chcel by som poradit ako zabezpecit externy Hdd pred pristupom inych ludi,
myslim softwarovo, tak, aby nikto nevedel z neho kopirovat a menit obsah, mazat atd. tr, ci je na to nejaka utilitka alebo software..
potrebujem ten disk citat vo windowse najcastejsie, proste potrebujem zamedzit odsudzeniu dat aspon na zakladnej urovni, aby z neho nemohol niekto citat a menit data, potrebujem napr. aby si pri pristupovani na disk pytal nejake hlavne heslo...
jj.. TrueCrypt je na to stavaný.. ale ešte raz zopakujem, disk budeš môcť čítať (po zadaní hesla) iba na Windowse s administrátorskými právami, na obmedzenom účte sa k dátam nedostaneš.
...ja mam taky problem.Mam prenosny HDD.Mam tam moj disk z PC pretoze som odisiel z domu.Mam tam normnalne winXP naistalovany, a mam tam aj heslo.A to je ten problem.Kedze tam mam to heslo nedaju sa mi niektore data citat, prepisovat, kopirovat, proste nic sa s nimi neda robit..Dokazem to nejako spravit?Nemam pristup k ziadnemu PC iba k notebooku, a ked som dal v biose na notebooku bootovat cez usb hdd nepodarilo sa mi to spravit, vyhodilo nejake okno . . . .
brm napísal:Na takej úrovni, že ak stratíš heslo, prídeš o všetky údaje bez možnosti obnovenia.
ahoj no tak som to nainstaloval....ale mne to vzdy vytvori len nejaky"virtualny" priestor ktory udam... ako to mam pouzit na tom HDD ? vies mi dat nejaky rychly navod ? diky
PS: uz asi viem...zhruba...ten disk ,bud externy alebo flash musi byt ale prazdny predtym nez ho cryptujem ze ?... ach to bude problem lebo ja tam mam kopec dat....