Webserver-NOVE!!!

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Neber moj nazor ako plnohodnotny, nemam prilis velku skusenost s Linux/Unix serverami a uz vobec nie Ubuntu, skor by sa vedel k tomu vyjadrit chrono, quickparser a podobne...
mailer
Star
Star

Príspevok od používateľa mailer »

ale rozmyslam ci sa ti to oplati,serverhousing pocitam na takych 2500sk mesacne , nejake naklady na prevadzku ak nieco odide a nemas to v zaruke [ak pouzijes starsie pc] a ak by si kupil nieco nove tak ta to vide na desiatky tisicov a nikde nieje napisane ze sa ti to vrati.Hostingov je dnes vela a vacsich a taky hosting ak chces prevadzkovat musis mat nejake znalosti , ak na linuxe tak musis nieco vediet a dbat na bezpecnost dat.

dufam ze som to napisal dobre a niekto tomu pochopi :D
johny141
Star
Star

Príspevok od používateľa johny141 »

mailer napísal:ale rozmyslam ci sa ti to oplati,serverhousing pocitam na takych 2500sk mesacne , nejake naklady na prevadzku ak nieco odide a nemas to v zaruke [ak pouzijes starsie pc] a ak by si kupil nieco nove tak ta to vide na desiatky tisicov a nikde nieje napisane ze sa ti to vrati.Hostingov je dnes vela a vacsich a taky hosting ak chces prevadzkovat musis mat nejake znalosti , ak na linuxe tak musis nieco vediet a dbat na bezpecnost dat.

dufam ze som to napisal dobre a niekto tomu pochopi :D
Serverhousing mam zabezpeceny aj linku!uvidime co bude no :)
johny141
Star
Star

Okey ludia, takze som vtakomto stadiu, no teraz skoro v ziadnom ale co sa bude diat:D..teraz som v Turecku takze budem pisat omebdzene, ide o toto!!zacnem stym hostingom a chcem vsetko legalne, a pojde no normalne na zivnost alebo normalne do obchodneho registra, cize ako firma a komercne!takze co by som potreboval!!potrebujem najst jedneho cloveka ktory by mi dal dokopy stroj, vlastne stroj uz je, proste kto mi vsetko nastavi!myslim aby fungoval hosting a pod. ci je niekto ochotny prist do Gabcikova asi 40-50Km od BA. nastavil vsetko a ukazal vsetko samzorejme nie zadarmo, ak tu niekto je bud nech napise SS alebo sem ze za kolko, a pod!!zatial by islo o stroj:
Pentium4
3,4Ghz
2GB RAM
250Disk
co poviete?na zaciatok??
potom by samozrejme by sa kupili nove a pod!!
teraz by som este potreboval ze ako mam postupovat z registatrom, potom co dalej, ak tu je niekto a je ochotny pomoct tak prosim napiste mi vsetko co a ako!!najlepsie by bolo co uz taketo nieco ma!!prosim vas, potom sa mozeme niako dohodnut!!budem tu vetsinou v noci!!takze cez den odpovedat nebudem velmi!!pls tak o SS s celkovym postupom alebo sem!!Dakujem, sorry ze som to mozno tak blbo popisal ale je tu cudna klavesnica :D !Dakujem
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

johny141: Taka bezna taka za instalaciu Unix/Linux servera je 5 tisic, ale kedze ty chces prevadzkovat hosting, zisiel by sa ti tam nejaky manazer, cez ktory si naklikas domeny, maily a podobne, takze ta cena moze ist vyssie, vsetko zalezi od toho ci to das robit firme alebo nejakemu studentovi, ktory ma rad Linux.

PC ako server nie je nic moc, je to tak na bezne weby, ale vacsie dynamicke weby ako fora alebo portaly s vacsou navstevnostou to dokazu dost pretazit, preto by to chcelo podostatne lepsi procesor a hlavne disky, aspon 10 tisic otackove disky, ktore su na tom podstatne lepsie ako klasicke disky.
johny141
Star
Star

hojko napísal:johny141: Taka bezna taka za instalaciu Unix/Linux servera je 5 tisic, ale kedze ty chces prevadzkovat hosting, zisiel by sa ti tam nejaky manazer, cez ktory si naklikas domeny, maily a podobne, takze ta cena moze ist vyssie, vsetko zalezi od toho ci to das robit firme alebo nejakemu studentovi, ktory ma rad Linux.

PC ako server nie je nic moc, je to tak na bezne weby, ale vacsie dynamicke weby ako fora alebo portaly s vacsou navstevnostou to dokazu dost pretazit, preto by to chcelo podostatne lepsi procesor a hlavne disky, aspon 10 tisic otackove disky, ktore su na tom podstatne lepsie ako klasicke disky.
Aha!ako tak som tym aj pocital!!jasne, radsej by som isiel cez niakeho studenta alebo take nieco ako cez firmu!!no lenze koho?!nenajde sa tu niekto??
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Staci pozriet na abclinuxu.cz a tam napisat do fora, najde sam tam urcite dost ludi.
Napísať odpoveď