"zákony o fotkách na nete"
"zákony o fotkách na nete"
neviem ako nazvať túto tému, ale chcel by som vedieť, či môžem dať na svoju stránku napríklad fotky, z nejakých akcií, ktoré fotil niekto iný. napríklad, že by som uviedol zdroj a tak. zatiaľ som sa k tomu nejako nedopátral...
-
ledenaster
Medium Professional
-
erik_tt
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: "zákony o fotkách na nete"
podla mna to je hlupost napriklad take portaly jake su booom or čokec kde su fotky z akcii tak si nemyslim ci sa ich pytaju ci to tam mozu dat ale to je len moj nazor....turtlak69 napísal:neviem ako nazvať túto tému, ale chcel by som vedieť, či môžem dať na svoju stránku napríklad fotky, z nejakých akcií, ktoré fotil niekto iný. napríklad, že by som uviedol zdroj a tak. zatiaľ som sa k tomu nejako nedopátral...
fuuu no nazory su ako tak vidim rozne a za vsetky som samozrejme vdacny. no nie je to take lahke, ze hod co chces kam chces a niekto sa len urazi
niekto ma moze krasne zazalovat a tym konci aj portal aj ja
ziadne miliony by z toho neboli, ale zbytocne problemy urcite ano. no a k tomu, ze sa booom nepyta a tak... ale ano, pyta. aj velkeveci
musia sa pytat a kazdy kto je na tych fotkach o tom vie a suhlasil s tym
len neviem ci mozem skopcit z ich servera fotky, hodit na moju stranku a iba uvediem ze zdroj je napriklad http://www.duchonkafest.sk/ ak by to tak bolo, tak by sa mi to samozrejme velmi hodilo, ale fotky su dost hakliva vec, tak neviem neviem.... a na nete som ohladom toho nenasiel ziadne doveryhodne informacie. jedine tak typ JPP (jedna pani povedala) a aj to velmi rozlisne
-
ledenaster
Medium Professional
No nam raz ucitel Obcianskej vravel taky pripad pred 5 rokmi ze sa stal....jeden typek odfotil suseda a dal jeho foto na net a ked to sused zistil tak ho zazaloval a dal na sud a vysudil par milionov....ten potom musel predat dom a stal sa bezdomovec....kinjeril napísal:Aky? Daj info.
-
ledenaster
Medium Professional
Ale myslim ze fotky z festivalov atd...to mozes dat na net....ale ked to nebude tvoje foto třak daj aspon zdroj napr: ZDROJ:www.bleskovky.sk
leadnaster mi strach nahanas
thx za nazory
ten zdroj teda uvediem a keby nahodou admin nejako vobec nasiel tu stranku (vie o nej cca 10 ludi zatial), tak snad ma nezozere za to. pri najhorsom to stiahnem hned dole. a co sa tyka ludi (myslim tvare), tak s tym radsej este pockam. poznam velmi vela ludi, ktori by s tym nesuhlasili... cas ukaze. kazdopadne thx vsetkym 
to mi je uplne jasnei-cube napísal:ked fotia akcie na booom, tak ta odfotia, prijdu ktebe, ukazu ti fotku a spytaju sa ci je dobra a ci ju chces nechat. odsuhlasis a putuje na web
hojko: neviem ci sa nemylis. nemusi to byt nejaky statny trtko. moze to byt hockto a ked sa mu to nebude pacit, tak z toho mozu byt problemy... mno a predpokladam, ze sudca, prokurator asi nepojdu na koncerty
Re: "zákony o fotkách na nete"
Pokial sa na fotky vztahuje copyright (©), fotozy zvyknu byt oznacene, takze pokial by si chcel byt dosledny a umiestnit ich na svojej stranke pre iny nez komercny ucel, mozes tak imho urobit aj bez vedomia autora- samozrejme bez zasahu do tej fotky.turtlak69 napísal:neviem ako nazvať túto tému, ale chcel by som vedieť, či môžem dať na svoju stránku napríklad fotky, z nejakých akcií, ktoré fotil niekto iný. napríklad, že by som uviedol zdroj a tak. zatiaľ som sa k tomu nejako nedopátral...
Ak chces pozriet relevantnu legislativu > Obciansky zakonnik (ustanovenia o ochrane osobnosti), Zakon na ochranu osobnych udajov, Autorsky zakon (618/03).