Ak to vobec win dokaze
Dve pracovne plochy
-
kukiak
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Dve pracovne plochy
Hladam (ak existuje) program co by mi pridal este jednu plochu.. Nieco ako ked ma clovek dva monitory.. proste mysou prejde na tu dalsiu. Programy ako Virtual Dimension a VirtuaWin po zmene pracovnej plochy len "zresetuje" otvorene okna na pracovnej liste (vedla START).. lenze ja potrebujem nieco kde si mozem nezavisle pridavat/menit ikony.. cize na jednej ploche ikony X a na druhej ikony Y a nezavisle klavesosou skratkou medzi plochami prepinat
Ak to vobec win dokaze
Ak to vobec win dokaze
Ja som to hladal a na stranke Microsoftu aj nasiel
No problem bol v tom, ze ikony boli vsade rovnake a nevedel som prist na to, ako ich zmenit. V podstate to bolo len o tom, ze na kazdej ploche mohli byt ine okna, no celkovo som tym nedokazal zefektivnitsvoju pracu, takze som ostal pri jednej ploche 
-
GIGABYTE
King
Aj ja som skušal jeden program, a presne to iste mohol si iba otvorit neake nove okna na jednej ploche, a neukazali sa ti na druhej...Ikonky mas na kazdej tie iste ak pridas na jednu plochu pridaju sa ti aj na druhu... jedine este co sa da na ych plochach je to ze na kazdej mozes mat ine pozadiekukiak napísal:Ach, aj som si myslel.. Cize dalsi dovod vyskusat Linux
Otvárať všetko cez príkazy? Videieť, že si dlhoročný používateľ Windows. Ja programy spúšťam, webové stránky si čítam... (a neotváram všetko).Šu-Do napísal:budes nadseny neboj... otvarat vsetko cez prikazy
PS: Ikony nevymyslel Microsoft a sú aj inde ako vo Windowse (takže aj v Linuxe stačí kliknúť na ikonu alebo vybrať ten program v menu).
Neviem aky mas komp, ale ak mas 3d kartu a viac ako 256 RAM, tak toto by mohlo byt pre teba:
http://www.crystalxp.net/dl/en.gal.1250.html
pouzivam uz dlho a som spokojny, bezproblemov mozes mat rozne ikony na roznych plochach
existuje este switch 4 way, ale ten je na opengl, takze som neskusal, kedze mam vistu
paradoxne ja ked chcem v linuxe rozne ikony na roznych plochach, tak padne cely linux a vo viste vsetko slape ako hodinky.
A co sa tyka pisania prikazov do prikazoveho riadku... na bezne veci netreba, lenze na linuxe vzdy budes musiet nieco doladovat a nastavovat.
http://www.crystalxp.net/dl/en.gal.1250.html
pouzivam uz dlho a som spokojny, bezproblemov mozes mat rozne ikony na roznych plochach
existuje este switch 4 way, ale ten je na opengl, takze som neskusal, kedze mam vistu
paradoxne ja ked chcem v linuxe rozne ikony na roznych plochach, tak padne cely linux a vo viste vsetko slape ako hodinky.
A co sa tyka pisania prikazov do prikazoveho riadku... na bezne veci netreba, lenze na linuxe vzdy budes musiet nieco doladovat a nastavovat.
mozno sa smejes, ale pravda je, ze je to ovlea rychlejsie a krajsieSk1llord napísal:To musí byť vážna sranda.
k teme: tusim nvidia to ma priamo v sebe zabudovane.
no ono je to aj dost logicke, ze ked nemas nainstalovanu grafiku, tak v grafickom rozhrani toho vela nespravis... btw konzola je obcas ovlea rychlejsia. napriklad vcera ked som chcel nastavit prava priecinku, tak by som musel pustit krusader v root mode, potom sa tam preklikat k tomu priecinku, pravy klik a nastavit prava. takto som zapol konzolu nahodil sudo chmod 0777 /m (tab) i (tab) atd a enter. tabulator vyrazne urychluje pracu v konzole. btw prikazy v konzole ostavaju stale rovnake, ale graficke prostredia sa menia, takze ta konzola ma aj svoje opodstatnenieKlayy napísal:vsetko okrem instalacie ati x grafickych kariet?
ja som narazal na instalaciu ubuntu, nefunguje graficky instalatorturtlak69 napísal:no ono je to aj dost logicke, ze ked nemas nainstalovanu grafiku, tak v grafickom rozhrani toho vela nespravis... btw konzola je obcas ovlea rychlejsia. napriklad vcera ked som chcel nastavit prava priecinku, tak by som musel pustit krusader v root mode, potom sa tam preklikat k tomu priecinku, pravy klik a nastavit prava. takto som zapol konzolu nahodil sudo chmod 0777 /m (tab) i (tab) atd a enter. tabulator vyrazne urychluje pracu v konzole. btw prikazy v konzole ostavaju stale rovnake, ale graficke prostredia sa menia, takze ta konzola ma aj svoje opodstatnenie
na nvidia grafickych ano
-
GIGABYTE
King
Vyzera to zaujimavoturtlak69 napísal:mozno sa smejes, ale pravda je, ze je to ovlea rychlejsie a krajsieznie to divne, ale je to tak. ked chcem pustit nejaky program, tak ho nehladam a nikam neklikam. proste sa mi to nechce. stlacim alt+f2 a napisem nazov programu a mam ho spusteny. cize na ploche nemam ani jednu ikonu. najpouzivanejsie programy a odkazy na mna vybafnu ked stlacim klecko na ploche. sranda to sice nie je, ale urychluje to urcite
Divim sa ze to tu nikto predo mnou nespomenul, ale radsej ti tlacili linuxkukiak napísal:Klayytoto som hladal, vazne dikes.
Hmm aj vo Viste mozes spustat programy cez prikazy ale mne sa paci mat hromadu ikoniek na plocheturtlak69 napísal:mozno sa smejes, ale pravda je, ze je to ovlea rychlejsie a krajsieznie to divne, ale je to tak. ked chcem pustit nejaky program, tak ho nehladam a nikam neklikam. proste sa mi to nechce. stlacim alt+f2 a napisem nazov programu a mam ho spusteny. cize na ploche nemam ani jednu ikonu. najpouzivanejsie programy a odkazy na mna vybafnu ked stlacim klecko na ploche. sranda to sice nie je, ale urychluje to urcite