Debian Netinstall / Installer a KDE - ako?

Všetko ohľadom Linuxu...
Cesar
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Debian Netinstall / Installer a KDE - ako?

Príspevok od používateľa Cesar »

Ako sa dá s debian-installer-om (netinstall cd) nainštalovať KDE, tam je len Gnome.

Debian manuál píše toto:
It is possible to get the installer to install KDE by using preseeding (see Section B.4.11, “Package selection”) or by adding tasks="standard, kde-desktop" at the boot prompt when starting the installer.
Takže pri bootovaní hned vypnem installer a v text-mode napíšem toto? (Alebo?) :?
tasksel tasksel/first multiselect standard, kde-desktop
potom zase spustím debian-installer a ono to nainštaluje KDE? (V časti B.4.11. Package selection som toto našiel.)

Mám dosť pomalý internet a veľa to stiahne a nechcem to viackrát sťahovať, keby to nainštalovalo Gnome. :(

Za pomoc vopred ďakujem. :)
usefull
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa usefull »

ja som kde doinstaloval dodatocne v synaptiku amm aj gnome aj KDE kde malo 100mb
Cesar
Addict
Addict

Je to jedna z možností, ale ja by som chcel len KDE bez Gnome, zbytočne by som sťahoval celé Gnome. Nemám nič proti Gnome, no chcem Ktorrent, Superkaramba, Krusader, Kmplayer, Kopete, K3b. :D Asi by to aj zabralo oveľa viacej miesta na HDD.

Ďakujem za pomoc, no ja by som chcel len KDE. :?
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

hmm a co ti povie konzola, ked jej napises sudo apt-get install kde-desktop ?
Cesar
Addict
Addict

Apt-get install kde-desktop nefunguje asi preto, lebo to je len základná inštalácia, ale riešenie sa asi našlo:

Pri boot-ovaní na cd netinstaller vypíše, že F1 - Help alebo Enter to boot.
Tu treba napísať HNEĎ presne toto:

Kód: Vybrať všetko

install tasks="kde-desktop, standard"
až potom stalčiť Enter, a ono to potom sa v tej časti, kde sa má opýtať, že desktop, server, atď sa už neopýta.

Zatiaľ som to nenainštaloval, prerušil som inštaláciu, no s Gnome+Standard to vypisovalo iné číslo počtu súborov na stiahnutie ako takto, asi to bude fungovať. :D To číslo bolo o niečo vyššie, takže to bude len KDE, číslo sa nezdvojnásobilo. :)
Andik8
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andik8 »

ja mam sice Debian CD1 ,nie NETINST , a mam ta vychozie XFCE , tiez by som privital KDE CZ bez zbytocnych programov pre Debian ,neviete ako ho nainstalovat?

:twisted: chlapi,cim budu vase odpovede kvalitnejsie a rychlejsi tym viac podporite migraciu na Linux a sposobite znizenie financnych prijmov pre naseho Billa :lol:
havrann
Expert
Expert

Príspevok od používateľa havrann »

takze by bolo dobre po instalacii najprv rozchodit net az potom instalovat kde , ale otazka je ako nastavit repozitar z netu ked pocas instalacie ho nemozem nastavit lebo mi nejde net
Cesar
Addict
Addict

Netinstall sa dá inštalovať len tak, že ti funguje net, ktorý sa nastavuje pri inštalácii. Keď máš taký, čo sa nedá ľahko nastaviť, sú tam nejaké problémy, tak sa netinstall nedá použiť, napr. s wifi to nepôjde. Keď ale máš wifi-router, tak tam je k tomu aj kábel a dá sa to spojiť cez obyčajný sieťový kábel, tak by to malo fungovať.

Keď sa to nedá, tak budeš musieť stiahnuť celý debian, neviem ktoré cd by stačilo alebo ktoré dvd, je to veľa. :(
havrann
Expert
Expert

no ja som stiahol Debian40r1_KDE_CD1 , podla nazvu imagu vyplyva ze je tam KDE ale nenahodi sa automaticky musim manualne, no a ked tu kolega spominal ze obsahuje menej veci ako to ktore sa stahuje prostrednictvom netinstall media tak som rozmyslal nad tym ze ked ho nahodim tak najprv nainstaltim adsl net a potom spustim dodatocny prikaz na jeho stiahnutie , ale musim najprv pridat oficialny repozitar , ako sa pripadavju repozitare
Cesar
Addict
Addict

Jediná otázka je či si vieš nastaviť net v debian installeri (nie po inštalácii), ja dsl nemám neviem ti poradiť.

A chceš vôbec netninstall? Čo si stiahol nie je netinstall aj keď sa dá asi aj tým. Toto je netinstall cd:

http://cdimage.debian.org/debian-cd/4.0 ... etinst.iso

Co si stiahol ti nainštaluje bez netu oveľa menej ako s netinstall, neviem prečo a asi si to ani nenastavil dobre, keď si nemal ani len x-server, nič. Dal si asi že install desktop - čo znamená LEN GNOME!!, čo si na tom CD ani nemal, lebo to je KDE-CD+offline-install, takže ti nenainštaloval nič. Bez základov sa to jednoducho nedá.

Ako začiatočník by si mal ozaj skúsiť skôr Kubuntu a potom Debian alebo Gentoo, takýmito začať... :?
havrann
Expert
Expert

netinstall je mi na nic kedze mam adsl , pocas instalacie tazko pojde internet , preto som stahoval to full CD
havrann
Expert
Expert

Debian4 nejde nahodit KDE,ako prefix na instalaciu som zadal uses=kde-desktop standard , a po instalacii mi nejde , skusal som aj manualne nahodit apt-get install gdm/kde/kde-core/xorg/s-server xorg ale pise mi ze vsetky balicky uz su v aktualnej verzii , ked napisem startx tak blikne obrazovka a napise mi

Obrázok

vdaka
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

podla mna mas graficke prostredie plne funkcne, ale nemas rozbehanu grafiku. skus nainstalit grafiku :)
havrann
Expert
Expert

uz som to poriesil rekonfiguraciou x serveru , nevedel by si ako nastavit repozitare pre debian , respektive ake ma on repozitare
Cesar
Addict
Addict

APT HOWTO
Chapter 2 - Basic Configuration
2.1 The /etc/apt/sources.list file

http://www.debian.org/doc/manuals/apt-h ... co.en.html
havrann
Expert
Expert

super ako vytycim v apt-get dist-upgrade aby mi upgradol len mnou zvolene balicky , lebo keby ze nic nezadam tak potom toho aj dost bude upgradovat
Cesar
Addict
Addict

havrann napísal:...aby mi upgradol len mnou zvolene balicky...
Takéto nápady, OMG! :?
havrann
Expert
Expert

co sa ti na tom nepaci , nie kazby ma 2 - 4 mbits net a ma cas a chuit stahovat 350 mb dat , radsej stiahnem jadro a nejake dolezite veci ako emailoveho klienta kery nevyuzivam
s0cka
Novice
Novice

Príspevok od používateľa s0cka »

tak asi toho klienta nebudes mat nainstalovaneho a tym padom ho nebudes musiet upgradovat ..
Napísať odpoveď