SP1 pre Windows Vista v prvej verzii už o týždeň

Informácie o software, ankety...
lukop
Amateur
Amateur

SP1 pre Windows Vista v prvej verzii už o týždeň

Príspevok od používateľa lukop »

Kód: Vybrať všetko

Prvý Service Pack pre operačný systém Windows Vista sa pravdepodobne objaví skôr ako sa očakávalo. 

Prvá beta verzia by mala byť k dispozícii už na budúci týždeň, tvrdí Mary Jo Foley zo Zdnet. Finálna verzia by mala byť k dispozícii v novembri. 

Service Pack 1 bude podľa Foleyovej najmä opravovať viacero chýb bez významnejších nových funkcií. 

Najväčšou zmenou má byť zmena v zabudovanom desktopovom vyhľadávaní, na ktorej sa Microsoft dohodol s Ministerstvom spravodlivosti USA po sťažnosti Google na zneužívanie monopolného postavenia Microsoftom. 

Po dohode Microsoft umožní koncovým užívateľom aj OEM výrobcom PC zmeniť používaný desktopový vyhľadávací program na konkurenčný, podobne ako je to v prípade voľby štandardného webového prehliadača, emailového klienta alebo multimediálneho prehrávača. 

Opravou týkajúcou sa najväčšieho počtu zákazníkov má byť zrýchlenie kopírovania súborov, na problémy s ktorým upozorňovalo viacero užívateľov. 

Termín príchodu a existenciu Service Pack 1 pre Windows Vista sprevádzalo doteraz viacero nejasností. Podľa niektorých vyjadrení predstaviteľov Microsoftu SP1 dokonca nebol v pláne, neskôr bol jeho vývoj potvrdený. Viacero veľkých zákazníkov Microsoftu oficiálne potvrdilo svoju politiku prechodu na Windows Vista až po vydaní Service Packu 1.
zdroj:

Kód: Vybrať všetko

http://www.dsl.sk/article.php?article=4156
konecne je to tu nie?? som zvedavy co vsetko tam daju??? ale aj tak ma este nikto nedostane na vistu, az za taky rok alebo kolko...co vy na to??
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: SP1 pre Windows Vista v prvej verzii už o týždeň

Príspevok od používateľa dair »

lukop napísal: konecne je to tu nie?? som zvedavy co vsetko tam daju??? ale aj tak ma este nikto nedostane na vistu, az za taky rok alebo kolko...co vy na to??
si to vobec cital? ved je tam napisane ze nic tam nebude pridane, resp bez vyznamnejsich funkcii, budu to len nejake blbe pravne flaws takze.... :/
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

navyse len prva beta :)

pre tych co maju vistu na skusanie ale nepouzivaju ju ako primarny OS, budis.. ale pre tych co vistu pouzivaju ako ostry OS, bude lepsie pockat si do toho novembra.

To podstatne z SP1 je prave spomalovanie kopirovania suborov, ktore sa mi miestami zda az neunosne, ale mozno je to sposobene mojou netrpezlivostou :D.. to ze daju moznost zapnut iny vyhladavac pre mna podstatne nie je, nakolko tento co mi vie prehladavat zaroven aj v mailoch a priamo cez start s rychlostou par sekund, mi bohato postacuje.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

No... toto treba. Vistu treba poriadne popretriasať a až potom ju nahodiť ako primarny OS. Tak isto, ako s Xp. Ešte sa vyskytne dosť chýb, ktore budu musieť zaplatať. :) nech to pekne mapchaju do SP a predavaju aj s tým.
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Frikso napísal:No... toto treba. Vistu treba poriadne popretriasať a až potom ju nahodiť ako primarny OS. Tak isto, ako s Xp. Ešte sa vyskytne dosť chýb, ktore budu musieť zaplatať. :) nech to pekne mapchaju do SP a predavaju aj s tým.
nj to rozhodne, len je smutne ako uz tu na fore bolo raz spomenute ze microsoft OS su obycajne beta operacne systemy za ktore ludia platia tazke peniaze a este si ich aj sami musia testovat a nachadzat problemy... :?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

dair: To je dovod preco ficim stale na XP a prechod na Vistu zatial neplanujem, hoci neviem co sa moze udiat v blizkej dobe, ale skor nie ako ano. XP mi ide stabilne a podla diskusii z netu su s Vistou este problemy, takze nejaky ten cas na odladenie, prichod SP1 a potom sa mozno rozhodnem zmenit system.
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:dair: To je dovod preco ficim stale na XP a prechod na Vistu zatial neplanujem, hoci neviem co sa moze udiat v blizkej dobe, ale skor nie ako ano. XP mi ide stabilne a podla diskusii z netu su s Vistou este problemy, takze nejaky ten cas na odladenie, prichod SP1 a potom sa mozno rozhodnem zmenit system.
tak to rozhodne. Rozmyslam si tiez zariesit novy notas ale rozhodne v nom nechcem VISTU, mozno tak najskor o rok... :wink:
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

dair napísal:tak to rozhodne. Rozmyslam si tiez zariesit novy notas ale rozhodne v nom nechcem VISTU, mozno tak najskor o rok... :wink:
NB na ktorom by ti v pohode sla vista by ta stal velmi draho, ked MS odporuca minumalne 2GB ram... tiez mi nejde do hlavy ako mozu pchat do NB s 512MB ram a 2,4GHz CPU vistu :?
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

turtlak69 napísal:NB na ktorom by ti v pohode sla vista by ta stal velmi draho, ked MS odporuca minumalne 2GB ram... tiez mi nejde do hlavy ako mozu pchat do NB s 512MB ram a 2,4GHz CPU vistu :?
Lebo ak chces byt in, tak musis mat vistu. Co na tom, ze to ma 512 MB ram a daky celeron m430 : http://www.alza.sk/lenovo-3000-c200-c-m ... d72414.htm , sak casu mame dost, tak kam sa ponahlat.Ale je to do placu, najma toho, kto si to kupi a potom zisti. Ale pre biznis je to fajn
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

turtlak69 napísal:NB na ktorom by ti v pohode sla vista by ta stal velmi draho, ked MS odporuca minumalne 2GB ram... tiez mi nejde do hlavy ako mozu pchat do NB s 512MB ram a 2,4GHz CPU vistu :?
taktiez si nekupujem notas za 20 tisic od aceru, lama :?
pozri si ASUSy G1S-A1 a keby bol nejaky husty ALIENWARE so schopnou cenou tak by som siel asi do neho ;)

btw minimalne poziadavky na VISTU su 512MB RAM...
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

dair napísal:taktiez si nekupujem notas za 20 tisic od aceru, lama :?
pozri si ASUSy G1S-A1 a keby bol nejaky husty ALIENWARE so schopnou cenou tak by som siel asi do neho ;)

btw minimalne poziadavky na VISTU su 512MB RAM...
takze:
1.) neviem aky NB si chces kupit.
2.) podla odbornikov je minimum 2GB a niektori (tusim z DELLu) tvrdia, ze 4GB. pojde ti to aj na 512, ale co z toho ked ti to pojde ako v lete na saniach?
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

512 na vistu je asi ako 128 na Xp. Zapnúť zapneš, ale čo potom. :lol: Jeden kamarát skúšal vistu ešte za betaverzie (nie longhorn) na gigovej ramke a iba načitanie zhltlo cez 500 MB z toho posraty desktop cez 200 :D

//už som zažil dosť chalanov s 128MB ramkou na NB čo mi tvrdili, že im to šlape bez problemov. Tu to bude o tom istom.
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

turtlak69 napísal:takze:
1.) neviem aky NB si chces kupit.
2.) podla odbornikov je minimum 2GB a niektori (tusim z DELLu) tvrdia, ze 4GB. pojde ti to aj na 512, ale co z toho ked ti to pojde ako v lete na saniach?
takze:
1., ty si zacal o peniazoch a ja ti len odpovedam tak o com tocis
2., a minimum JE 512MB (bez ohladu na to ako to pojde), o com hovoria tvoji odbornici je to ze optimum je 2G a vecsinu notasov ani s vecsou ramkou nenajdes pretoze su tam len 2 sloty a 2G ramku do notasu som zatial este predavat nevidel. (nehovorim o extreme notasoch kde su extra sloty aby si mi to tu nevyhodil)
A 4G je naj konfiguracia. (ale rozhodne nie minimum ako si napisal)
:?
Andik8
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andik8 »

to je dosť strohé info čo v ňom bude obsiahnuté , veď ešte nedávno som počul že hlavnou prioritou SP1 bude nový kernel založený na serveráckom(Server2008) a tým pádom sa rapídne zlepší management či pamatí či výkonu
hitman
VIP
VIP

Príspevok od používateľa hitman »

no Vistu mam na ntb mam tam 1 GB ram a ide to celkom fajn...preto ho mam na ntb lebo ten win uz bol v cene ale celkom fajn je....zatial ziadne problemy :D
LOLCATS
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa LOLCATS »

No ja mam tiez Vistu ako primarny OS s 512 mb ram ( :oops: ) ale frci mi to uplne spolahlivo bez ssekov a bez seckeho...(mozno je to koli tomu ze mam kvalitne CPU) ...
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

ono mozes mat najlepsi CPU sveta, nejakym sposobom ho zasobit datami musis. A CPU ktore by malo tak velku cache, aby nepotrebovalo RAM, zatial nepoznam, a uznaj ze ked maju data prudit v smere cpu-hdd a opacne, tak je to totalbrzda. V pripade nizsej RAM ti to sice ide, ale zapni si nejaku hudbu, zopar IM klientov, prehliadaj si web a skus si nieco rozpakovat.. a uz citis ze ta nieco brutalne brzdi - nedostatok RAM.

Na prehliadanie webovych stranok 512MB pre vistu akotak staci :), ono to uz nejak nabootuje a je to pouzitelne.
Klayy
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Klayy »

Na NB je dolezite mat viac ram, kedze disky su pomale

ja osobne sa trochu desim sp1, kedze z mojich skusenosti cim viac som nainstaloval updatov na vistu, tym horsie chodila. Po niektorych updatoch som zacal dostavat modru obrazovku. Ked som vsetky odstranil a vypol update, tak nemam ziadne problemy.
jlp
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jlp »

Klayy napísal:Na NB je dolezite mat viac ram, kedze disky su pomale

ja osobne sa trochu desim sp1, kedze z mojich skusenosti cim viac som nainstaloval updatov na vistu, tym horsie chodila. Po niektorych updatoch som zacal dostavat modru obrazovku. Ked som vsetky odstranil a vypol update, tak nemam ziadne problemy.
Ty mas teda poriadne bezpecne PC....problem je asi niekde inde, ked ostatnym to bezi....
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Tu sú officiálne požiadavnky:

http://www.microsoft.com/windows/produc ... ments.mspx

Home Premium/ Business / Ultimate
* 1 GHz 32-bit (x86) or 64-bit (x64) processor
* 1 GB of system memory
* 40 GB hard drive with at least 15 GB of available space
* Support for DirectX 9 graphics with:
o WDDM Driver
o 128 MB of graphics memory (minimum)
o Pixel Shader 2.0 in hardware
o 32 bits per pixel
* DVD-ROM drive
* Audio Output
* Internet access (fees may apply)

Na Ultimate je 512 RAM-u málo, je to jasné, keď treba ešte aj nejaký ten antivírus. Ale keď niekto hrá aj hry na PC, tak jasne že treba viacej ako 1GB.

To beta-SP1 by som ja nenainštaloval.
Napísať odpoveď