Bývalá pravicová vláda používa krajné prostriedky na zníženie popularity súčasnej vlády kedže naše médiá sú ovládané pravicov (aspoň tie súkromné).zelovoc napísal:Co hovorite na Ficove sluzobne cesty ako bola napr. Lybia, Cina? vsade ho za to kritizuju ale myslim ze je to celkom normalne, kedze tam chodia aj ostatni ako Blair atd atd. na sme.sk pekne vidno, ze ked spravi hocico tak je za to kritizovany, nieze by som ho zboznoval ale nejakej nestrannosti by som sa rad niekedy dozil.
Ficove vylety a nestrannost novinarov
Re: Ficove vylety a nestrannost novinarov
-
Key5ers0ze
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
a ake prostriedky pouzivala byvala lavicova opozicia na znizenie popularity terajsej pravicovej opozicie? co by si cakal, ze Miki zvola tlacovku a povie, ze suhlasi zo vsetkym co robi Fico?MS FRANKY napísal:Bývalá pravicová vláda používa krajné prostriedky na zníženie popularity súčasnej vlády kedže naše médiá sú ovládané pravicov (aspoň tie súkromné).
btw. aspon, ze tie verejnopravne su ovladane vladou... a na tie pravicove aspon nemusim prispievat koncesionarskymi poplatkami
No nečakal som tlačovkumiki24686 napísal:a ake prostriedky pouzivala byvala lavicova opozicia na znizenie popularity terajsej pravicovej opozicie? co by si cakal, ze Miki zvola tlacovku a povie, ze suhlasi zo vsetkym co robi Fico?
btw. aspon, ze tie verejnopravne su ovladane vladou... a na tie pravicove aspon nemusim prispievat koncesionarskymi poplatkami
Hmm, pri nedavnej navsteve Libye franc. prezidentom N. Sarkozym som sa ako nad nasimi novinarmi (cest vynimkam!), tak aj reakciami dnesnej opozicie v suvislosti s Ficovou cestou do Libye zamyslal aj ja. Hold, "Som objektívny novinár. Kto je viac?"
Som objektívny novinár. Kto je viac?
Určite si ešte pamätáte návštevu predsedu vlády SR Róberta Fica v Líbyi. Fico sa počas tejto návštevy snažil vyriešiť otázku líbyjského dlhu voči Slovensku a tiež sa pokúšal zabezpečiť aj obchodné kontakty s touto krajinou s ktorou celý svet začína obnovovať diplomatické, politické a hospodárske styky. Reč prišla aj na kauzu bulharských sestričiek a ich prepustenie na slobodu. Róbert Fico prisľúbil pomoc SR pri liečení líbyjských detí nakazených vírusom HIV. Určite si spomínate aj na hysterickú kampaň našich médií, ktorú rozpútali pred, počas, ale aj po návšteve predsedu vlády SR v tejto krajine.
Klasické duchaplné konštatovania typu, že: „Slovensko mení svoju zahranično – politickú orientáciu, Fico sa chce stretávať len s kontroverznými politikmi, lebo demokratický svet nechce s ním komunikovať“ a iné vtipné myšlienky.
Vo vydaní týždenníka Týždeň z 30. júla 2007 som si so záujmom prečítal komentár Evy Čobejovej s názvom: Do Bulharska! Autorka v ňom okrem iného nepriamo vyzýva Slovákov, aby svoju dovolenku strávili v Bulharsku, lebo kebyže ona má ešte možnosť ísť tento rok na dovolenku, tak by určite išla do Bulharska natruc, ako prejav podpory Bulharska v kauze bulharské sestričky. Svoj komentár zakončila naozaj originálnou myšlienkou: „A je úplne ponižujúce spomenúť si, ako trpezlivo a oddane čakal na prijatie v Kaddáfiho stane náš premiér, aby s tým samoľúbym vodcom dohodol zopár kšeftov.“
Prečo to všetko spomínam? 25. júla 2007 navštívil Líbyu francúzsky prezident Nicolas Sarkozy a my sme si mohli v agentúrnych správach prečítať aj toto: „Sarkozy považuje návštevu Líbye "za politickú cestu" s cieľom pomôcť Tripolisu v opätovnej integrácii do medzinárodného spoločenstva po rokoch sankcií a izolácie. Francúzsky prezident na stretnutí s vodcom Muammarom Kaddáfím prisľúbil zlepšenie vzťahov s dlho izolovanou severoafrickou krajinou po tom, ako prepustila zahraničných zdravotníkov. Šéf líbyjskej diplomacie Abdal Rahmán Šalkam medzitým oznámil, že obe krajiny podpíšu dohodu o vojensko-priemyselnom partnerstve.
Podľa francúzskych médií Sarkozy Líbyi v rámci dohody o strategickom partnerstve prisľúbil vojenskú ochranu v prípade útoku. Šalkam uviedol, že počas Sarkozyho návštevy obe strany tiež podpíšu dohovor aktivujúci predošlú dohodu o spolupráci pri mierovom využívaní jadrovej energie. Podľa líbyjských predstaviteľov obe krajiny uzavrú ďalšie zmluvy v oblasti migrácie, kultúry, vedy a školstva. Sarkozy a Kaddáfí si pred kamerami podali ruky a vypočuli hymny oboch krajín, ich rozhovory neboli prístupné pre novinárov. Sarkozy chce prehĺbiť diplomatické vzťahy s Líbyou a presadzovať bližšie hospodárske vzťahy s krajinou, ktorá má významné ropné zásoby. Sarkozy chce zachovať vplyv Francúzska v Líbyi v čase, keď si ďalšie západné veľmoci prerážajú cestu do Tripolisu a Washington tam posilňuje diplomatické zastúpenie.“
A komentáre našich ctených nezávislých a nikým neplatených novinárov? Žiadne! A prečo nepíšu kritické komentáre na adresu francúzskej diplomacie a francúzskeho prezidenta za jeho politiku voči Líbyi? A prečo nepíšu svoje úžasné komentáre o demokratickej morálke a zásadách? No preto, lebo nakladať do vlastného hniezda je pre niektorých slovenských novinárov príjemnejšie, ako nakladať na miesto na to určené!
Mgr. Róbert Švec
-
krija
VIP
smiesny si tu asi len ty (nic osobne). opytaj sa sam seba, kam sa pchaju v dnesnej dobe najvyspelejsie kapitalisticke krajiny? kde v sucastnej dobe najviac investuju? z ich pohladu su to nove trhy: staty byvaleho sovietskeho zvazu, cina (toto su v sucastnosti najpotencionalnejsie trhy). tychto trhov sme sa dobrovolne vzdali po roku 1989. a to vdaka takym ekonomom ako si ty! vyspeli kapitalisti nespajaju politicky system a ekonomiku. lenze medzi vyspelych dzurindovci nikdy nepatrili a nikdy nebudu. ked sa bolo treba zachovat ako zapadne ekonomiky, zachovat sa trhovo, tak radsej hlasali demokraciu a stiahli vocas medzi nohy. a v duchu si vraveli, ved my to dozenieme na tych uboziakoch doma 
-
hojko
Site Admin
Vcera v spravach som sa dobre zasmial, ked novinari polozili Ficovi otazku s tym, ze co vravi na nazor od opozicie, konkretne Dzurindu. Ten z fleku odpovedal, ze Dzurinda nie je opozicia, ze za opoziciu povazuje novinarov.
Niekedy mam pocit, ze niektore denniky su uz trapne tym co o premierovi pisu. Novy cas od volieb na kazdej stranke uvadzal: Fico, kedy zlacnies benzin, teraz sa zamerali na to, ze preco nenosi titulku... Mali by sa radsej venovat tomu, kto s kym spava a preco je Honzik stale s Marianou a do politiky by sa miesat nemali.
Niekedy mam pocit, ze niektore denniky su uz trapne tym co o premierovi pisu. Novy cas od volieb na kazdej stranke uvadzal: Fico, kedy zlacnies benzin, teraz sa zamerali na to, ze preco nenosi titulku... Mali by sa radsej venovat tomu, kto s kym spava a preco je Honzik stale s Marianou a do politiky by sa miesat nemali.
-
hojko
Site Admin
slay: A co take velke stvara, ze ta to tak zaujima a ako vnimas potom vystrajanie predoslych vlad??? Je mozno pravda, ze okolo DSS a statnych dotacii je teraz velky bum, ale to bolo aj v pripade niektorych kauz minulej vlady, napriklad Skupinka, zaplatenie dlhu SDKU a podobne. Aj tak si myslim, ze niektore denniky ci tyzdenniku su az prilis zaujate.
Dzurindovi trvalo takmer štyri roky, než sa definitívne scvokol a vytiahol svoju paranoidnú skupinku... Ficovi prepína, ešte sa v tom kresle ani nezohrial. V tomto som jednoznačne na strane médií. Keby ste boli novinárom a niekto na vás vkuse kydal, tiež by ste si ho teda poriadne podali. A že aj je za čo... Samozrejme Nový Čas nepovažujem za médiá...
Fico mi už fakt príde ako chávezov imitátor... nech zruší súkromné televízie, verejnoprávnu definitívne ovládne (vo verejnoprávnej televízii vždy cítiť tlak zo strany vlády, najvýraznejšie to bolo za mečiara), budú nám tu vychádzať jediné noviny s názvom niečo ako "Hlas Fica" alebo "Fico dnes" a od okolitého sveta sa oddelíme vysokým betónovým múrom. Stavím sa, že o čomsi takomto tajne sníva....
Nie, žeby som bol Dzurindovec, ale Fico je prosto najhoršia vec, aká sa nám mohla prihodiť. ešte s tým sedlákom z krčmy a dedom Mečiarom vo vláde-konec.
Fico mi už fakt príde ako chávezov imitátor... nech zruší súkromné televízie, verejnoprávnu definitívne ovládne (vo verejnoprávnej televízii vždy cítiť tlak zo strany vlády, najvýraznejšie to bolo za mečiara), budú nám tu vychádzať jediné noviny s názvom niečo ako "Hlas Fica" alebo "Fico dnes" a od okolitého sveta sa oddelíme vysokým betónovým múrom. Stavím sa, že o čomsi takomto tajne sníva....
Nie, žeby som bol Dzurindovec, ale Fico je prosto najhoršia vec, aká sa nám mohla prihodiť. ešte s tým sedlákom z krčmy a dedom Mečiarom vo vláde-konec.
-
pinacolada
Guru wannabe