Prečo používame ICQ?

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
mad dogg
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Prečo používame ICQ?

Príspevok od používateľa mad dogg »

precitajte si pls tento clanok a powedzte co si myslite

Kód: Vybrať všetko

http://www.ddworld.cz/windows/icq-cesky-masochismus-v-im-instant-messagingu.html
alfonz
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa alfonz »

Snáď len toľko že ICQ je hrozná debilina, ja ho mám len preto lebo ostatní nechcú prejsť na niečo normálne...používal som ICQ 5.1 a je to hrôza - výpadky, reklamy (kto nečíta reklamy typu "Kto si dá grupáka???" ako by nebol), 5.1 má navyše debilných smajlov a klient sám o sebe je zbierka bugov. Ďakujem, neprosím. Už mesiac mám Trillian+čeština+ICQ5 smajle (zo zvyku) a som maximálne spokojný.
Frikso
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Frikso »

Ja len môžem citovať časť článku
Osobně odhaduji, že 99% uživatel ICQ v ČR jej používá jen proto, že jej mají všichni ostatní. Je to tedy jakýsi efekt sněhové koule jedoucí z kopce. Člověk se přidá, protože to má soused a ten to má kvůli svému sousedu atd. a nakonec to všichni používají, ale nikdo vlastně neví proč ... Však to mají ti ostatní!
Toto je hádam jediný dôvod, prečo ho všetci majú. A dôvod, prečo sa ho nikto nechce vzdať je tiež v članku. Pretože ho maju všetci a ja s nimi potrenujem komunikovať.

-Inak ja som si tiež licenčné podmienky nečítal :) Na súd do virginie sa mi nechce (keď nepridem, pojde po mne interpol?) ale to, že moj rozhovor je majetkom spoločnosti AOL :lol: uhm vlastne hej 8) koniec koncov, aj tento post je vlatnictvom hojko .inc. Ešteže sem nemusíme pristupovať iba cez IE. :P
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

ICQ je popularne u lamerskych uzivatelov internetu, tych je v cesko slovensku najviac a preto pouzivaju icq a ti ostatni ho pouzivaju preto aby sa mohli spojit s tymi lamami, vazne nechapem preco tu nikto nepouziva MSN ten je peckovy, spolahlivy, nema reklamy, perfektna technicka podpora, tak isto ziadny spamerski boti atd...podla mna je cele icq jeden zapraseny server niekde v amerike a cez neho to vsetko ide...

ja ho tiez pouzivam koli tomu ze ho ma kazdy, este dokonca aj moja mama pouziva icq :D

edit: kludne sa dostavim na sud do ameriky ale musia mi to zaplatit rad by som sa tam isiel pozriet... :D
mailer
Star
Star

Príspevok od používateľa mailer »

MSN , boze moj shit len preto ze je v zaklade XP :shock:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Mam ICQ asi 4 roky, mam tam aktualne 268 kontaktov, dost z toho neaktivnych som premazal. Vyuzivam ho preto, pretoze 4 roky spat sa MSN u nas nepouzival a ani ine alternativy IM, preto som sa rozhodol pre ICQ, nakolko ICQ mali aj kamarati. Dnes ma ICQ uz pomaly 13-rocne dievca, ktore si pise o svojim 12-rocnym kamaratom. Ak by ludia, ktorych potrebujem presli tiez na MSN, tak v tom nevidim problem.

Sheep: Staci pouzivat alternativy ako Miranda, QIP, Trillian a podobne a nieco take ako reklamu ci spambot nebudes poznat.
Sheep
Addict
Addict

hojko napísal:Mam ICQ asi 4 roky, mam tam aktualne 268 kontaktov, dost z toho neaktivnych som premazal. Vyuzivam ho preto, pretoze 4 roky spat sa MSN u nas nepouzival a ani ine alternativy IM, preto som sa rozhodol pre ICQ, nakolko ICQ mali aj kamarati. Dnes ma ICQ uz pomaly 13-rocne dievca, ktore si pise o svojim 12-rocnym kamaratom. Ak by ludia, ktorych potrebujem presli tiez na MSN, tak v tom nevidim problem.

Sheep: Staci pouzivat alternativy ako Miranda, QIP, Trillian a podobne a nieco take ako reklamu ci spambot nebudes poznat.
no hej ale my sa tu bavime o sluzbe ako takej a icq klientovi, myslim ze nejaka 13 rocna pipka urcite nevie ze existuje dajaky QIP a ked jej spambot posle spravu s textom "look photos" a je tam linka na zavireny exe subor tak asi si niet co ine mysliet...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Ano, ja sa bavim o sluzbe, teda protokole a k nemu priradujem alternativne programy a originalne ICQ ma vobec nezaujima. Ked tam klikne, tak je to jej problem, ma pouzivat antivirak.
Sheep
Addict
Addict

hojko napísal:Ano, ja sa bavim o sluzbe, teda protokole a k nemu priradujem alternativne programy a originalne ICQ ma vobec nezaujima. Ked tam klikne, tak je to jej problem, ma pouzivat antivirak.
sry za OT ale u takych zeby bol antivirak? :D no vela by si chcel :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Nechcel. V takom veku si urcite sama neinstalovala system a nema ani par ako ICQ nainstalovat, takze to beriem tak, ze ma brata, starsiu sestru alebo rodicov co sa o take veci postaraju. A koncim s tymto OT s tebou, pretoze sa mi nechce s tebou zbytocne diskutovat o malichernostiach.
Sheep
Addict
Addict

ok no, ale fakt nechapem preco tu tak malo ludi ma MSN...
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Možno preto, lebo sa im nepáči. ;)
Problém MSN je ten, že Microsoft o protokole nechce nič zverejniť a teda stabilita alternatívnych klientov nemusí byť najlepšia (nie každému stačí softvér od MS). MSN je síce stabilnejšie ako ICQ, ale tiež funguje na serveroch, čo vlastní nejaká firma, takže v prípade výpadku budú mať všetci užívatelia MSN problém.

// chrono: a ešte doplním, že aj v MSN licencii bolo to, že Microsoft môže použiť všetko čo sa cez MSN pošle na takmer čokoľvek čo budú chcieť (neviem, či to tam ešte stále je)
// chrono: tak doplním, stále to tam je
// uplink: gradient ^_^
// uplink: weeeeeeeeeeee
// uplink: ahahaha : D
// uplink: ...
// uplink: prepac chrono, ale nemohol som si to odpustit, ked som tam videl tu tmavozelenu a svetlejsiu zelenu : ), dufam ze nevadi.
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

Sheep napísal:ok no, ale fakt nechapem preco tu tak malo ludi ma MSN...
mozno kvoli dovodom, co spomenul chrono a mod co mu este editol prispevok, mozno kvoli nedovere voci MS. nemam potrebu instalovat cokolvek od MS. co ak prave pomocou toho softu mi budu monitorovat software, hardware, maily atd? dalsia vec asi najpodtatnejsia je, ze co s linuxovymi uzivatelmi, ktorych tuto dobu rapidne pribuda? neviem ci vobec existuje MSN klient pre linux. ak by aj existoval, tak urcite sa ho zhana horsie ako jabber alebo icq klienta, ktory bol u mna defaultne nainstalovany po instalacii systemu. tiez neviem preco pouzivat msn, ked existuje jabber. otvoreny protokol, splna komplet vsetko, co treba a navyse sa cez tento protokol da komunikovat aj s icq uzivatelmi. na jabber som chcel prejst. importoval som si aj kontakty, ale vyskytol sa problem. icq kontakt bol v tvare [email protected] a podla cisla sa zorientovat neviem. keby sa tento problem odstrani, tak by som pouzival vylucne jabber a mohol by som pisat aj ludom na trapnom icq.
ten clanok som uz kdesi cital. najviac sa mi pacili tie statistiky. slovensko a cesko a este nejaky dalsi stat neviem aky su asi jedini co puzivaju icq :D icq je hrozna slabota a aj tak je najpouzivanejsie. je to fakt ten efekt snehovej gule. keby prvi ludia na svk zacnu pouzivat jabber a nie icq, tak teraz vsetci ficime na jabberovi
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

No ja uvažujem, že prebehnem na jabber.. Aspoň sa zbavím tých prckov, čo chcú 3x za rok autorizovať a vkuse sa vypitujú na debiliny.

-Inak ma tak napadlo, že keď si pustíte na ICQ nejakú hru online s náhodným hráčom, v 99% vám priradí nejakého Nemca/Nemku. Ja som takto hral raz asi s 15 (+/-) ľuďmi z toho som mal kopu Nemcov a nejakých 3 Rusov. Ani jedneho Čecha či Slováka.
-Keď sa aj pozrem na alternatívne klienty (napr. QIP), ktoré nie su len alternatívou pre ICQ ale aj iné IM, prečo potom v default skine používajú ICQ kvetinku, keď ICQ používa len pár Čechov, Slovákov a Izraelcov.
-Nejdem sa hrať na komisiu z 9/11 a vyvracať nevyvrátiteľné, len si myslím, že ten článok je trocha nadsadený.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

icq používajú iba tí ktorý majú zbytočnú ramku alebo tí ktorý sú s ním spokojný..:) Ja preferujem bez reklamovú Mirandu..
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

Soviet napísal:icq používajú iba tí ktorý majú zbytočnú ramku alebo tí ktorý sú s ním spokojný..:) Ja preferujem bez reklamovú Mirandu..
je rec o protokole a nie o klientovi
btw vela ludi ani len netusi, ze existuje alternativny icq klient. ked som niekomu povedal, ze nemam icq klienta, ale qip, tak vacsinou som bol bombardovany otazkami, ze a cez to teda pisem a tak. alebo a preco ti nejde poslat Xtraz? a tak dalej. qip mi ukazuje kto akeho klienta pouziva a vacsinou je to icq 5.1 a 6.0. ostatne len veeeelmi zriedka. ale keby som videl, ze ma niekto Psi tak by ma to viac potesilo, kedze je to jaber klient :)
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

turtlak69 napísal:je rec o protokole a nie o klientovi
btw vela ludi ani len netusi, ze existuje alternativny icq klient. ked som niekomu povedal, ze nemam icq klienta, ale qip, tak vacsinou som bol bombardovany otazkami, ze a cez to teda pisem a tak. alebo a preco ti nejde poslat Xtraz? a tak dalej. qip mi ukazuje kto akeho klienta pouziva a vacsinou je to icq 5.1 a 6.0. ostatne len veeeelmi zriedka. ale keby som videl, ze ma niekto Psi tak by ma to viac potesilo, kedze je to jaber klient :)
ICQ má už svoju reklamu a všetci ho poznajú najviac..aj keď poviem že mám mirandu a nie ICQ tak nechápu že o čom točím :) Kedysi bolo Skype dosť rozšírené ale aj to už nejak upadlo a icq povstalo..
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Soviet napísal:icq používajú iba tí ktorý majú zbytočnú ramku alebo tí ktorý sú s ním spokojný..:) Ja preferujem bez reklamovú Mirandu..
Nepochopil si o com je cela tema. Ta nie je o ICQ kliente, ale protokole samotnom.
pe3x
Professional
Professional

Príspevok od používateľa pe3x »

Nedavno som si zalozil jabber konto na jabbim.sk Najprv som pouzival klient Psi ale sa mi nepacil tvar ICQ "cisla" a celkovo ten klient.

Nakoniec som si nainstaloval QIP Infium
http://download.qip.ru/qipinfium9000.rar

a v tomto programe, ktory ma v sebe zaklad QIPu si pustim aj ICQ aj JABBER naraz. postupne nahovaram ludi, s ktorymi potrebujem byt kazdonne v kontakte aby presli na jabber. Zatial som ale spokojny s tym, ze mam spusteny jeden klient a som zaroven na dvoch protokoloch.

odporucam QIP Infium9000
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Psi nepoužívam, ale nedá sa tam nastaviť alias pre nejaké konto? (aby sa tam nezobrazovalo to číslo, ale meno).
Inak, jedna z výhod používania ICQ transportu pre jabber je tá, že sa na jedno ICQ konto môžete pripojiť viac krát (napr. doma môže bežať PC a môžete sa pripojiť aj z mobilu).
Napísať odpoveď