Dovoz aut. Ako na to?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
misokgb
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Dovoz aut. Ako na to?

Príspevok od používateľa misokgb »

Dobry den! jaj

Idem na pol roka do Nemecka... Tak ma napadlol, ze nosit odtial auta, viem, ze to uz robi VELA ludi, takze je otazne ci sa vobec oplati s tym zaoberat sa...

Chcel by som vediet ako na to, pocul som, ze staci, ak ma auto pri stitku E, cize auta od roku vyroby 1996, staci aby malo STK a prepis na SK vybavim zapar korun (do 3000Sk) ale pocul som aj druhu verziu, ze prihlasenie na SK bude stat tak do 20 tisic. Alebo, ze nech donesem nejaku lahko opravitelnu buracku. Tak sa chcem spytat, ako na to, co vsetko treba a hlavne, AKE auta sa najviac oplatia z nemecka... Rozmyslal som Citron, Pezo a Fiat... Co vy na to? Aj som googlil, ale nist moc...

Vdaka za info :wink:
PaliMpi
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PaliMpi »

nazdar,to prihlasenie by stalo takych 7tis,auta musia byt od roku 96,a ecko mat ,zisk mas za jedno auto v terajsej dobe cca 10tis,boli doby ked aj 50tis,fiaty nevoz,bo sa ti pocas prevozu rozsypu na ceste,su to dost sroty,a peugeoty sa oplatia,hlavne zhanaj turbodiesely s klimou.a vela ludi to uz robi,tak si to rozmysli.a vela stastia :)
agy
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa agy »

Cim drahsie auto tym sa viac oplati. Najlepsie ked mas moznost auto opravit lacno je kupit naburane. Kamosa stala kupa tuknuteho Audi TT v BE a oprava 300 tisic a tu mahodnotu min. 400 ., takze slusny kseftik
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

dufam,ze neurobim skodu ak nezalozim zbytocne novu temu :wink: :
nedavno bola v rozhlase rozoberana problematika aut s pravostrannym riadenim: romsky spoluobcania si dovezu z UK kadejake herky, ktore tam niesu poriadne odhlasene a doma sposobuju na cestach problemy.
moja otazka je: ak by som si kupil a doviezol auto s pravostrannym riadenim (myslim auto od r. vyroby 2000+) je mozne ho tu prihlasit? policajt v tej rozhlasovej besede nepovedal bohuzial nic jednoznacne.
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

miskogb ved to tu robi tolko ludi, ze sa to neoplaca. kasli na to ;) hlavne ceny aut sa zacinaju nebezpecne blizit (u tych lacnejsich, ktore chces dovazat, tj. do 150-200 papierov). Oplatia sa vozit tukezy, ktore sa tu nasledne opravia - nekvalitne, ako inak :D
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

pokial to nerobis vo velko..je ti to nanic..ako kolega spominal..kazdy co moze vozi auta...a pokial nemas znamich na prislusnych uradoch ..su problemi s prihlasenim a vybavovacky..a nakoniec sa ti moze stat ze na tom aj prerobis...pokial tam niekde nevyhrabes fakt lacnu karu
puls
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa puls »

PaliMpi napísal:nazdar,to prihlasenie by stalo takych 7tis,auta musia byt od roku 96,a ecko mat ,zisk mas za jedno auto v terajsej dobe cca 10tis,boli doby ked aj 50tis,fiaty nevoz,bo sa ti pocas prevozu rozsypu na ceste,su to dost sroty,a peugeoty sa oplatia,hlavne zhanaj turbodiesely s klimou.a vela ludi to uz robi,tak si to rozmysli.a vela stastia :)
ten zisk 10 tisic je blbost to zalezi ake auto dovezies a mojho kamarata oco co vozi tak zarobi tak 30-40 na aute
PaliMpi
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PaliMpi »

ak su to dake sorty tak jasne,stocene km,neburane ,akoze stratena knizka..
Lojzo66
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Lojzo66 »

a neviete ako je to s motorkymi kolko sa plati za prihlasenie a tak
M@rt1n
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa M@rt1n »

Prihlásenie ťa vyjde do 10tis auto už môžeš mať staršie ako 1996 takže nemusí mať E. Neoplatí sa ti doviesť auto na ktorom netrhneš minimálne 20tis :wink:
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

jackb napísal:dufam,ze neurobim skodu ak nezalozim zbytocne novu temu :wink: :
nedavno bola v rozhlase rozoberana problematika aut s pravostrannym riadenim: romsky spoluobcania si dovezu z UK kadejake herky, ktore tam niesu poriadne odhlasene a doma sposobuju na cestach problemy.
moja otazka je: ak by som si kupil a doviezol auto s pravostrannym riadenim (myslim auto od r. vyroby 2000+) je mozne ho tu prihlasit? policajt v tej rozhlasovej besede nepovedal bohuzial nic jednoznacne.
Dá aj nedá. V Slovenskej republike nemôžeš prihlásiť vozidlo, ktoré je dovezené z UK. Zákon to nedovoľuje. Ale existuje iná možnosť, ale komplikovanejšia. V Poľsku také obmedzenie nie je. Takže musíš mať známych v Poľsku. Donesieš tam automobil, tam ho prihlásiš, odhlásiš a donesieš na Slovensko. Tým pádom, už automobil nie je z UK ale z Poľska. A to už prihlásiť môžeš. Je to ale veľmi komplikovaný proces.
Napísať odpoveď