znamy ma ma dsl, ma k tomu napojeny linksys wag54gs a cez wifi si to zdiela vramci bytu na dva dalsie pc. necha mi zdielat jeho net, len si potrebujem vybrat zariadenie, ktore splnuje tieto podmienky:
- aby sa cez wifi bez problemov pripojilo k jeho linksys wag54gs
- a zaroven, aby mne doma umoznilo cez wifi zdielat net od neho na moje dva pc.
Byva odomna asi tak 50 m cez jeden panelak, ale ked sa k nemu pripojim s notebookom pri okne, problem s dosahom by asi nemal byt. Ide mi o to, ze novy "wifi hw" by som nechal pri okne, to by sa pripojilo k jeho linksysu a poskytlo mi tak net a zaroven, by som sa k mojmu novemu hw mohol z hociakeho miesta u mna doma pripojit aj ja cez wifi.
islo by to napr. s tymto zariadenim:
BlackBox 56GMA mini WiFi AP/client/WDS/repeater
alebo by bolo lepsie, aby som mal aj ja nejaky linksys?
viete mi poradit pls nieco take, co to dokaze?
dakujem, jaro
Aky hw kupit, aby fungoval ako AP a zaroven ako klient AP?
-
yeffo
Light Expert
- Kontaktovať používateľa:
je to vobec mozne??
vedel by mi aspon niekto poradit, ci to je vobec mozne? alebo aspon aky mod musi novy hardware podprovat... pls
-
midnight_man
Guru
all
potrebujes 2 apcka Jedno bude prijimat...a druhe vysielat
-
fikus-kukis
Guru wannabe
Re: all
Ono dve AP by nemuselo by zapotreby. Podľa mňa by stačil do okna nejaký nízkovýkonový PC, čo by mal v sebe WiFi afaptér (ten by nasmeroval na susedov barák). Z neho by bežnou sieťovkou ťahal kábel do AP, čo by bolo uprostred bytu.midnight_man napísal:potrebujes 2 apcka Jedno bude prijimat...a druhe vysielat
Podľa mňa ten AP v okne by nebol plnohodnotne využitý. No na druhú stranu či je primerane lacné sprevádzkovanie to PC v obloku
Re: all
no ono by to asi vyslo na viac $$ ako 2 AP... uz len kupit 2 Wifiny je dost pálka... osobne som skor za tie 2 APfikus-kukis napísal:Ono dve AP by nemuselo by zapotreby. Podľa mňa by stačil do okna nejaký nízkovýkonový PC, čo by mal v sebe WiFi afaptér (ten by nasmeroval na susedov barák). Z neho by bežnou sieťovkou ťahal kábel do AP, čo by bolo uprostred bytu.
Podľa mňa ten AP v okne by nebol plnohodnotne využitý. No na druhú stranu či je primerane lacné sprevádzkovanie to PC v obloku.
Piti napísal:kup si mikrotika s doma MiniPCI kartickami
-
yeffo
Light Expert
- Kontaktovať používateľa:
new info
ahojte,
thx za odpovede... poradili mi este, ze mod, v ktorom to niektore ap dokazu sa vola "universal repeater" a podporuje ho napr. tento model: OvisLink WL-5460AP. tak len tolko, ze by to malo predsalen ist...
jaro
thx za odpovede... poradili mi este, ze mod, v ktorom to niektore ap dokazu sa vola "universal repeater" a podporuje ho napr. tento model: OvisLink WL-5460AP. tak len tolko, ze by to malo predsalen ist...
jaro