cawte ,moje pc E6600,ASUS P5B deluxe,8800gts 640mb,2gb ram.........chcem sa spytat ako sa da urychlit nabiehanie systemu ,zda sa mi ze nabieha strasne pomaly ,ako to zrychlim???
takze takto defrag nie je nutny kedze som tam nanovo natiahol win ,........ono vsetko frci len ta obrazovka s logom win co sa nacitava tak ta tam je aj 40sec ,to na starom pc ide rychlejsie;........a pc nemam vobec zapratane takze neviem ,neda sa to niekde nastavit aby to slo rychlejsie??
Máš nainštalované všetky ovládače v poriadku? Na grafiku, chipset, zvuk. To akoby niečo systém hľadal.. a dlho hľadal.. napr. tlačiareň, skener.. alebo nejaké usb, mechaniku nejakú.. a tak.
pozri ci mas HDD v UDMA mode, lebo aj ja som to mal a WIN mi startoval cca 2 minuty lebo som mal HDD v PIO mode ale ak som ho prepol do UDMA 6 tak trva 30 sekund ....mozno v tom to je za kontrolu nic nedas
Start systemu urychlis aj povypinanim roznych nepouzivaných zariadení priamo v biose, ktoré sa pri poste kontroluju. Takze ak mas napr. dva ide porty a mas ide len mechaniku, tak jeden odstavim, taktiez necham bootovat len z disku ostatne nastavit na ziadne/none a podobne, je toho dost na mojej starej doske, nieto este na najnovsich, kde si mozes nastavit kazdy chlp. Co sa tyka winu, tak tam by som popozeral kazdopadne v msconfig pod startup a v nastrojoch pre spravu pod polozkou sluzby, zakazat mozes taktiez mnoho veci.