Ako kupovat cez ebay

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Dingo1942
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Ako kupovat cez ebay

Príspevok od používateľa Dingo1942 »

No takze mam otazku ... najdem produkt kliknem nan ... ako dalej? co stym? treba tam navrhovat nejaku cenu alebo nieco take? prosim vas ak by ste boly taky dobry nejaky podrobnejsi popis, vdaka moc
Abiosis
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Abiosis »

Cely postup mas vysvetleny na stranke...
Ale v skratke plati toto:
1) kliknes na sortiment, o ktory mas zaujem
2) pri kazdom sortimente je jedna z tychto dvoch moznosti: a) bid alebo b) buy it now
BID znamena, ze ponuknes cenu, za aku si tovar ochotny kupit. Samozrejme, pri kazdom sortimente sa odpocitava cas, do uplynutia ktoreho je to mozne kuopit, a teda ktokolvek moze dovtedy prevysit tvoju ponuku a ty samozrejme mozes prevysit tu jeho. Sortiment ziskava ten, kto ponukol do casoveho limitu najvyssiu sumu.
BUY IT NOW znamena, ze nemusis ponukat ziadnu cenu, ale hned to mozes kupit.
Vacsina predajcov vsak prijima platby cez PayPal, co je on-line sluzba, ktoru si treba aktivovat.
A potom uz mozes kupovat, respektive predavat.
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

cez e-bay radsej ani nekupuj. system funguje len ako zhrmoazdenie predajcov. takze e-bay ti za nic neruci. je tam viac ako plno podvodnikov. ja som si tam objednal "ipod nano" za nejakych smiesnych 600sk. bol tam obrazok, ze ipod nano a parametre a vsetko o nom. tak som ho objednal. asi o tyzden mi prisiel mail od toho, co som objednaval. bol tam link na megaupload a sosol som si dake e-booky. kukal som ako debil. potom som si kukol este raz to co som objednal a tam pribudla hlaska, ze toto neni ipod nano, ale dake e-booky. takze fasa. takze ziadny e-bay u mna uz nehrozi
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

turtlak69 napísal:cez e-bay radsej ani nekupuj. system funguje len ako zhrmoazdenie predajcov. takze e-bay ti za nic neruci. je tam viac ako plno podvodnikov. ja som si tam objednal "ipod nano" za nejakych smiesnych 600sk. bol tam obrazok, ze ipod nano a parametre a vsetko o nom. tak som ho objednal. asi o tyzden mi prisiel mail od toho, co som objednaval. bol tam link na megaupload a sosol som si dake e-booky. kukal som ako debil. potom som si kukol este raz to co som objednal a tam pribudla hlaska, ze toto neni ipod nano, ale dake e-booky. takze fasa. takze ziadny e-bay u mna uz nehrozi
Sorry, ale mozes si zato sam Mal si si pozret feed-back toho predavajuceho. ANo je to risk, ale ak tam ma niekdo 1000 uspesne vyexpedovanych objednavok tak sa asi nemas coho bat..a pouzivat zdravy rozum.. nikdo neda nic za -90% ceny :roll:
Abiosis
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

turtlak69 napísal:cez e-bay radsej ani nekupuj.
Cez eBay kludne nakupuj. Suhlasim s kukiakom v tom, ze si treba pozriet "feedback" predavajuceho, teda skusenosti inych kupujucich s konkretnym predavajucim.
Ja som zacal pomalicky a opatrne, najprv som si kupil len par DVDcok za smiesne ceny a teraz - po pozitivnych skusenostiach - skusam laptop pre sestru.
Uvidime... ale je to urcite aj zabava...
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

kukiak napísal:Sorry, ale mozes si zato sam Mal si si pozret feed-back toho predavajuceho. ANo je to risk, ale ak tam ma niekdo 1000 uspesne vyexpedovanych objednavok tak sa asi nemas coho bat..a pouzivat zdravy rozum.. nikdo neda nic za -90% ceny :roll:
ved prave. to bola akcia a tak nejako feedback este nebol na ten ipod. a na ine veci tam boli len pozitivne ohlasy. potom uz tam pribudli tie negativne ked sa viac ludi takto osra*o
NuSuey
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa NuSuey »

mno prave aj ja rozmyslam ze zacnem kupovat cez ebay, ale cez ktory?

idete cez .DE (nemecky) alebo nebodaj CO.UK ? (Velka Britania)
Abiosis
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Ja som donedavna zil v Anglicku, takze je jasne, ktory e-bay som pouzival...
Neviem, ake je percento ludi na e-bay, ktori su ochotni posielat tovar aj mimo ich vlastnej krajiny... Kazdopadne, zvycajne je tato informacia spomenuta v popise predavaneho tovaru...
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

jka som sa teraz regolna ebay.at, je tam aj kopa nemcov a mam vacsiu sancu, ze mi to aj poslu, lebo je to tot kusok,a lebo ked je niekto z viedne tk si pre to aj skocim osobne, aktivval som si paypal, ale pre slovakov je limitovany tak, ze nemozu nan prijimat peniaze, co je dost na chu*a, lebo by som tam aj rad nieco predal :?
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

Kibo napísal:lebo by som tam aj rad nieco predal :?
skus aukro :) tam je to dost v pohode, seriozni ludia (vacsina, viac ako na slovenskom internete... ale taktiez pozeraj na hodnotenia uzivatelov)
HellRoB
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa HellRoB »

Ja som si cez ebay uz kupil asi 5 veci... z toho 4 az z Ciny :P ... a vsetko doslo v poriadku, funkcne... takze maximalna spokojnost.... no ako vravia ostatni, treba si citat tie feedbacky :wink:
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Máte niekto skúsenosť aj s americkým ebayom? Teraz sa odtiaľ chystám kúpiť foťák za slušný balík peňazí, tak nechcem aby sa niečo posralo :?
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

smejo napísal:skus aukro :) tam je to dost v pohode, seriozni ludia (vacsina, viac ako na slovenskom internete... ale taktiez pozeraj na hodnotenia uzivatelov)
na aukre som uz davno, ale myslim ze v zahranici by som vytrieksal z toho viac ako v cechach a na Sk, rozmyslal som to predat aj na USA ebay, kedze povodom je to z USA ale este som ho ani ne obrazku nevidel :D
smejo
Addict
Addict

no neviem, ale myslim, ze v CR sa daju veci predat dost vyhodne (napr. oproti SR)... ostatne krajiny som nesledoval, ale tam by som skor nakupoval ako predaval :)
spamack
Novice
Novice

Príspevok od používateľa spamack »

Zdravím. Chcem poradit ked nieco kupim z nemecka v Euro a príde mi to domov na dobierku v akej mene to budem platit? v Sk alebo Euro !!! Myslím ze v Euro ale len sa chcem ujistit THX!
:oops: :D
smejo
Addict
Addict

v slovenskych korunach
spamack
Novice
Novice

smejo napísal:v slovenskych korunach
si si tým istý? na 100%? to je na dobierku nie je to prevodom na účet!!! a na dobierke bude všetko v Euro !
smejo
Addict
Addict

stale ked mi chodili dobierky z ciech, tak som na poste platil slovenskymi, je to normalny medzinarodny prevod, ty zaplatis svojou menou, im dojde ich mena (dobierka zo zahranicia je dost draha)
a nemyslim, ze bude rozdiel medzi eurom a ceskou korunou
spamack
Novice
Novice

no jo je ved postovne robí 25Euro :shock: THX za pomoc !!! a ak to pojde cez UPS, DHT alebo neco podobne???
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

NuSuey napísal:mno prave aj ja rozmyslam ze zacnem kupovat cez ebay, ale cez ktory?

idete cez .DE (nemecky) alebo nebodaj CO.UK ? (Velka Britania)
Je to jedno, lebo account ti plati na vsetkych ebayoch, a ked si zakliknes v location WORLDWIDE, tak ti ukaze ponuky so vsetkych ebayoch, ked EU ONLY, tak vsetky ebaye v EU.
jin napísal:Máte niekto skúsenosť aj s americkým ebayom? Teraz sa odtiaľ chystám kúpiť foťák za slušný balík peňazí, tak nechcem aby sa niečo posralo :?
To nema nic s tym ze je americky .... napis meno predajcu a podla toho.
Ja som kupil z Ebay(americky predajca) fotak, a stal viac nez dost, a bez problemov, napis mi SS a rad ti helfnem
ALE pozor, na tovar dovezeny z MIMO EU, sa vtahuje dan a clo. takze ak si nechate poslat napr z ciny alebo USA nieco s vacsiou hodnotou ako 22 Euro, tak to mozu (ale nemusia) colnici preclit. vychadza to na cca 23% zaplatenej sumy vratane postvoneho... Ale niektory predajcovia znizuju deklarovanu hodnotu aby ste nemuseli platit.
Napísať odpoveď