Dve pracovne plochy

Informácie o software, ankety...
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Dve pracovne plochy

Príspevok od používateľa kukiak »

Hladam (ak existuje) program co by mi pridal este jednu plochu.. Nieco ako ked ma clovek dva monitory.. proste mysou prejde na tu dalsiu. Programy ako Virtual Dimension a VirtuaWin po zmene pracovnej plochy len "zresetuje" otvorene okna na pracovnej liste (vedla START).. lenze ja potrebujem nieco kde si mozem nezavisle pridavat/menit ikony.. cize na jednej ploche ikony X a na druhej ikony Y a nezavisle klavesosou skratkou medzi plochami prepinat :?

Ak to vobec win dokaze :?
galleon
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa galleon »

hm win sam o sebe to nedokaze. hadam ak mu pomoze nejaky program

ak tak velmi chces viac pracovne plochy tak prejde ny linux :) ja ich mam 4 :P
Prílohy
tam celkom dole tie 4 kocečky :P
tam celkom dole tie 4 kocečky :P
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ja som to hladal a na stranke Microsoftu aj nasiel :) No problem bol v tom, ze ikony boli vsade rovnake a nevedel som prist na to, ako ich zmenit. V podstate to bolo len o tom, ze na kazdej ploche mohli byt ine okna, no celkovo som tym nedokazal zefektivnitsvoju pracu, takze som ostal pri jednej ploche :)
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Ach, aj som si myslel.. Cize dalsi dovod vyskusat Linux :)
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa GIGABYTE »

kukiak napísal:Ach, aj som si myslel.. Cize dalsi dovod vyskusat Linux :)
Aj ja som skušal jeden program, a presne to iste mohol si iba otvorit neake nove okna na jednej ploche, a neukazali sa ti na druhej...Ikonky mas na kazdej tie iste ak pridas na jednu plochu pridaju sa ti aj na druhu... jedine este co sa da na ych plochach je to ze na kazdej mozes mat ine pozadie :lol: a co sa tyka toho linuxu radim ti z niekym sa porad ake ma linux vyhody a nevyhody, no pokial to nevies :wink:
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

urcite by som najskor siel do dual bootu, skusit nejake livecd najprv a pod..

kedze uz hry nehravam, len nba.. a cely tento spomaleny windows ma uz sere, tak sa celkom na "nieco nove" tesim :)
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

budes nadseny neboj... otvarat vsetko cez prikazy :D
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

Šu-Do napísal:budes nadseny neboj... otvarat vsetko cez prikazy :D
To musí byť vážna sranda :lol: .
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Ja som si pri ubuntu nic take nevsimol, vsetko zvladaju nastroje v grafickom rozhrani, takze nie je problem, aj ked mna docela bavi terminal :) Teda zvyknut si treba, to je pravda.
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Otvárať všetko cez príkazy? Videieť, že si dlhoročný používateľ Windows. Ja programy spúšťam, webové stránky si čítam... (a neotváram všetko). :)

PS: Ikony nevymyslel Microsoft a sú aj inde ako vo Windowse (takže aj v Linuxe stačí kliknúť na ikonu alebo vybrať ten program v menu).
Klayy
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Klayy »

Neviem aky mas komp, ale ak mas 3d kartu a viac ako 256 RAM, tak toto by mohlo byt pre teba:
http://www.crystalxp.net/dl/en.gal.1250.html

pouzivam uz dlho a som spokojny, bezproblemov mozes mat rozne ikony na roznych plochach

existuje este switch 4 way, ale ten je na opengl, takze som neskusal, kedze mam vistu

paradoxne ja ked chcem v linuxe rozne ikony na roznych plochach, tak padne cely linux a vo viste vsetko slape ako hodinky.
A co sa tyka pisania prikazov do prikazoveho riadku... na bezne veci netreba, lenze na linuxe vzdy budes musiet nieco doladovat a nastavovat.
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

Sk1llord napísal:To musí byť vážna sranda :lol: .
mozno sa smejes, ale pravda je, ze je to ovlea rychlejsie a krajsie :) znie to divne, ale je to tak. ked chcem pustit nejaky program, tak ho nehladam a nikam neklikam. proste sa mi to nechce. stlacim alt+f2 a napisem nazov programu a mam ho spusteny. cize na ploche nemam ani jednu ikonu. najpouzivanejsie programy a odkazy na mna vybafnu ked stlacim klecko na ploche. sranda to sice nie je, ale urychluje to urcite ;)

k teme: tusim nvidia to ma priamo v sebe zabudovane.
Klayy
Medium Expert
Medium Expert

pato83 napísal:Ja som si pri ubuntu nic take nevsimol, vsetko zvladaju nastroje v grafickom rozhrani, takze nie je problem, aj ked mna docela bavi terminal :) Teda zvyknut si treba, to je pravda.
vsetko okrem instalacie ati x grafickych kariet? :roll:
turtlak69
Guru
Guru

Klayy napísal:vsetko okrem instalacie ati x grafickych kariet? :roll:
no ono je to aj dost logicke, ze ked nemas nainstalovanu grafiku, tak v grafickom rozhrani toho vela nespravis... btw konzola je obcas ovlea rychlejsia. napriklad vcera ked som chcel nastavit prava priecinku, tak by som musel pustit krusader v root mode, potom sa tam preklikat k tomu priecinku, pravy klik a nastavit prava. takto som zapol konzolu nahodil sudo chmod 0777 /m (tab) i (tab) atd a enter. tabulator vyrazne urychluje pracu v konzole. btw prikazy v konzole ostavaju stale rovnake, ale graficke prostredia sa menia, takze ta konzola ma aj svoje opodstatnenie
Klayy
Medium Expert
Medium Expert

turtlak69 napísal:no ono je to aj dost logicke, ze ked nemas nainstalovanu grafiku, tak v grafickom rozhrani toho vela nespravis... btw konzola je obcas ovlea rychlejsia. napriklad vcera ked som chcel nastavit prava priecinku, tak by som musel pustit krusader v root mode, potom sa tam preklikat k tomu priecinku, pravy klik a nastavit prava. takto som zapol konzolu nahodil sudo chmod 0777 /m (tab) i (tab) atd a enter. tabulator vyrazne urychluje pracu v konzole. btw prikazy v konzole ostavaju stale rovnake, ale graficke prostredia sa menia, takze ta konzola ma aj svoje opodstatnenie
ja som narazal na instalaciu ubuntu, nefunguje graficky instalator
na nvidia grafickych ano
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Klayy :smt009 toto som hladal, vazne dikes.
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

turtlak69 napísal:mozno sa smejes, ale pravda je, ze je to ovlea rychlejsie a krajsie :) znie to divne, ale je to tak. ked chcem pustit nejaky program, tak ho nehladam a nikam neklikam. proste sa mi to nechce. stlacim alt+f2 a napisem nazov programu a mam ho spusteny. cize na ploche nemam ani jednu ikonu. najpouzivanejsie programy a odkazy na mna vybafnu ked stlacim klecko na ploche. sranda to sice nie je, ale urychluje to urcite ;)

Vyzera to zaujimavo :wink:
turtlak69
Guru
Guru

Sk1llord napísal:Vyzera to zaujimavo :wink:
podla mna su tieto "vymozenosti" bezna vec. dokonca spustanie programov pod windowsom sa da aj cez program, ktory sa vola launchy ;)
Klayy
Medium Expert
Medium Expert

kukiak napísal:Klayy :smt009 toto som hladal, vazne dikes.
Divim sa ze to tu nikto predo mnou nespomenul, ale radsej ti tlacili linux :) (btw ten mozes dual bootnut aj tak, mozno sa ti zapaci, ja som ho dal kvoli skole, ale nejak ma to neoslovilo, vidim ake to ma moznosti a podobne, ale ja proste mam vo win vsetko co potrebujem)
LOLCATS
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa LOLCATS »

turtlak69 napísal:mozno sa smejes, ale pravda je, ze je to ovlea rychlejsie a krajsie :) znie to divne, ale je to tak. ked chcem pustit nejaky program, tak ho nehladam a nikam neklikam. proste sa mi to nechce. stlacim alt+f2 a napisem nazov programu a mam ho spusteny. cize na ploche nemam ani jednu ikonu. najpouzivanejsie programy a odkazy na mna vybafnu ked stlacim klecko na ploche. sranda to sice nie je, ale urychluje to urcite ;)

Hmm aj vo Viste mozes spustat programy cez prikazy ale mne sa paci mat hromadu ikoniek na ploche ;-)..piece..ale nic proti linuxu :)...
Napísať odpoveď