EDIT: az teraz som si vsimol ten preklep v ankete
Zivot bez maturity
Zivot bez maturity
zdar prajem pracovitemu ludu slovenskemu. chcel by som vediet vas nazor a najlepsie skusenosti co sa da bez maturity dosiahnut. nie ze by to bol moj pripad, ale som len strasne zvedavy, lebo kazdy teraz vravi, ze bez maturity je clovek nula aj to sam vidim, ze skoro vsade treba maturitu, ale urcite existuje sposob jak s tym vybabrat i ked mozno trosku s namahou a so snahou..
zalozim temu zivot bez maturity a este spravim preklep to ako keby som naozaj zil iba so zakladnym vzdelanim 
Problem zohnat pracu ma vela ludi s maturitou, ak nemaju spravnu skolu, bez maturity si to ani neviem predstavit. Ved v sucasnosti uz klesa hodnota vysokoskolskeho titulu, takze mauturita sa stava minimalnym prepokladom slusneho zamestnania, bez nej mozes robit iba mizerne platenu manualnu pracu, ale s maturitou sa dostanes uz skoro hocikde.
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
Maturita je imho znamkou toho, ze clovek vie zapojit mozog aspon vtedy ked potrebuje. To, ze niekto nema maturita znamena, ze nie je schopny samostatneho myslenia a takemu cloveku by som nezveril akukolvek pracu kde sa musi sam rozhodovat/premyslat. Takemuto cloveku by som zveril akurat manualnu pracu ala kopanie jam.
-
uelektronik
Star
neuveritelne dobre, 8000 / mesiac alebo kolko moze mat...mirak2 napísal:obstal celkom dobre
preto deti: ucme sa, ucme sa, ucme sa, lebo potom neurobime reparaty (vid tema reparaty) a podobne skusky a naozaj skoncime ako predavaci zeleniny !
teraz je tazke obstat s vysokoskolskym vzdelanim, nieto este bez maturity...
klud klud ja sa to nechystam spravitfizz napísal:Pokial sa chces prezentovat takymto sposobom.....kazdopadne vies kolko ludi bolo zabitych pred 10 rokmi? dost. A kolko vrahov si pamatas? Ide o to, ze pokial si inteligentny (a len vysloveny hlupak a ignorant nezmaturuje) naplanujes si vrazdu tak aby sa o tom nikto nedozvedel, pripadne aby to bolo nieco velkolepe....a na to sa hlupak nezmoze. Ale ked zmaturujes, vystudujes medicinu a vynajdes liek proti rakovine, budes OVELA slavnejsi ako ktorykolvek terorista.
-
ANONYMKA17
Light Star
Re: zivot bez maturity
exo zdar prajem pracovitemu ludu slovenskemu. chcel by som vediet vas nazor a najlepsie skusenosti co sa da bez maturity dosiahnut. nie ze by to bol moj pripad, ale som len strasne zvedavy, lebo kazdy teraz vravi, ze bez maturity je clovek nula aj to sam vidim, ze skoro vsade treba maturitu, ale urcite existuje sposob jak s tym vybabrat i ked mozno trosku s namahou a so snahou..
Ono je to v skutočnosti takto: v dôsledku nedostatku pracovných príležitosti /najmä na východe Slovenska - kedže pochádzam odtiaľ mam trochu prehľad/ majú veľké problémy najsť si prácu už aj tí, ktorí majú vysokoškolské vzdelanie, čiže tí, ktorí nemajú maturu tak to su väčšinou nejakí ľudia, ktorí majú iba trojročnú učňovku
a tí ktorí majú vysoku tak pre nízku mzdu odchádzajú do zahraničia najčastejšie do nášho západneho suseda a to Česka - tam napr. lekári zarabajú oveľa viac ako tu na Slovensku
- toto je čistý obraz našej prosperujucej ekonomiky a znižovania nezamestnanosti - pretože mladí ľudia nenajdu uplatnenie na Slovensku tak idú preč, niekam kde ich služby budú slušne ohodnotene a ešte sa aj ľudia vyraduju z úradu práce a na základe toho naše vlady /najmä Dzurindova / hovoria o poklese nezamestnanosti na 11% - strašné niečo
Som zvedavý kto bude robiť na môj dôchodok
, ked už teraz málo mladých ľudi na Slovensku
btw. tušímže v pondelok alebo v nedelu išla na JOJ-ke reportáž o rodine z Košíc, ktorej tri generácie sa odstahovali do Česka za prácou, pretože na Slovensku /okrem západu/ sa dobre ohodnotena práca neda zohnať - a ta rodina hovorila, že na Slovensku aj ked sa práca najde tak je zle platená a v Česku niekoľko krát lepšie a ešte, že poznajú viacero rodín, ktoré sa chystajú odísť do Česka - tak to vyzera že tu na východe o chvíľu nikto nezostane
Ono je to v skutočnosti takto: v dôsledku nedostatku pracovných príležitosti /najmä na východe Slovenska - kedže pochádzam odtiaľ mam trochu prehľad/ majú veľké problémy najsť si prácu už aj tí, ktorí majú vysokoškolské vzdelanie, čiže tí, ktorí nemajú maturu tak to su väčšinou nejakí ľudia, ktorí majú iba trojročnú učňovku
a tí ktorí majú vysoku tak pre nízku mzdu odchádzajú do zahraničia najčastejšie do nášho západneho suseda a to Česka - tam napr. lekári zarabajú oveľa viac ako tu na Slovensku
btw. tušímže v pondelok alebo v nedelu išla na JOJ-ke reportáž o rodine z Košíc, ktorej tri generácie sa odstahovali do Česka za prácou, pretože na Slovensku /okrem západu/ sa dobre ohodnotena práca neda zohnať - a ta rodina hovorila, že na Slovensku aj ked sa práca najde tak je zle platená a v Česku niekoľko krát lepšie a ešte, že poznajú viacero rodín, ktoré sa chystajú odísť do Česka - tak to vyzera že tu na východe o chvíľu nikto nezostane
-
bolek
Guru
Dajme tomu, že máme zamestnávateľa, ktorý si má vybrať nového človeka do zamestnania. Má na výber dvoch - s maturitou a bez. Teraz by mohol začať zisťovať, prečo ten človek tú maturitu nemá a tu by mohli byť dva dôvody - buď je aj dosť inteligentný a šikovný, ale jednoducho sa mu nechcelo, tak sa na to vykašlal alebo proste na to nemal, tak si ju nespravil. Lenže zamestnávateľ si nevyberie ani jedného, hlúpeho predsa nechce a lenivého tiež nie, vzhľadom k tomu, že uchádzačov o miesta býva hojne a väčšina má aj maturitu - to už je pomaly základ. Takže záver: matura je potrená, dnes už skoro nutná.
Ked si vezmem priklady z mojho okolia, tak maturita ani potrebná nieje. Stačí mat but znamosti, alebo byt výrečný a cloveka zaujat. Jeden kamarát bez maturity robí síce čašníka, ale v jednom z najlepších hotelov v meste. Druhý, ten má teraz 22 a stále pracuje na tom aby ju mal, si ju robí na sukromnom gympli, ale aj bez toho papiera si nežije zle.
Ked je človek šikovný, výrečný, alebo pozna toho koho treba, bude mat financii dost aj bez maturity. Dalsia vec je ako sa na toho človeka bude pozerat spolocnost a jeho okolie..
Ked je človek šikovný, výrečný, alebo pozna toho koho treba, bude mat financii dost aj bez maturity. Dalsia vec je ako sa na toho človeka bude pozerat spolocnost a jeho okolie..
ja si myslím, že maturita je v súčastnej dobe manuálne pracujúcich ľudí jedine tak na hovno 
keď ovládaš to špecifické remeslo , zamestnávateľ sa môže akurát tak vykašĺať na nejaký papier
jasne zretelné o.i. aj z môjho okolia
//
keď ovládaš to špecifické remeslo , zamestnávateľ sa môže akurát tak vykašĺať na nejaký papier
jasne zretelné o.i. aj z môjho okolia
//
akurát som sa vrátil ( bol som srať ) a pozrel som cez okno , videl som , že sadáš ku compu , tak si vravím , predbehnem Ťapinco napísal:chcel som niečo napísať, ale schw33k bol rýchlejší. Pravda, čo napísal a v mojom okolí je to veľmi časté.