MICHAEL ROWBOTHAM: SMRTELNE ZOVRETIE

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Tomasito
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

MICHAEL ROWBOTHAM: SMRTELNE ZOVRETIE

Príspevok od používateľa Tomasito »

Mikuláš Hučko napísal:Jednu z najlepších kníh o problematike súčasného finančného systému napísal Michael Rowbotham pod názvom The Grip of Death čiže Smrteľné zovretie (Jon Carpenter Publishing, 1998).
Z celkového počtu 343 strán som viac-menej pre vlastne potešenie preložil 112. Ak by som dospel k presvedčeniu, že zaujme dostatočný počet ľudí na to, aby sa mi oplatilo ju vydať, veľmi rád to urobím. Zatiaľ prinášam preklad prvej kapitoly.
1. časť - Analýza moderných peňazí, otroctva zadlženosti a deštruktívnej ekonomiky
2. časť - Taká jednoduchá metóda
3. časť - Tyrania hypoték
4. časť - Rozšírené omyly
5. časť - Ideológia peňazí
6. časť - Vynútený ekonomický rast
7. časť - Mýtus konzumnej spoločnosti

Velmi zaujimave "pocitanicko". Co si o tom myslite? Pri tejto prilezitosti by som chcel upozornit, nech sa k teme vyjadruju len ti, ktori si clanky vyssie realne precitali a maju v danej oblasti aspon minimalny prehlad. Mozno z toho bude zaujimava diskusia...
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

zatial som precital prvu cast. moje postrehy:
1. kazdy dlzi niekomu inemu. :idea: USA sa v poslednom case mimoriadne zadlzuje voci cine. ich trh je zaplavovani tymi lacnymi cinskymi sr*ck*mi.
2. nieco pravdy na tej vyske dlhu vzhladom na velkost ekomickej sily bude. :)
zadlzenost byvaleho CSSR bola minimalna, ale tomuto faktu zodpovedala aj ekonomicka pozicia krajiny vo svete. a dnes, ked zahranicny dlh slovenska rastie kazdu sekundu, sa mame vraj cim dalej tym lepsie.
3. ten chlapík je fakt fest dobry.
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

krija napísal:zatial som precital prvu cast. moje postrehy:
1. kazdy dlzi niekomu inemu. :idea: USA sa v poslednom case mimoriadne zadlzuje voci cine. ich trh je zaplavovani tymi lacnymi cinskymi sr*ck*mi.
2. nieco pravdy na tej vyske dlhu vzhladom na velkost ekomickej sily bude. :)
zadlzenost byvaleho CSSR bola minimalna, ale tomuto faktu zodpovedala aj ekonomicka pozicia krajiny vo svete. a dnes, ked zahranicny dlh slovenska rastie kazdu sekundu, sa mame vraj cim dalej tym lepsie.
3. ten chlapík je fakt fest dobry.
tie cinske s*acky mas aj ty doma a v hojnom mnozstve, mas z ciny pocitac, oblecenie, telku mobil a kdeco ine... :wink:

inak neviem preco sa kniha o ekonomike vola smrtelne zovretie... :?:
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Sheep napísal:inak neviem preco sa kniha o ekonomike vola smrtelne zovretie... :?:
Ked si to zacnes citat, narazis aj na vysvetlenie tohto pojmu ("mort-gage"- v aglickom jazyku hypoteka). Ber to ako motivaciu.

PS 4 krija: Zaujimave, prvy prispevok som tu cakal prave od teba.
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

Tomasito napísal:Ked si to zacnes citat, narazis aj na vysvetlenie tohto pojmu ("mort-gage"- v aglickom jazyku hypoteka). Ber to ako motivaciu.

PS 4 krija: Zaujimave, prvy prispevok som tu cakal prave od teba.
no najviac sa mi pacila 7ma cast kde naozaj presne vystihol ze ako to vlastne je s tovarom... :)
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

Sheep napísal:tie cinske s*acky mas aj ty doma a v hojnom mnozstve, mas z ciny pocitac, oblecenie, telku mobil a kdeco ine... :wink:
tym som nechcel tvrdit, ze ja, alebo my ich nekupujeme. ale je rozdiel ak nakupuje 5, 500 000 ludi, alebo 300 000 000 :wink:

2. cast: ako niekto mudry povedal: ak by sa vsetci ludia postavili rano pred banky, a chceli vybrat iba to co maju na uctoch, banky by padli ako dvojicky.

3. cast: co dodat? snad len trocha sarkazmu, trochu ironie :) . clovek sa aspon docita, pred cim ho to vlastne ti komunisti ochranovali. a AIDS to asi nebude :lol: .

4. cast: bankovnictvo+uzernictvo :roll: (tomasito, aryan angel, kali520 vedia odkial fuka vietor :wink: )

5., 6., 7., tu je vidno, ktorym smerom nas to vlastne dzurindovci naviedli. no nic, pockame si na prichod recesie a uvidime ako dlho bude trvat. :cry:
Napísať odpoveď