Boot Windowsu
Boot Windowsu
caute, nainstaloval som si Windows Vista a nechal si aj XP. vcera som isiel na XP a sformatoval patriciu s Windows Vista, problem je, ze mi ostalo pri bootovani na vyber aj Windows Vista, ako to zmazat? dakujem vopred (k+)
[/b]
-
krija
VIP
- Kontaktovať používateľa:
skus to takto:
-nainstaluj vistaboot.
-spusti program. preklikaj sa hlaseniami, ktore program vyhodi, ked ho spustas pod win xp.
-v hornej ponuke klikni na bootloader
-oznac uninstall the vista bootloader, a klikni na apply.
...
http://hotvista.net/downloady/vistaboot.exe
-nainstaluj vistaboot.
-spusti program. preklikaj sa hlaseniami, ktore program vyhodi, ked ho spustas pod win xp.
-v hornej ponuke klikni na bootloader
-oznac uninstall the vista bootloader, a klikni na apply.
...
http://hotvista.net/downloady/vistaboot.exe
No ja sa pridam s mojim mensim problemom...mal som nainstalovany Win XP na jednej particii a Win Vista na druhej. Potom som znovu nainstaloval XP na tu particiu kde bol predtym.(Vistu uz pouzivat nechcem) No ale teraz som si vsimol to, ze na disku C, kde je XP nie je subor boot.ini, ten sa nachadza na disku D spolu so zbytkami Visty, pretoze teraz ten disk nejde sformatovat. Bootuje to vsetko normalne priamo do XP, ale chcel by som dosiahnut, aby boli vsetky systemove udaje na C a disk D som mohol sformatovat. Ide to cez nejaky program? Samozrejme sa chcem vyhnut opatovnej instalacii XP.
-
Šu-Do
Redeemer
DPC.. ako naschval mam ten screen z bootloadera na druhom hdd.. no takze...
to co pisal krija... nainstaluj si ten bootloader.. spusti a druhe okno myslim je boot moznosti.. newiem ako.. nie je to v slovencine... tam bude okno kde budes mat zrejme dva operacne systemy... presne tak popisane ako v Bott managery pri zapinani PC.. klikni na vistu a ono by ti malo skocit okno ze Entry not found alebo nieco.. proste ze cesta k tomu disku kde by mala byt ta vista neexistuje... skoci okno.. pri XP ti neskoci nic.. a malo by to byt aj vyfarbene na cerveno.. ta vista.. no a das to zmazat... potom budes mat len XP.. ale newiem ako to bude pri boote ked bude len jeden operacny system.. bud sa pusti hned alebo aj tak nabehne boot manager ale bude tam len XP... lepsie je asi uplne odstranit vistaboot manager ako pisal krija...
to co pisal krija... nainstaluj si ten bootloader.. spusti a druhe okno myslim je boot moznosti.. newiem ako.. nie je to v slovencine... tam bude okno kde budes mat zrejme dva operacne systemy... presne tak popisane ako v Bott managery pri zapinani PC.. klikni na vistu a ono by ti malo skocit okno ze Entry not found alebo nieco.. proste ze cesta k tomu disku kde by mala byt ta vista neexistuje... skoci okno.. pri XP ti neskoci nic.. a malo by to byt aj vyfarbene na cerveno.. ta vista.. no a das to zmazat... potom budes mat len XP.. ale newiem ako to bude pri boote ked bude len jeden operacny system.. bud sa pusti hned alebo aj tak nabehne boot manager ale bude tam len XP... lepsie je asi uplne odstranit vistaboot manager ako pisal krija...
-
krija
VIP
pre boot su dolezite nasledujuce subory:
prvoradu ulohu zohrava Ntldr. samozrejme, ze az po MBR. Ntldr precita boot.ini a na zaklade informacii z neho sa vam na obrazovke zobrazi ponuka vyberu OS. ntldr sa nachadza v korenovom adresary spolu s:
-boot.ini
-Ntdetect.com,
-bootsect.dos (pre dual booting)
-Ntbootdd.sys (potrebny v pripade pouzitia SCSI adapterov).
ntldr nasledne nacita dva subory tvoriace jadro OS: Ntoskrnl.exe a Hal.dll. tieto sa musia nachadzat v adresary system32.
v korenovom adresary sa nachadzaju este popri ntldr aj:
-autoexec.bat
-config.sys
-io.sys
-msdos.sys
to znamena, ze ak su vsetky tieto subory na svojom mieste, a pripadne spomenuta dynamicka kniznica spravne registrovana a neposkodena, by malo vsetko nabootovat tak ako sa slusi a patri. samozrejme nesmieme zabudnut na to, aby bola aktivna prave tato particia.
rada na zaver.
potom ako nakopirujete (pozor: nie presuniete) vsetky subory na particiu kde mate nainstalovany windows, nemusite hned formatovat particiu, kde boli doteraz. tuto particiu zatial iba skryte /hide/ napr. s PM. restartujete a ak system nabehne ste za vodou. ak nie, tak zachrannou disketou vytvorenou v PM odkryjete particiu a pracujete na vasom probleme dalej
Šu-Do, myslis tento? http://www.hojko.com/download.php?id=18927
prvoradu ulohu zohrava Ntldr. samozrejme, ze az po MBR. Ntldr precita boot.ini a na zaklade informacii z neho sa vam na obrazovke zobrazi ponuka vyberu OS. ntldr sa nachadza v korenovom adresary spolu s:
-boot.ini
-Ntdetect.com,
-bootsect.dos (pre dual booting)
-Ntbootdd.sys (potrebny v pripade pouzitia SCSI adapterov).
ntldr nasledne nacita dva subory tvoriace jadro OS: Ntoskrnl.exe a Hal.dll. tieto sa musia nachadzat v adresary system32.
v korenovom adresary sa nachadzaju este popri ntldr aj:
-autoexec.bat
-config.sys
-io.sys
-msdos.sys
to znamena, ze ak su vsetky tieto subory na svojom mieste, a pripadne spomenuta dynamicka kniznica spravne registrovana a neposkodena, by malo vsetko nabootovat tak ako sa slusi a patri. samozrejme nesmieme zabudnut na to, aby bola aktivna prave tato particia.
rada na zaver.
potom ako nakopirujete (pozor: nie presuniete) vsetky subory na particiu kde mate nainstalovany windows, nemusite hned formatovat particiu, kde boli doteraz. tuto particiu zatial iba skryte /hide/ napr. s PM. restartujete a ak system nabehne ste za vodou. ak nie, tak zachrannou disketou vytvorenou v PM odkryjete particiu a pracujete na vasom probleme dalej
Šu-Do, myslis tento? http://www.hojko.com/download.php?id=18927
-
Šu-Do
Redeemer
Krija.. jo presne ten.. lebo som si dal vistu pretoze mi nenabootovalo nic lebo som mal linux a dal prec.. no a grub pisal chybu.. dal som si vistu aby sa zmenilo MBR a uz to ide.. a v tom progu som si editoval co a ako 
presne tak som to mal ako je to na screene.. len ece jednu vistu.. ale ta bola pisana cervenou pretoze neexistovala.. takze to som zmazal.. ostala vista a to earlier som si prepisal na svoj nazov.. to je vlastne XP.. a uz pohoda
presne tak som to mal ako je to na screene.. len ece jednu vistu.. ale ta bola pisana cervenou pretoze neexistovala.. takze to som zmazal.. ostala vista a to earlier som si prepisal na svoj nazov.. to je vlastne XP.. a uz pohoda
ahojte vsetci,
Mam takyproblem, s ktorym bz som potreboval pomoc.
Kupil som notas toshiba satelite P300-1gp. s win Vista. ja ju velmi nemusim a tak som tam hodil aj XP- Vista je na C: Xp na D:. vsetko islo bey problemov.
Chcel som si spravit zalohu visty pre kazdy pripad, ale ked som v bootmenu zvolil vistu, tak mi vyplo comp. Tak som ju backupol z HDD.
problem je, ze teraz nemozem zapnut win XP. vypisuje mi ze:
NTLDR is missing or corrupt
robil som to cez easyBCD 1.7.2
podehal som vsetky mozne stranky, ale kedze je vsetko v ang. je s tym trocha problem
prosim pomozte. Nerad by som prisiel o vsetky data z xp.
za kazdu odpoved dakujem
Mam takyproblem, s ktorym bz som potreboval pomoc.
Kupil som notas toshiba satelite P300-1gp. s win Vista. ja ju velmi nemusim a tak som tam hodil aj XP- Vista je na C: Xp na D:. vsetko islo bey problemov.
Chcel som si spravit zalohu visty pre kazdy pripad, ale ked som v bootmenu zvolil vistu, tak mi vyplo comp. Tak som ju backupol z HDD.
problem je, ze teraz nemozem zapnut win XP. vypisuje mi ze:
NTLDR is missing or corrupt
robil som to cez easyBCD 1.7.2
podehal som vsetky mozne stranky, ale kedze je vsetko v ang. je s tym trocha problem
prosim pomozte. Nerad by som prisiel o vsetky data z xp.
za kazdu odpoved dakujem