Let lietadlom

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ako najradšej cestujete ???

Autom
181
41%
Lietadlom
153
34%
Autobusom
18
4%
Loďou
17
4%
Vlakom
76
17%

Celkom hlasov: 445

Steju
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Steju »

pershing napísal:pri pristavani to musis vypnut, aspon vo vacsine lietadiel...kvoli bezpecnosti
ja viem ja viem, "vypnite prosím všetky elektornické prístoje počas štartu a pristánia kvôli bezpečnosti" :roll: že bezpečnosť... bullshit... a keď som letel s travel service-om tak "mobilní telenovy mohou prokazatelne ohrozit bezpečnost letu" tak som sa aj zasmial :)
dudinko
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dudinko »

Steju napísal:ja viem ja viem, "vypnite prosím všetky elektornické prístoje počas štartu a pristánia kvôli bezpečnosti" :roll: že bezpečnosť... bullshit... a keď som letel s travel service-om tak "mobilní telenovy mohou prokazatelne ohrozit bezpečnost letu" tak som sa aj zasmial :)
Ale hlavne ze piloti mozu mat bezproblemov zapnute telefony pocas celeho letu. :roll:
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Ide o to, ze jeden telefon nespravi asi nic. Ale neviem si predstavit keby v takej 747 si 220 ludi pozapinalo telefony. Neviem, ci by to elektronika zvladla. Takze preto tie mobily. Ale nepochopil som, ked mi letuska zo stupidneho Austrianu kazala vypnut mp3player. Ja viem, "All electronic devices must be shut down before..." ale mp3player??? :roll:
dudinko
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

kinjeril napísal:Ide o to, ze jeden telefon nespravi asi nic. Ale neviem si predstavit keby v takej 747 si 220 ludi pozapinalo telefony. Neviem, ci by to elektronika zvladla. Takze preto tie mobily. Ale nepochopil som, ked mi letuska zo stupidneho Austrianu kazala vypnut mp3player. Ja viem, "All electronic devices must be shut down before..." ale mp3player??? :roll:
Ano je pravda ze v 747 by tam bolo neake riziko. Videl som raz taky test, kde testovali ucinnost mobilov na navigacne pristroje v lietadle, nespravilo to absolutne nic. Inak statistiky hovoria, ze na kazdom lete je niekto kto ma zapnuty mobil :)
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

esteze nemam roaming, takze som mobil nechal doma ... :lol:
inak to som ani nevedel ze musia byt vypnute. od kapitana som nic take nezachytil, skor by som to vypol preto, lebo hore nieje signal a stavila by sa mi baterka :?
Steju
King
King

dudinko napísal:Ano je pravda ze v 747 by tam bolo neake riziko. Videl som raz taky test, kde testovali ucinnost mobilov na navigacne pristroje v lietadle, nespravilo to absolutne nic. Inak statistiky hovoria, ze na kazdom lete je niekto kto ma zapnuty mobil :)
jo, testovali v mythbusters, ozaj je to zakázané asi len lebo 'čo keby, veď aj motyka vystrelí' ... ale aj vďaka takýmto hlúpostiam je letecká doprava najbezpečnejšia :)
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

No prvy krat som letel len nedavno a to uz mam 18.

Isiel som z Kosic do blavy a potom do Pariza.
Tam som so sestrou pobudol neaky ten den a isli sme do Toulousu, mali sme ist opat litadlo, ale prehovoril som sestru aby sme z TGV, no bolo to kusok rychlejsie :D

Cestu spat uz nechem zazit nikdy v zivote tri lietadla, vkuse prestupovat, samy check-in.

Letel som len dvoma typmi lietadiel: Boeingom 737-700 a Airbusom A 320

A ked som bol v Toulouse videl som aj Airbus A380 :D
belo15
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa belo15 »

som letel 2 krat do Bulharska a uplna parada.....
das fas
Star
Star

Príspevok od používateľa das fas »

kinjeril napísal:Ide o to, ze jeden telefon nespravi asi nic. Ale neviem si predstavit keby v takej 747 si 220 ludi pozapinalo telefony. Neviem, ci by to elektronika zvladla. Takze preto tie mobily. Ale nepochopil som, ked mi letuska zo stupidneho Austrianu kazala vypnut mp3player. Ja viem, "All electronic devices must be shut down before..." ale mp3player??? :roll:
Ja som si nevypol ani mobil a aj mp3 player som pocuval a nikto do mna nepi*oval, a pokial viem tak nikto z mojej rodiny si mobil nevypol.
"J"
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa "J" »

Ide o to, ze ked vam niekto zavola, tak to bude rusit tie pristroje co tam su :idea:
puccik
Star
Star

Príspevok od používateľa puccik »

JA som este neletel ani ma to netaha moc ale verim ze niekedi budem :)
Steju
King
King

[quote=""J""]Ide o to, ze ked vam niekto zavola, tak to bude rusit tie pristroje co tam su :idea:[/quote]ako vieš ? to pokiaľ viem ešte nikto nedokázal, dokázané bolo len že to prístroje neruší :)
SRneC
Addict
Addict

Steju napísal:ako vieš ? to pokiaľ viem ešte nikto nedokázal, dokázané bolo len že to prístroje neruší :)
myslim ze to moze rusit ved ked mas pri radiu mobil a niekto ti vola zacne to "tu turu tu turu" ked to rusi radio preco nie tie pristroje ; )
RomanB
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RomanB »

Este taka vec neviem aky maju dosah tie telekomunikacne stlpy , ale ked je lietadlo v letovej vyske pochybujem ze sa od tial dovola niekto obycajnym mobilnym telefonom.
Steju
King
King

SRneC napísal:myslim ze to moze rusit ved ked mas pri radiu mobil a niekto ti vola zacne to "tu turu tu turu" ked to rusi radio preco nie tie pristroje ; )
hlavne by ma zaujímalo ktoré prístroje to ako majú byť :) potom by som ti možno vedel odpovedať :) rádioantény sú snáď zvyčajne hore na trupe alebo chvoste (čo je daleko od ľudí nie?) takže to by problém nemal byť
dudinko
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

SRneC napísal:myslim ze to moze rusit ved ked mas pri radiu mobil a niekto ti vola zacne to "tu turu tu turu" ked to rusi radio preco nie tie pristroje ; )
Aj mna by celkom zaujimalo ake pristroje mas na mysli... Maximalne piloti pocuju spominany zvuk v sluchatkach, inac nic. Dokonca nove airbusi maju system ktory dokaze vytvorit signal pre telefonovanie priamo na palube.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

co sa tyka signalu: neviem aky ma vyskovy dosah,ale viem z urcistostou povedat,ze ked som volal z Kamennej chaty na Chopku ako njablizsi vykryvac bol uvedeny Stary Smokovec a signal som mal na plno... alebo na hrebeni Kralovej hole som sice nemal slovensky signal ale dalo sa bezproblemov naroamovat na 2 madarske siete :wink:
pristroje su rozlozene po celom lietadle... myslim,ze mobily mozu rusit radiovu komunikaciu s vezou, lebo ta naviguje pilota ku vsetkym manevrom... ako vsak moze mp3player rusit tieto signaly neviem,ale vzdy ked letim tak v case ked mam byt priputany prehravac vypnem... mozno by stacilo stiahnut zvuk a zlozit si sluchatka... odskusam o tyzden :D
SRneC
Addict
Addict

Ja neviem tak ale myslim ze to nieje nadarmo ten predpis a si predstav ze ti hovoria dake suradnice alebo co a zrazu tu turu ru do ucha...no mna by to nasralo ...neviem mozno ze je to fakt nerealne ale nemam o tom informacie :)
Steju
King
King

jackb napísal:co sa tyka signalu: neviem aky ma vyskovy dosah,ale viem z urcistostou povedat,ze ked som volal z Kamennej chaty na Chopku ako njablizsi vykryvac bol uvedeny Stary Smokovec a signal som mal na plno... alebo na hrebeni Kralovej hole som sice nemal slovensky signal ale dalo sa bezproblemov naroamovat na 2 madarske siete :wink:
pristroje su rozlozene po celom lietadle... myslim,ze mobily mozu rusit radiovu komunikaciu s vezou, lebo ta naviguje pilota ku vsetkym manevrom... ako vsak moze mp3player rusit tieto signaly neviem,ale vzdy ked letim tak v case ked mam byt priputany prehravac vypnem... mozno by stacilo stiahnut zvuk a zlozit si sluchatka... odskusam o tyzden :D
mp3 nemôže, to len pri pristávaní a štarte sa majú vypnúť všetky el. prístroje (takže aj foťáky etc)... kvôli čomu netuším :) ale ešte sa mi nestalo že by som pri štarte/pristáni nemal zapnutý foťák ;)
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

niet nad lietadlo. bezpecne, krasne, rychle, pohodlne... letusky :oops:
co viac treba?
Napísať odpoveď