Vytvorenie wifi siete
-
manager666
Star
Vytvorenie wifi siete
Zdravim.
Chcem sa zosietovat s kamosom cez wifi(na hry,posielanie dat,internet NEPOTREBUJEM zdielat).
No a vas sa chcem spytat,ze co presne potrebujem na to.
Vzdialenost je priblizne 100m.Vidime si strechy,nic viac.
Prosim vas co presne potrebujeme(ake kable a zariadenia).
Vdaka.
Chcem sa zosietovat s kamosom cez wifi(na hry,posielanie dat,internet NEPOTREBUJEM zdielat).
Vdaka.
-
midnight_man
Guru
Re: Vytvorenie wifi siete
zalezi od toho ako adleko mas PC od miesta kde by mohla byt antena...ci su tam dake okna.alebo potrebujes antenu na vrch strechy..ciez ratajme ze PC mate daleko...cize potrebujesmanager666 napísal:Zdravim.
Vdaka.
2x ACCES POINT( staci daka uplne lacna hracka s SMA konektorom)
2x antenu(zase staci uplna hracka za 200-300 sk taka panelovka)
no potom ti treba sietovy UTP kabel od acces pointu k PC a 2 koncovky
a najpodsattnejsia vec..treba ti chlapa co ti to vsetko spravi.a nastavi a podobne..no ale rataj ze prenasanie dat mas idealnu rychlost 54 MBPS a taku mat nikdy nebudes..cize na data je to dost malo..jedine tie hry
takze maly cennik:
AP(ACCES POINT)
http://wlanshop.sk/index.php?l=Products ... duct=24791
alebo
http://wlanshop.sk/index.php?l=Products ... oduct=4354
antena:
http://wlanshop.sk/index.php?l=Products ... oduct=1818
mas k tomu aj 5 m kabla cize ap kludne schovas pod strechu a odpada ti problem tahania 12V po sietovom kabli..
a rataj ze este ti treba kabel od AP k PC a ten sa da kupit okolo 8-10 sk meter a to ty musis vediet kolko M treba tebe a jemu a este par sk koncovky ny kable
-
manager666
Star
-
midnight_man
Guru
nie neda...pretoze take kable asi ani niesu a ak hej su morovo drahe..tam sa tratia data..proste ten signal neje taky velky aby vydrzal tolko cestu...proste to ap musi byt hore...to je prax..to sa tak vzdy robi naco chces mat to ap pri pC? nevidim ziadny vyznam..ap sa da manazovat web WEB rozhranie.. vobec ho nemusis mat pri PCmanager666 napísal:a nemozem to AP-cko mat vedla PC? neda sa to nejak od tej anteny viest ten kabel az zo strechy dole cez okno k AP-cku? Da sa to nejak predlzit ten kabel co ide od anteny(5m je malo),ja potrebujem asi tak 11-15m od anteny k AP-cku... A od AP-cka ten UTP kabel staci pichnut len do sietovky?
-
manager666
Star
-
midnight_man
Guru
standardny UTP Alebo STP v tvojom pripade uplne staci UTP..taky kabel co pchas do sietovky aj s koncovkamimanager666 napísal:aha,to som nevedel...A co je to za kabel co ide od AP do sietovky v PC?
A musia sa tie anteny vidiet?
vdaka za odpoved
taketo nieco:
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=3727548
a koncovky:
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=3727195
vies v tvojom pripade ide skor o to kdo ti to pozapaja...na tieto koncovky potrebujes specialne klieste a musis to vediet stiknut..musis mat chlapa kotryti namontuje antenua podobnosti.nastavenie ap...uff je toho dost. u nas vo firme sa bere napr 500 sk za robotu a to je ta lacnejsia tarifa ktoru uctujem pre znamich a podobne..
k tym antenam..samozrejme ze sa musia vidiet a uplne presne!!! ( hehe kamaratovi sa stalo ze si to strelil cez stromi v zime samozrejme bez listov...a prisla jar...stromi zakvitli
-
manager666
Star
A este sa chcem spytat hladom toho káblu co ide od AP do PC.
Mam kupit UTP alebo UTP Crosslink?
Vdaka za odpoved
Vdaka za odpoved
-
midnight_man
Guru
ides kupovat tieto kable alebo si to budes strihat doma tie koncovky? problem je ten ze ked kupis cele aj s koncovkou tak sa to potom tazko zaklada...neviem si predstavit zeby som do okna vrtal 2x vacsiu dieru eln preto ze mam na kabli uz koncovku ktora je 2X vacsia cize pozor na to aby si to potom nestrihal!!!!!! je to uplne jedno ktory kabel kupis tam ide o to ze na cross je prehodene 2 kabliky inac.alebo 3 ci ako to je kable su rovnakemanager666 napísal:A este sa chcem spytat hladom toho káblu co ide od AP do PC.
Vdaka za odpoved
-
manager666
Star
-
midnight_man
Guru
hooooooooouuu veduci...tak to tu este budeme pisat veeeeelmi dlho... no najopr to musi vedietmanager666 napísal:Mne ide o to,ze ja si to budem robim uplne sam,ale nechcem kupit tie klieste co stoja 270sk...
Neviem este...A bez tych kliesti by som to nezlozil?
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
Zlozil. Kabel rozstrihnes napoly a spojis podla toho ci potrebujes priamy alebo krizenymanager666 napísal:Mne ide o to,ze ja si to budem robim uplne sam,ale nechcem kupit tie klieste co stoja 270sk...
Neviem este...A bez tych kliesti by som to nezlozil?
-
manager666
Star
-
midnight_man
Guru
kazdy mame na to system ja to urcite napoly nestriham ..klieste maju na vsetko dierky a patent..proste to tam strcik odblankujes presne potial ako dovolia klieste..len potom si musis dat kable do radu (teoreticky by bolo ok keby podla normy) ale myslim ze ej to jedno..musis ich zarovnat a nansunut do koncovkybez toho aby sa ti to tam poplietlo..zasunut to tam poriadne a potom kliestami zacvaknut...a preco strihat nechty? no co ja viem ja som take klieste mal par krat v rukach a by som to tak maximalne o zem hodil to lepsie srobovakom a kladivom stiknem ako takymi kliestami..ale neviem tie tvoje su mozno ine...skrz to sifrovanie..no ak mas skusenosti tak je dobre lebo tam ide o dalsiu vec a tot ze ak ma niekdo uz net tam a ma sietovku bude to treba spojit..tot musis davat rovnake ip....problem ty mas iny net..on ma iny net..co teraz? tam bude toho viac a nielen to pozapajatt0m4s3 napísal:Zlozil. Kabel rozstrihnes napoly a spojis podla toho ci potrebujes priamy alebo krizenyNebude to take pekne ako ked nacvaknes koncovky, ale funkciu to splni