keby si tuto temu nezalozil ty, tak ju zalozim ja presne toto trapi aj mna. urcite to ide. tusim nejakym takym sposobom, ze php zavola nejaku funkciu Céčka. aspon nieco take som pocul. tiez by som to potreboval. a activex mi prilis nepomoze, kedze mi treba tu MAC adresu v nejakej php premennej
kazdy pocitac ma svoje vlastne cislo co sa vola pevna adresa PC.... malo byt to byt niekde vo vlastnostiach pc... nie som doma a presne si to nepamatam... ako sa to da to neviem ale viem ze byvali provider nam nastavil pristupnost neut na pevnu adresu pc a v izbe mi net nesiel pretoze net bol nastaveny na pevnu adresu PC na otcovom notebooku
ta tvoja "pevna adresa" je MAC adresa a nezalezi od PC, ale je napalena na cipe sietovky a pripustanie k netu cez router sa zvykne riesit fitrovanim MAC adries (ja to riesim tak isto). dalej to nie je cislo. mozes tam mat aj pismenka je to tym, ze je to cislo v hexa a "dvojcislie" je oddelene dvojbodkou.
tak len pre ujasnenie.. mac adresa sa ziskava zo sietovej karty (myslim ze pri instalacii ovladaca na nu)a je ulozena v registroch windowsu... v registroch sa da bez problemov menit..
caesar1987 napísal:tak len pre ujasnenie.. mac adresa sa ziskava zo sietovej karty (myslim ze pri instalacii ovladaca na nu)a je ulozena v registroch windowsu... v registroch sa da bez problemov menit..
hej dik.... neviem presne ci je to iba cislo a nebol som si isty ze co je to zac... dik all za radu ale chcem sa este raz spytat ako sa to da zistit pomocou nejakeho prog. jazyka ako php atd.
tak isto aj IP adresa. tiez je to len adresa posledneho zariadenia... ale pri aDSL pripojeniach by to fungovat malo tak isto aj pre tych co maju chello atd.
pojde, ale ked bude viacej ludi za proxy (niektore wifi tak funguju), tak keby to bloknes (nieco je jedno co) na zaklade mac adresy, tak to blokne vsetkych za proxynou
aha takze aj MAC adresa mi je nanic... chcel som to vediet pretoze som nevedel a ani neivem stale ako vyriesit problem s uzivatelmi s dynamickou IP... neivem ako ich mam bannut... na IP nie pretoze iny uzivatel moze mat neskor tu IP... cookies tiez nie a uz teraz nemam ani sajnu...
takze tak by sa dalo.. ale slovanet a aj tcom (ak dobre viem) zaviedli ochranu osobnych udajov a asi pol roka, rok,a lebo bohvie kolko to uz je len ipcka... =)