Skoda Octavia combi tour - 1,8T L&K

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...

Ktory motor Vam pride lepsi 1,9TDi alebo 1,8T? (ohladom na vykon, spotrebu, hlucnost atd.)

1,8T (benzin)
18
32%
1,9TDi
38
68%

Celkom hlasov: 56

sundevil
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa sundevil »

chod si kupit auto do bazaru
1. mozes si byt isty ze vsetky co su bez serv. knizky su kradnute
2. ani tie so servisnou knizkou mozno nemaju cisty povod
3. takmer vsetky maju pretocene kilometre
4. a ked najdes auto co bude mat servisnu + kilometre v poriadku, mozes sa stavit ze ho hned spoznas, podla vyssej ceny

napr. v cechach v reklamach na AAAauto je priamo povedane, ze dovazaju auta zo zapadu, ale u nas? budu tvrdit ze vsetko su to slovenske auta, co je loz v 3/4 pripadoch
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

martinrozok napísal:ps:(otazka) myslite ze aj digi tachometre (na palub. pc) sa daju pretacat??
Vystopovatelne je to. Mam to od znamenho, kt. nosi Peugeoty z Francuzska, z mensich buraciek a tu ich opravuje, nasledne predava. Hovoril, ze to nerobi, lebo sa to da vystopovat.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

martinrozok napísal:no auto bez servisnej knizky by som tiez nikdy nekupil, ale 1. pretacanie sa tam i tak nezaznamenava, 2. myslim ze sfalsovat serv. knihu by pre cloveka, ktory si pretaca tachometer nebude hriech...v kazdom pripade taky ludia by mali dostat zasluzeny trest, pretoze ten kto na to doplati moze byt celkom obycajny clovek...
Ako hovoril ten mechanik: pretacaju sa skoro vsetky auta, ale tie so servisnou knizkou o mensie hodnoty, takze stav zodpoveda skutocnosti viac. Teda pokial nejde o podvod priamo s dealerom, ale to tam pisal iba jeden a vraj to robi iba s firemnym autom.
p4ra: da sa zistit, ale udajne na to treba drahe pristroje, ktorych je velmi malo
U novějších aut se úprava km dá poznat, ale jenom za pomoci drahých technologií, které nejsou často ani v autorizovaném servisu.
Řeknu Vám jak se to dělá: Koupím na firmu nové auto u autorizovaného dealera a hned se s ním domluvím, že mu ho po leasingu odprodám (jsem přece dobrý zákazník a dělám to tak běžně). Servisní knížku mu nechám. Po leasingu je auto jeho, za dohodnutou částku.

Do "servisky" si napíše počty km, které potřebuje a na tachometru si nastaví co potřebuje. Auto s 350 000 km má při prodeji 125 000 km a zákazník je spokojen, originální servisní knížka, bezva stav, kup u autorizovaného prodejce, co by chtěl více...
martinrozok
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa martinrozok »

p4ra napísal:Hovoril, ze to nerobi, lebo sa to da vystopovat.
a nevies kolko by mohlo stat preverenie v nejakom doverihodnom servise, ktore zisti ci je pretocene, alebo rovno kto to spravil?

no ten clanok som cital, ale nechapem preco tie auta, ktore maju servisnu knizku pretacaju menej, ved ked v nej nema moc zaznamov, iba nejake prehliadky raz za rok tak by si nik nemusel nic vsimnut ak by pretacali pravidelne pred prehliadkami.
Gothar
Moderátor
Moderátor

martinrozok napísal:no ten clanok som cital, ale nechapem preco tie auto, ktore maju servisnu knizku pretacaju menej, ved ked v nej nema moc zaznamov, iba nejake prehliadky raz za rok tak by si nik nemusel nic vsimnut ak by pretacali pravidelne pred prehliadkami.
No ale stale mas nejaku spodnu hranicu pod ktoru sa nemozes dostat. A ano, ak sa pretaca pred prehliadkami, tak rozdiel moze byt vacsi, ale ak niekto ide predavat auto a predtym na to nemyslel, tak to moze stocit iba po poslednu prehliadku, v tom je ta vyhoda.
martinrozok
Medium Expert
Medium Expert

nj pokial nesfalsuje knizku...toho sa bojim viac, lebo auto mohlo byt vazne naburene a este k tomu toto...
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krupica_dnb »

stacaju sa v bazaroch VSETKY, tak to proste je. Na niektorych autach sa to da odhalit- napr. aj na octavke od mr.2003 a vyssie pomocou rozhrania VAS- to ale stoji milion dva takze je problem zohnat typa ktory bude ochotny za dobru cenu ho tahat so sebou.
Dalej sam som videl ako sa riesia servisne knihky.... mas na stole 100 prazdnych, sadnes si, vypises jednu prehliadku, peciatky, vymenis pero, prip ine pismo hodis, vypises dalsiu, peciatka, a tak dalej...
ak kupujes priamo tak kuscicek dovery by som mozno mal ak to neni typo co kupuje "len ťuknuté" auta a opravuje ich.... ale v bazare su jednoducho stocene VSETKY
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

sundevil napísal:napr. v cechach v reklamach na AAAauto je priamo povedane, ze dovazaju auta zo zapadu, ale u nas? budu tvrdit ze vsetko su to slovenske auta, co je loz v 3/4 pripadoch
AAA to je ta asi najvacsia oje*** bazarova firma SK/CZ a toto je len jedna z mnohych zlych skusenosti
Chcel som si kúpiť ojazdené auto. Popozeral som internet a ankoniec som si šiel vybrať osobne do AAA auto na jazere.
Deň prvý:
Vybral som si z niekoľkých ponúk, ktoré ma oslovili nakoniec som sa ustálil na Toyote Yaris, rok výroby 2003, cena 229.000,- Sk, najazdené kilometre 77.000, EČV: SC-a dačo, základná výbava.
Urobili sme skúšobnú jazdu, bol som spokojný. Vraj som si dobre vybral, super autíčko, ktorému nič nie je a aj keby mám rok záruku.... Bla, bla... Dal som zálohu 1.000,- Sk kvôli rezervácii. Na druhý deň som sa vybral, že ešte raz skontrolujem a už na Toyote som chcel ísť domov.
Deň druhý:
Prezrel som si auto a vyskúšal som meračku laku (náteru). Zistil som, že predok a zadok mal dvojnásobnú hrúbku náteru ako strecha, čiže niekto to striekal. Potom som sa už zameral na maličkosti, ktoré mi mohli pri bežnom pohľade uniknúť. Tak som zistil, že šrúby na pravom prednom blatníku sú iné než na ľavom prednom. Tieto zistenia som konfrontoval s predávajúcim. "No áno je možné, že auto bolo trocha ťuknuté, no nosné časti sú v poriadku, ináč by sme to ani nezobrali do predaja." Vraj mi to nepovedal predtým preto, lebo to nevedel a potom si to už pozrel v papieroch. Nakoniec som zjednal na 206.000,- Sk + jazdené zimné gumy s diskami + gumené rohožky. O 17.30 h. som si chcel prečítať zmluvu, keby náhodou tam boli nejaké právnické finty. Vraj sa to nedá. A bodka.
Mal som si ísť vybrať gumy. Postavili ma pred sklad a vonku boli 4 zhrdzavené disky s gumami (nejaké šmece). Nie ďakujem, tieto nechcem. "Pane berte, iné nemáme." Prídem o mesiac, keď mať budete. "Dobre, zoberte si tieto a potom ich o mesiac priveziete." Nie, tieto tu nechám a potom si vyberiem. "A aké by ste si predstavovali?" No minimálne nejaké Barumy alebo Matadorky. Asi po piatich minútach mi prikotúľali aj Barumky aj Matadorky na celkom slušných diskoch.
Potom ma nechali asi 1 hodinu a 40 minút čakať, možno aby mi došla trpezlivosť pri podpise zmluvy. Kúpno - predajnú zmluvu som si prečítal pozorne, nebolo tam nič, čo by tam byť nemalo. Potom mi predložili protokol o skúšobnej jazde, ktorý je súčasťou a nedeliteľnou časťou kúpno - predajnej zmluvy. Tam to už bolo horšie. Podľa slov to bolo super autíčko, ktoré namalo ani jeden kaz. Podľa papierov netesnila prevodovka, dochádzalo k uniku oleja na motore aj na prevodovke, nebolo dostatok chladiacej kvapaliny, sústava bola netesná, brzdy nemali predpísanú účinnosť, nemali dostatok brzdovej kvapaliny a tak to pokračovalo vo všetkých bodoch, niektoré časti dokonca ani neboli vyčiarknuté.
S tým som nesúhlasil, prišiel predajca aj vedúci bazáru, ktorí mi vysvetlili, že to je štandardná zmluva, lebo pri nie nových autách nemôžu zaručiť, že je fakt bez chyby a že to mám podpísať. Vraj sa nemusím báť veď mám rok záruku a oni to opravia, keby dačo. Podľa papierov som mal záruku len na skryté vady, ktoré neboli známe v čase predaja. No ten protokol vylúčil prakticky skoro všetko, na čo by sa ešte záruka mohla vzťahovať. Samozrejme chcel vysvetlenie, čo sa mi nepáčilo.
1. Auto bolo búrané a nepovedali mi to.
2. Nepredložili zmluvu k nahliadnutiu.
3. Sú len tieto gumy, berte iné nemáme. Nakoniec prišli aj také aké by som aj zobral.

Vedúci sa krútil hore dole, vraj predajca je veriaci a on by ma nepodviedol a nakoniec mu asi došla trpezlivosť a navrhol mi nech si kúpim nové auto. Ja som s ním súhlasil a vstal som od stola, čo ho dorazilo a začal ochkať. "No naozaj idete kúpiť nové auto?" Vypýtal som si späť zálohu a odišiel som z predajne.
Nakoniec ten veriaci predajca (ktorého meno viem), šiel domov autom so značkou (TV-****) a snažil sa ma ostriekať vodou z kaluže na ceste. Tak toto ma dorazilo najviac. Aj tento text je len raakciu na jeho poslednú akciu.

Píšem, to tu preto, aby ste sa mali na pozore pred neférovým autobazárom.
martinrozok
Medium Expert
Medium Expert

krupica_dnb napísal:stacaju sa v bazaroch VSETKY, tak to proste je.
no napr. v jednom nemenovanom bazare mali auto, ktore malo najazdene 470tis. tak myslim, ze to nestocili :?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

martinrozok napísal:a nevies kolko by mohlo stat preverenie v nejakom doverihodnom servise, ktore zisti ci je pretocene, alebo rovno kto to spravil?
Neviem, ale dnes pojdem za nim okolo 17:00, pozriet sa na nejake kolesa na moje auto. Ak nezabudnem, spytam sa ho.
Les
King
King

Príspevok od používateľa Les »

martinrozok napísal: ps:(otazka) myslite ze aj digi tachometre (na palub. pc) sa daju pretacat??
Keby si si aspon zbezne pozrel ten clanok, ktory som ti adresoval, takuto hlupost by si nenapisal. Digitalne tachometre sa "stacaju" velmi jednoducho a je to otazka par minut. Horsie je to s klasickymi tachometrami.

Niekto tu pisal, ze pretacaju sa vsetky auta, to nemoze byt mozne, ale vacsina (hlavne Skoda, VW, Audi, Seat...) sa pretacaju. Fascinuje ma blbost niektorych ludi, ktori si dokazu kupit za 100tis. 10 rocnu Feliciu s najazdenymi 90tis. km a volant, pedale, paka a sedacky su uz zrele na vymenu - rozpadavaju sa. Nehovoriac uz o tom, ze tu, v Amerike za take peniaze by som si mohol kupit napr. Toyotu Camry vo vynikajucom stave - http://tinyurl.com/yt9fvy
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Kokoz, hentake auticko len 4.000 USD. Vyzera byt v skvelom stave.
martinrozok
Medium Expert
Medium Expert

Les napísal:Keby si si aspon zbezne pozrel ten clanok, ktory som ti adresoval, takuto hlupost by si nenapisal.
cakal som takuto tvoju reakciu...to som napisal este pred tym ako som to cital
Les napísal:Toyotu Camry vo vynikajucom stave - http://tinyurl.com/yt9fvy
preco tam nikde nepisu aky ma objem motora?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Pokial dobre vidim tak ta Toyota Camry ma najazdenych 192tisic km, v porovnani s tymi 100tisic ktore spominas, je to takmer dvojnasobok. A spotrebu ma fantastickych 10MPG, ze? :-D nehovoriac o nahradnych dieloch a celkovym nakladom na udrzbu.
PaliMpi
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PaliMpi »

no ale camry v 192tis km je isto v lepsom stave ako felicia s 90tis km.sak uz pri 45 tis felicia potrebuje generalku
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

PaliMpi napísal:no ale camry v 192tis km je isto v lepsom stave ako felicia s 90tis km.sak uz pri 45 tis felicia potrebuje generalku
Asi tak. Nech ziju Japonci. :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Fuu tak vy budete ini experti. Samozrejme uznavam kvality japonskych aut, ale tvrdit, ze felicia po 45tisicoch potrebujem generalku, to moze len a) niekto kto danej problematike nerozumie b) niekto kto sa umelo snazit argumentovat. Tak si vyberte do ktorej kategorie patrite. Otec ma vo firme feliciu kombika, s ktorym vozi tazke hydraulicke diely na trase Vieden-Martin. No a predstavte si to, ta felicia ma uz 160tisic a bez generalky a vaznejsich poruch. Asi je to stastny clovek a natrafil na jeden dobry kus z miliona. :roll:
Gothar
Moderátor
Moderátor

t0m4s3 napísal:Fuu tak vy budete ini experti. Samozrejme uznavam kvality japonskych aut, ale tvrdit, ze felicia po 45tisicoch potrebujem generalku, to moze len a) niekto kto danej problematike nerozumie b) niekto kto sa umelo snazit argumentovat. Tak si vyberte do ktorej kategorie patrite. Otec ma vo firme feliciu kombika, s ktorym vozi tazke hydraulicke diely na trase Vieden-Martin. No a predstavte si to, ta felicia ma uz 160tisic a bez generalky a vaznejsich poruch. Asi je to stastny clovek a natrafil na jeden dobry kus z miliona. :roll:
Vsetko je o tom, ako sa clovek k autu sprava, ako radi, ako rychlo chodi cez retardery a jamy...
Kamos mi hovoril, ze raz isiel na nejakej Fabii ktora mala tak 3 roky, jazdili na nej iba 2 zeny a vysledok bol ten, ze spojka bola rozdrbana a zrela na vymenu :)
Ked sa s autom jazdi zodpovedne, po kvalitnych cestach a dodrziavaju sa servisne intervaly, tak vydrzi omnoho viac.
PaliMpi
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PaliMpi »

t0m4s3 napísal:Fuu tak vy budete ini experti. Samozrejme uznavam kvality japonskych aut, ale tvrdit, ze felicia po 45tisicoch potrebujem generalku, to moze len a) niekto kto danej problematike nerozumie b) niekto kto sa umelo snazit argumentovat. Tak si vyberte do ktorej kategorie patrite. Otec ma vo firme feliciu kombika, s ktorym vozi tazke hydraulicke diely na trase Vieden-Martin. No a predstavte si to, ta felicia ma uz 160tisic a bez generalky a vaznejsich poruch. Asi je to stastny clovek a natrafil na jeden dobry kus z miliona. :roll:
nuz asi tak
vela felicii hnije ,ale najdu sa dobre,napr bratov spoluziak mal feliciu kombi so 570tis km a isla v pohode,ale zas ..
felicie su velmi predrazene,teraz sa mi pochvalil kamarat ako dobre kupil feliciu kombi 1,6 aj dokonca s klimou za 115tis..za to uz mas baleno suzuki co je ovela lepsie auto..
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Skodovky nie su predrazene, iba si obecne drzia cenu, prave kvoli tomu, ze nahradne diely zozenies kdekolvek za pusinu a opravit ju dokaze kazdy Fero z autoservisu na konci sveta.
Napísať odpoveď