Auta...co na to vravite?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Reli.C
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Reli.C »

GothaR: no vieš :) ... nepotrebujeme niečo, čo by za autom nechávalo ohnivé stopy, poprípade trhalo asfalt :wink:. potrebujeme to max. na cestovanie, a nákupy :wink:. takže lepšie by bolo kúpiť to druhé? (pýtam, sa radšej pre istotu hehe :)).

/a čo sa týka toho obiehania :). tak ho budem musieť vytáčať na trojke tak to vyzerá :D. (robím si srandu :wink:).
/môj kamarát má tiež Fábiu 1.2 Sport Line :) ... a žeby sme mali nejaký problém s obiehaním :oops:. nedá sa povedať. max. v pohode sa mi to zdá.
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

mne sa na tej druhej nepaci ze ma hudbu za 30 000 a ani jednu fotku repraku, zosiku, nic.. o tlmeni uz ani nehovorim..ked dal do hudby 30..inak fabia pohode ..jediny problem mam pri predbiehani inak si ju neviem vynachvalit..hlavne prevodovku..krasne neco

neber ze predbiehanie je len o ukazani toho kto je silnejsi.. ale s fabiou mam v rychlejsich usekoch strach predbehnut kamion:D a vtedy to aj vyzera na podradovanie do 3ky a vytocenie cez 5000:D

ja by som skor novsie polo.. za tych 150 sa da kupit tiez ked sa nemylim
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Reli.C napísal:GothaR: no vieš :) ... nepotrebujeme niečo, čo by za autom nechávalo ohnivé stopy, poprípade trhalo asfalt :wink:. potrebujeme to max. na cestovanie, a nákupy :wink:. takže lepšie by bolo kúpiť to druhé? (pýtam, sa radšej pre istotu hehe :))

/a čo sa týka toho obiehania :). tak ho budem musieť vytáčať na trojke tak to vyzerá :D. (robím si srandu :wink:).

ináč "popočúval" by som si aj názory iných :)
Ano to druhe co ma menej najazdene.
K vykonu: aj my sme to tak brali, ze netreba tolko vykonu ved to bude rodinne auto. ALE ak v nom idu 4ja ludia tak auto ocividne nevladze tahat do kopca a pri predbiehani treba rozpocitavat vzdialenost na rozbeh :)
//ano, fabie maju presnu prevodovku a aj dobry podvozok, ostal by som pri fabii ale s vykonnejsim motorom :)
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

Presna prevodovka, dobry podvozok ? Mozno v ramci triedy, ale aj to uzn nie je az taka vyhra :)
Inak kludne tu novsiu, aj ked je tam dost znacny rozdiel v cene. Mas velku vyhodu, ze si si vybral Fabiu a to v jednej veci. Je ich na predaj tolko, ze si mas moznost vyberat. Kazdy den ich pribuda v inzercii mnoho a mnoho. Takze sleduj a hlavne si vybranu poriadne omrkni. Ak mas znameho mekanika, tak ho vezmi sebou a chodte s tym povysavat par kilometrov (vysavanie = jazdenie na HTP). Skus sa pozriet este po dakej MPI (55kW abo 74kW), subjektivne nie je ziadna Fabia rychla, ale aspon su sviznejsie. A pri vytoceni nad 5000 aspon uz nie su skapate ako HTP. Ale nemaju od toho daleko ...
S predbiehanim to nebude az taky problem, len treba na to spravnu techniku predbiehania. 98% ludi to robi nespravne - nalepia sa za auto a potom tomu slapu a slapu. Pritom jednoduchsie je to spravit tak, ze si vo vacsej vzdialenosti a mas prehlad, co je pred autom, ktore ides predbiehat. Ked vidis, ze uz budes mat moznost, tak vtedy kickdown a pokial prides k predbiehanemu autu, budes mat uz dostatocnu rychlost na to, aby si ho predbehol za kratsi cas ako keby zacal akcelerovat az vedla neho. Nevravim, ze sa to da vzdy, lebo ak si nechas odstup a idu za tebou auta, tak sa ti tam budu urcite rvat. Ale je to system ako ucinne predbiehat s menej vykonnymi autami.
Gothar
Moderátor
Moderátor

mishenko napísal:...
Presne o tom som s Reli.Com pisal cez SS, jednoducho pri takom malom vykone treba premyslat ako ho co najlepsie vyuzit, pretoze sa neda jazdit podla "instinktu" alebo ako to nazvat.
No a ano, prevodovka a podvozok su jedny z najlepsich v ramci triedy, hot hatche to maju uz urcite na vyssej urovni.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Tak čo hovoríte na toto ?

http://halbot.haluze.sk/?id=2453
A že vraj máme zlé cesty :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

erytrocyt napísal:Tak čo hovoríte na toto ?

http://halbot.haluze.sk/?id=2453
A že vraj máme zlé cesty :)
No toto je fotka nasej ulice...takto je to tu uz asi 15 rokov a az teraz davaju novy asfalt. Nove auta na tom dost trpia, pretoze aj ten jeden pas asfaltu je kazdych 10 metrov priecne rozkopany kvoli plynu :?
Prílohy
IMGP3053 (Medium).JPG
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krupica_dnb »

GothaR napísal:No toto je fotka nasej ulice...takto je to tu uz asi 15 rokov a az teraz davaju novy asfalt. Nove auta na tom dost trpia, pretoze aj ten jeden pas asfaltu je kazdych 10 metrov priecne rozkopany kvoli plynu :?
aspon sa vam tade nechodia predvadzat duraci kto viac zagumuje. A ak je to v obytnej stvrti tak to vypada ze pomalicky na dvojku sa da prejst ako nic...
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

mam taku blbu amatersku otazku:D ked pri rozbiehani otackujem okolo 2000 a pustam spojku..citim na nej kolesa jak sa tocia..proste citim ze pridavam vela plynu..vodicak mam asi 3 mesiace vlastne auto nemam takze nemam v tom este taky cit aby som sa rozbehol na 1200 otackach.. len som sa cel utvrdit ze neni to dobre pre spojku ze?:D

k fotke.. tiez nam spravili cez zeleznicne priecestie takyto tankodrom..hold sme na slovensku:D
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

no ono neni to dobre celkovo, jasne ze ked sa tak rozbehnes 6-7 krat tak sa nic nestane, ale auto zbytocne trpi, ale stale je to v pohode oproti rozbehu z 4500 otacok. toto je chybycka vacsiny novych vodicov, lebo este nemaju cit. nemusis sa bat, ked budes mat moznost jazdit pravidelnejsie, prides do toho. nabuduce ak budes mat moznost jazdit, skus sa rozbehnut iba na spojke. zaradis jednotku, nebudes pridavat plyn, iba budes pustat spojku. tak zistis kde spojka zabera a kedy treba pridat plyn. kazdemu autu zabera spojka inac, aj u rovnakeho modelu najdes rozdiely, je to hlavne motorom a stavom auta. nic si z toho nerob, fakt rozbehom na spojke sa najlepsie naucis, zatial si z toho nic nerob a trenuj :wink:
Gothar
Moderátor
Moderátor

Point napísal:mam taku blbu amatersku otazku:D ked pri rozbiehani otackujem okolo 2000 a pustam spojku..citim na nej kolesa jak sa tocia..proste citim ze pridavam vela plynu..vodicak mam asi 3 mesiace vlastne auto nemam takze nemam v tom este taky cit aby som sa rozbehol na 1200 otackach.. len som sa cel utvrdit ze neni to dobre pre spojku ze?:D

k fotke.. tiez nam spravili cez zeleznicne priecestie takyto tankodrom..hold sme na slovensku:D
No 2000 otacok to nie je zle, aj ja sa tak nejak pohynam. Ale dolezite je skor to, aby si sa pohol rychlo a plynulo, takze treba vediet kedy zabera spojka, potom ti staci vytocit motor, pustit spojku po zaber, auto sa pohne a mozes pustat spojku a pridavat plyn ;)
//Kibo: ale rozbeh bez plynu tiez spojke velmi neprospieva :)
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

rozbeh bez plynu neprospieva hlavne tym co su za mnou napr na cervenej :D v autoskole ma to ucili len tak teda na spojke .. ale so vsetkou uctou to je strasne :D snazim sa tak co najmenej pridavat plyn snad sa do toho raz dostanem :)
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

Kludne aj 2000rpm, to nie su zle otacky, ak by si to praktikoval dlhsie, tak ti mozno zakyva na dobru noc spojkova lamela, ale inaq snad pohoda :D
Chce to cas, trenovat a onedlho si ani nespomenies, ze si taky problem mal ...
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

len neni nacom trenovat..jedine ze by si mi pozical:D

mama neni ochotna stale :D
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

GothaR napísal:ale rozbeh bez plynu tiez spojke velmi neprospieva :)
to som mu poradil len aby zistil kde zabera spojka, podla toho moze odhadnut kedy zacat pridavat plyn a pustat spojku. jasne ze tak nema jazdit stale. ked sa zamyslis, ani presne neregistrujes ked sedis v aute ze pustas spojku v zabere a pridavas plyn, uz to robis automaticky. uz si rozjazdeny a ide to "samo", ale, Point este nie je v tom stadiu, este ma pocit ze sa nevie dobre rozbiehat, nema toho vela najazdeneho a mozno si moc neveri :wink:
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

Do mna ste ko*ot, tu mate ko*ot http://aktuality.azet.sk/forum/prispevk ... i-100-km-h

Aj ked ja som sa nasmial. sry :D
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

To uz su klinicke pripady, ty si zatial iba mlady a nerozvazny :-) A to vybratie volantu na cele 3sekundy bolo naozaj straaasne napinave :-D
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

naramna frajerina :roll: nech je na tej rovnej a dlhej ceste frajer, nech sunda volant a nech mu spolujazdec poda kombinacky alebo hasak :D
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

Mlady som, nerozvazny? Uz chodim v meste 1 a potom hned 5, novy kares (druhy, nie novy...) :wink: jaj
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Ked uz nie mlady a nerozvazny, tak minimalne trosku dementny. Neviem totiz inak nazvat cloveka, ktory vetu zakonci slovom "sry", ktore si ako vidim uspesne nahradil slovom "jaj"
Napísať odpoveď