na format nie je dostatok miesta na disku

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

na format nie je dostatok miesta na disku

Príspevok od používateľa Šu-Do »

pri convertovani z FAT32 na NTFS mi pise takuto somarinku a newiem co to znamena presne..

Kód: Vybrať všetko

C:\Documents and Settings\Šu-Do>convert i: /fs:ntfs /v
Typ systému súborov je FAT32.
Sériové číslo zväzku je 6C88-7450
Systém Windows overuje súbory a priečinky...
Dokončilo sa 0 %.
Dokončilo sa 100 %.
Overovanie súborov a priečinkov je dokončené.
Systém Windows vykonal kontrolu systému súborov a nenašiel žiadne chyby
   23 595 968 kB celkom.
          560 kB v chybných sektoroch
   23 595 392 kB voľných.

16 384 bajtov v každej vyhradenej jednotke
    1 474 748 vyhradených jednotiek celkom
    1 474 712 voľných vyhradených jednotiek

Zisťuje sa miesto na disku požadované na konverziu systému súborov...
Na konverziu nie je na disku dostatok miesta
Konverzia zlyhala.
Systém I: nebol skonvertovaný na systém NTFS
konkretne az tie posledne riadky...
a pri beznom formatovani cez tento pocitac klik na disk a format mi napise to co je v prilohe..

tak isto mam aj dalsi novovytvoreny zväzok taktiez na tom istom disku a tiez cez LINUX.. (newiem preco mi v linuxe nejde dat hned do NTFS.. tu ponuku mam zasednutu) na FAT32 a cez win v pohode potom na NTFS.. ale tento druhy nejde..
na disku su dalej ece 2 zväzky.. jeden kde je vista a druhy kde je linux...
teraz som momentalne na druhom HDD kde je XP..
Prílohy
Schránka01.jpg
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pripada mi to, ako keby veci, ktore mas na disku potrebovalo zalohovat a po prevedeni na NTFS ich vratilo spat. Skus na to pouzit program Partition Magic.
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

velmi rad by som pouzil Partition magic ale -->>
ked dam fix error tak v pohode... ono to fixne hned behom sekundy... ale mam strach ze mi prepise MBR tabulku.. ono to robi odvtedy co som dal na ten disk linux... linux som instaloval ked som mal disk s XP ten prvy odpojeny.. aby sa mi na nom neprepisala MBR.. lebo kebyze sa prepise tak potom bez druhe disku s linuxom nespustim ziaden WIN.. pretoze sa nenaloaduje GRUB a tym vznikne error...
inak na tom disku co xcem formatnut nic neni.. je cisto sformatovany z unallocated na FAT32 a nic som tam nedaval.. presne tak ako aj na particiu G.. tak isto formatovana na FAT32 a vo wine to islo v pohode na NTFS:.
Prílohy
Schránka02.jpg
Schránka01.jpg
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Čo tak použiť programy fixboot a fixmbr (a tak odstrániť ten Grub)?
NuSuey
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa NuSuey »

byt tebou tak to dam ze FIX ..ak chces grub naspat tak to je z linuxu otazka 5-10min :) (live cd.. spustit terminal.. spustit grub.. nastavit kam a mas to naspat) ..

respektive ak ti treba len windows sfunkcnit (ziaden grub) tak to vyriesis s windows CD .. prikazmy: fixmbr a bootcfg .. ci nieco take ..( to tam potom vyhladavalo kde sa nachadza windows ... tusim treba spustit s bootcfg /rebuild ) ..

ale rob co chces ;)
--==[ RA ]==--
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa --==[ RA ]==-- »

Na konverziu suboroveho systemu myslim ze musis mat volne minimalne 50% kapacity HDD alebo particie na ktorej tu konverziu robis. Preco, to neviem ale asi ako bolo spominane vyssie ze on si tie data tam dajako kopiruje. Cez Partition Magic myslim ze to bude robit to iste. Skus dajake data pohadzat na DVDs alebo na iny HDD ked mas a potom to skus.
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

--==[ RA ]==-- napísal:Na konverziu suboroveho systemu myslim ze musis mat volne minimalne 50% kapacity HDD alebo particie na ktorej tu konverziu robis. Preco, to neviem ale asi ako bolo spominane vyssie ze on si tie data tam dajako kopiruje. Cez Partition Magic myslim ze to bude robit to iste. Skus dajake data pohadzat na DVDs alebo na iny HDD ked mas a potom to skus.
Šu-Do napísal:velmi rad by som pouzil Partition magic ale -->>
ked dam fix error tak v pohode... ono to fixne hned behom sekundy... ale mam strach ze mi prepise MBR tabulku.. ono to robi odvtedy co som dal na ten disk linux... linux som instaloval ked som mal disk s XP ten prvy odpojeny.. aby sa mi na nom neprepisala MBR.. lebo kebyze sa prepise tak potom bez druhe disku s linuxom nespustim ziaden WIN.. pretoze sa nenaloaduje GRUB a tym vznikne error...
inak na tom disku co xcem formatnut nic neni.. je cisto sformatovany z unallocated na FAT32 a nic som tam nedaval.. presne tak ako aj na particiu G.. tak isto formatovana na FAT32 a vo wine to islo v pohode na NTFS:.
a ece ked si kuknes v uplne prvom prispevku co je napisane v CODE tak uvidis ze:

Kód: Vybrať všetko

23 595 968 kB celkom.
          560 kB v chybných sektoroch
   23 595 392 kB voľných.
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Nie je to tak, že na NTFS nemôžu byť chybné sektory? Vymaž tú partíciu a naformátuj ju znova.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

--==[ RA ]==--, s tymi 50% si to prehnal :wink:
The Computation Process
Before starting the conversion process, Convert.exe performs a computation to figure out how much free space is required, based on the number of preexisting files on the FAT volume and on the size of the volume. For standard hardware (a hard drive that has 512 bytes per sector), the computation is done like this:
1. Start by taking the size of the volume, in bytes, and dividing by 100. If this value is less than 1,048,576, use 1,048,576. If the value is larger than 4,194,304, use 4,194,304.
2. Add the size of the volume in bytes, divided by 803.
3. Add the number of files and directories that are on the volume, multiplied by 1,280.
4. Add 196,096.
nieco o chybach:
NOTE: This is the free space required by Convert.exe before it will attempt a conversion. The computation includes an allowance for the possibility that bad sectors may be encountered in the FAT free space. However, in cases where a volume has just enough free space to begin the conversion, and a significant fraction of drive space is discovered to be unusable, the conversion process may fail. As discussed above, this should not result in any disk corruption. The volume should automatically fall back to being recognized as FAT.
1, tak ako pisal chrono, vymazat particiu. potom ju vytvorit a naformatovat nanovo.
2, nepouzivajte extended, a v buducnosti sa vyhnete takymto problemom :wink:
3, vacsina z vas povazuje PM za boha medzi aplikaciami na spravu diskov. niekedy nie je na skodu pouzit soft priamo od vyrobcu HDD. uz som tu niekde spominal, ze ta od WD, ma nieco do seba. :wink:
Prílohy
pm.png
Napísať odpoveď