PHP & POST
PHP & POST
Neviete niekto ako mam poslat data metodou POST ale aby mi to potom neotvorilo tu stranku na URL ktorej som data poslal ale najlepsie keby mi to vratilo URL tej stranky?
Proste chcem cez PHP odoslat formular metodou POST ale nechcem aby sa zmenila stranka, aby sa mohol moj zdrojak dalej vykonat a zistit aka stranka sa nasledne otvorila...
Proste chcem cez PHP odoslat formular metodou POST ale nechcem aby sa zmenila stranka, aby sa mohol moj zdrojak dalej vykonat a zistit aka stranka sa nasledne otvorila...
-
caesar1987
Addict
- Kontaktovať používateľa:
ako..?? nechapem
tak len nieco z tohto som pochopil..
a potom na stranke zistujes ze ci
if (isset($_POST['meno_tlacidla_vo_formulati'])) {
co sa ma spravit ak sa odoslal
}else{
zobrazenie formulara
}
tak len nieco z tohto som pochopil..
Kód: Vybrať všetko
toto ti odosle form na tu istu stranku, kde si - polopate povedane
<form action="<?php echo $_SERVER['REQUEST_URI']; ?>" method="post" name="form">if (isset($_POST['meno_tlacidla_vo_formulati'])) {
co sa ma spravit ak sa odoslal
}else{
zobrazenie formulara
}
No vobec si nepochopil.
Proste ked odosles formular tak sa nasledne otvori ta stranka kde si ho odoslal.
Napriklad:
Subor index.php:
Automaticky sa otvori subor temp.php a zacne vykonavat zdrojak v nom. Presnejsie sa otvory URL:
A ja prave nechcem aby sa otvorila ta URL ale chcem aby sa dalej vykonaval zdrojak v index.php a tam sa nasledne zistila a ulozila do premennej cela URL ktora sa mala otvorit.
Proste ked odosles formular tak sa nasledne otvori ta stranka kde si ho odoslal.
Napriklad:
Subor index.php:
<form action="temp.php" method="post" name="form">Kód: Vybrať všetko
http://temp.php?zoznam_premennychJooj lenze ja neviem aka URL to ma byt
Proste ja odoslem formular a na zaklade dat ktore obsahuje mi to otvori stranku. Teda ja dopredu neviem aka bude vysledna URL a to chcem zistit.
Sak to je snad dost zrozumitelne napisane
Priklad:
Na internete je dajaky formular. A ja si chcem urobit vlastnu stranku na jeho vyplnenie a odoslanie a nasledne zistenie ci bol odoslany alebo nie na zaklade URL po odoslani.
Proste ja odoslem formular a na zaklade dat ktore obsahuje mi to otvori stranku. Teda ja dopredu neviem aka bude vysledna URL a to chcem zistit.
Sak to je snad dost zrozumitelne napisane
Priklad:
Na internete je dajaky formular. A ja si chcem urobit vlastnu stranku na jeho vyplnenie a odoslanie a nasledne zistenie ci bol odoslany alebo nie na zaklade URL po odoslani.
-
caesar1987
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Akoze ja uz fakt neviem
JE MOZNE ODOSLAT FORMULAR NA INU STRANKU METODOU POST BEZ TOHO ABY SA TA STRANKA OTVORILA
Tomu tu nikto nevie pochopit alebo co?
Mam svoju stranku www.test.wz.cz. Z nej odoslem formular napriklad na stranku www.mobile.com a automaticky sa mi ta stranka otvori napriklad v tvare:
alebo v pripade ak odoslane data nebudu korektne tak v tvare:
Ale ja nechcem aby sa otvorila ta stranka. Ja chcem aby po odoslani formulara mi ostala otvorena moja stranka www.test.wz.cz a tam sa zistilo ze ktora z tych dvoch hore uvedenych URL sa mala otvorit.
JE MOZNE ODOSLAT FORMULAR NA INU STRANKU METODOU POST BEZ TOHO ABY SA TA STRANKA OTVORILA
Tomu tu nikto nevie pochopit alebo co?
Mam svoju stranku www.test.wz.cz. Z nej odoslem formular napriklad na stranku www.mobile.com a automaticky sa mi ta stranka otvori napriklad v tvare:
http://www.mobile.com/index.php?mode=auto&time=10Kód: Vybrať všetko
http://www.mobile.com/index.php?mode=errorHuraaageoge046 napísal:jaj ty chces aby ked odosles formular tak na obsluznej stranke sa len skrypt pomocou php vykonal a ihned pomocou header vratil na stranku kde je formular? teda ti to zostane na stranke kde odosielas formular
Presne dajak tak to chcem. Ako si napisal po odoslani formularu z mojej stranky sa na tej obsluznej (do jej zdrojaku nemozem zasahovat) vykona vsatko co ma a vysladna URL sa vrati naspet na moju stranku kde sa ulozi do premennej po lopatisticky povedane
hm no mám v tom zmätok, spomínaš formuláre, stránky atď.. tak teraz neviem či to má byť server-side, alebo client-side..
na strane klienta by si teoreticky mal nejakú funkciu v javascripte, ktorá sa zavolá keď sa odošle formulár.. ten bude mať nastavený target na (trebars skrytý) iframe a akonáhle sa mobile.de vyhodnotí, tak sa cez location.href v tom iframe zistí čo za adresu to vyplulo.. snaď som dobre pochopil o čo ti ide..
edit:
nj, skúšal som teraz na iframe, frame, a novom okne, všetky majú toto "pekné" bezpečnostné opatrenie.. sry potom
na strane klienta by si teoreticky mal nejakú funkciu v javascripte, ktorá sa zavolá keď sa odošle formulár.. ten bude mať nastavený target na (trebars skrytý) iframe a akonáhle sa mobile.de vyhodnotí, tak sa cez location.href v tom iframe zistí čo za adresu to vyplulo.. snaď som dobre pochopil o čo ti ide..
edit:
-
mastermind
VIP
odoslat data pomodou POST nie je tazke ... ziskas v pohode stranku na ktoru sa dostanes po prihlaseni .. teda aspon mi to funguje v pripade ked sa po zalogovani nezmeni stranka ... neviem ako to bude v pripade s presmerovanim
a teraz narychlo neviem ako (a ci) z toho zistis URL tej ziskanej stranky ... mozno budu vediet ostatni
neviem koho to je fcia .. bola tu na fore
pouzitie napr
a teraz narychlo neviem ako (a ci) z toho zistis URL tej ziskanej stranky ... mozno budu vediet ostatni
neviem koho to je fcia .. bola tu na fore
function sendData($host, $method, $path, $data=null)
{
$write = false;
$fp = fsockopen($host, 80, $errno, $errstr, 30);
if (!$fp)
{
$res = "chyba: $errstr ($errno)<br />\n";
}
else
{
if( "GET" == $method && isset($data) )
$path .= "?$data";
$out = "$method $path HTTP/1.1\r\n";
$out .= "Content-Type: application/x-www-form-urlencoded\r\n";
$out .= "Host: $host\r\n";
$out .= "Content-length: ".(("POST" == $method)?strlen($data):0)."\r\n";
$out .= "Connection: Close\r\n\r\n";
if( "POST" == $method && isset($data) )
$out .= $data;
fwrite($fp, $out);
while (!feof($fp))
{
$res .= fgets($fp, 128);
}
fclose($fp);
}
return $res;
}Kód: Vybrať všetko
$data = sendData('www.hojko.com', 'POST', '/login.php' , 'username=janko&password=mrkvicka');mastermind: akoze vobec, len skompilovat nanovo PHP co nemam ani paru ako a navise mam taky dojem ze to asi na servery poskitujucom hosting nebude mozne.
gwixt: dik vyzera to dobre no len to asi nefunguje. Teda data sa vobec nespracuju. V konkretnom pripade vobec nedojde ku loginu na hojko.com a navise je to dost neprakticke riesenie vzhladom nato ze $host moze byt v cielovej stranke iny ako v startovacej co ale toto neberie do uvahy lebo ciel sa utvori kombinaciou $host a $path.
gwixt: dik vyzera to dobre no len to asi nefunguje. Teda data sa vobec nespracuju. V konkretnom pripade vobec nedojde ku loginu na hojko.com a navise je to dost neprakticke riesenie vzhladom nato ze $host moze byt v cielovej stranke iny ako v startovacej co ale toto neberie do uvahy lebo ciel sa utvori kombinaciou $host a $path.
ale toto primarne odosiela data stranke urcenej ako host .... a vrati OBSAH stranky ... samozrejme po spracovani tych dat odoslanych POSTom ...
a aspon v tych pripadoch co som to ja pouzival tak to fungovalo dobre .. nie je dovod preco by to fungovat nemalo ... je to len odoslanie jednoducheho HTTP requestu a nacitanie odpovede ..
a aspon v tych pripadoch co som to ja pouzival tak to fungovalo dobre .. nie je dovod preco by to fungovat nemalo ... je to len odoslanie jednoducheho HTTP requestu a nacitanie odpovede ..