka ma byt www.wmx.skvladino001 napísal:Ta stranka nejde (aspoň mne) Keď chceš poradiť tak napíš presne aký maš net a cez aké zariadenie ti to ide do pc. inak sa ti neda poradiť iba žeby sme tu boli telepati čo niesme
-
vladino001
Light Professional
-
fikus-kukis
Guru wannabe
Vrazíš sieťovku do kompu, kde máš Internet (PC 1).
Naištaluješ ovládače.
Prepojíš PC 2 s PC 1
Presvedčíš sa, že máš spravenú funkčnú LAN medzi PC 1 a PC 2.
Na PC 2 nastavíš ako východziu bránu IP adresu PC 1 v novovytvorenej LAN.
V sieťových nastaveniach na PC 1 označíš sieťovú kartu, cez ktorú sa pripájaš na intenet a sieťovú kartu novovytvorenej LANky s PC 2. Klikneš pravým a vyberieš Bridge (premostíš siete).
Možno sa vyskytne malý problém s nastavením posledného východiska na PC1.
Malo by to fungovať.
Keď bude PC 2 chcieť sa pripojiť do internetu na nejakú adresu, pošle informácie cez LAN do PC 1, to následne v prepojenych sieťach nasmeruje požiadavku na smerovač providera, kde sa Tvoja strana pripojenia končí (pokračuje to útrobami siete providera).
Naištaluješ ovládače.
Prepojíš PC 2 s PC 1
Presvedčíš sa, že máš spravenú funkčnú LAN medzi PC 1 a PC 2.
Na PC 2 nastavíš ako východziu bránu IP adresu PC 1 v novovytvorenej LAN.
V sieťových nastaveniach na PC 1 označíš sieťovú kartu, cez ktorú sa pripájaš na intenet a sieťovú kartu novovytvorenej LANky s PC 2. Klikneš pravým a vyberieš Bridge (premostíš siete).
Možno sa vyskytne malý problém s nastavením posledného východiska na PC1.
Malo by to fungovať.
Keď bude PC 2 chcieť sa pripojiť do internetu na nejakú adresu, pošle informácie cez LAN do PC 1, to následne v prepojenych sieťach nasmeruje požiadavku na smerovač providera, kde sa Tvoja strana pripojenia končí (pokračuje to útrobami siete providera).