Windows Vista Home Basic

Informácie o software, ankety...
pato83
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa pato83 »

seth82 napísal:Pato83:hej, hry, hlavne na to som narazal, ale na druhej strane aj komercny soft, neviem povedat presne a ani sa mi nechce hladat, ale viem ze je dost aplikacii, ktore nie su na linux...zasa je mozne ze by som si zvykol na linuxacke, ale teraz je uz asi neskoro...

Cesar:s tym preklikavanim vo windowse to zasa neprehanaj...vsetko sa da 2-3 tlacidlami a to je ovela menej ako ked mas ty napisat akysi prikaz do konzoly...to ze vista swapuje je sice pravda, ale vsetko sa da nastavit na primeranu mieru...chce to len troska skumania a da sa nastavit, aby to ficalo hladko...A kadejake efekty - co ja viem, ci prave 3D desktop by mi chybal, ja osobne mam na ploche 5 ikoniek, to je asi tak vsetko...vsetky ostatne su v commanderi, ktory bezi stale, alebo v quicklaunch v liste...poznam ludi, ktori na viste kritizuju prave zvytocne vela kadejakych efektov...
Je mozne, ze tu na vsetko nenajdes alternativu, resp. nebude poskytovat take vymozenosti ako vo wine. No a ked ti vyhovuje system, ktorý pouzivas, tak nie je co riesit. Tak to ma byt, si myslim. A este by som sa vyjadril k tomu 3d desktopu. Mne tu bezi beryl, ine som zatial neskusal. Osobne som to bral ako cacky a nemyslel som si, ze to ma realne vyuzitie. No ma veru. Mas napr. 4 plochy, na jednej mas browser, na dalsej ti prehrava muziku, mas tam zobrazený playlist, inde otvorený daky dokument. Teraz napr. zajdem myskou do rohu, tak mi okamzite zobrazi vsetky otvorene okna na jednej ploche vedla seba a ja si len kliknem na ktorý chcem, skvele sa s tym pracuje medzi oknami, mas v tom prehlad a ja to milujem :) vazne je to velmi uzitocna vec. A dalo by sa najst aj viac veci, no mne osobne je tato funkcia na nezaplatenie.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

pato83, podobny program je aj pre win, ale zial uz si nepamatam ako sa vola :oops: . (snad ma niekto doplni). nabehol som hore s mysou a zobrazil sa akoby filmovy pas, a nasledne som vybral okno, co som potreboval.
linux: vacsina z vas sa tu odvolava na jeho bezpecnost. ale skuste sa na to pozriet z ineho uhlu pohladu. tvorca virusu nebude pracovat na svojom vytvore iba preto, aby zneprijemnil zivot ledva 3% IT populacie. cim viac bude linux userov, tym bude tento trh zaujimavejsi aj pre programatorov tohto druhu :wink: .
nastane podobna situacia ako s mobilmi (symbian).
ja osobne by som ocenil viac user frendly instalaciu doplnkovych programov. proste som si zvykol na next, next...finish :P .
MS: ocividne sa inspiruju z ostatnych OS. niektore vychytavky su z linuxu, mac, trochu doladene... ale inspiracia konci pri cene. zaujimavy je ale pohlad na to, ze niekto vie vytvorit OS lacno, alebo zadarmo a druhy ryzuje. podobne to je aj s aplikaciami pre win. v mnohych pripadoch je freesoft lepsi ako paysoft.

aby som nebol total OT, tak... z mojho uhlu pohladu robi MS chybu v tom, ze po nainstalovani OS je vsetko zapnute (sluzby pri starte...). RAM zozrata v mnohych pripadoch z polovice. toto by mohlo byt naopak. vsetko nepotrebne pre beh OS by mohlo byt vypnute. user by rozhodoval, co je pre neho dolezite a co nie, a jednotlive prvky by zapinal a nie vypinal.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

pato83:hehe, na toto sluzi vo win chytra skratka Alt+Tab :)...a nie je mi treba ziadne 3d desktopy, je to prehladne a rychle...pripadne vo Viste Win+Tab - este lepsie a dokonca s peknym efektom :)

Krija:suhlas, aj co sa tyka toho ze m$ sa inspiruje (kradne) inymi...Ale to je biznis...a opakujem, ak by som mal dostatocny plat, tak by som si za Vistu rad zaplatil :)
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Kradnúť je jednoduchšie, máš pravdu. :)

A viem, že všetci aj na záklané veci potrebujú nevyhnutne Photoshop, Illustrator, CorelDraw a možno že aj AutoCAD. :lol: Sú aj jednoduchšie programy, ktorými sa 90% dá, ale všetci chcú mať doma high-end grafické a videoštúdio (zadarmo). :lol:

Ja Vistu až tak nepotrebujem, ale nový počítač áno, no nemám dostatočný plat, budem musieť niekde nejaký ukadnúť, nič iné mi neostáva podľa tejto logiky. :P Keby som mal dostatočný plat, tak by som to samozrejme kúpil. :wink:
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

seth82 napísal:pato83:hehe, na toto sluzi vo win chytra skratka Alt+Tab :)...a nie je mi treba ziadne 3d desktopy, je to prehladne a rychle...pripadne vo Viste Win+Tab - este lepsie a dokonca s peknym efektom :)

Krija:suhlas, aj co sa tyka toho ze m$ sa inspiruje (kradne) inymi...Ale to je biznis...a opakujem, ak by som mal dostatocny plat, tak by som si za Vistu rad zaplatil :)
Hehe, ja viem naco sluzi Alt+tab, ale to nie je ani zdaleka tak efektivne, ako toto co je tu. Pretoze ked mas viac okien otvorených, tak to je podla mojho nazoru uz o dost horsie. A aj ja tu mam pekne efekty :P a nezere mi to s vykonu ani zdaleka tolko :) Inak tato tema bola zalozena trocha pre iny ucel, ale neva, aspon si to tu raz a navzdy vyjasnime :twisted: Ake naivne,lol.

Krija: Hej, viem o tom programe, taktiez netusim ako sa vola :) A ake velke zdroje su potrebne pre chod tej apps? Vytvori ti to viac ploch? Neviem vazne, ale netvrdim, ze to je spatna vec, alebo o nieco horsia. Ale co som mal moznost povyskusavat rozne vylepsenia vzhladu a podobne veci, tak aspon u mna to robilo neplechu az do takej mieri, ze raz tam bol aj reinstal os, je mozne, ze som sa pod to podpisal aj vlastnou chybou, takato moznost tu je vzdy :) Ale ako som uz vravel, neskusal som ale vyskusam, mozno dnes alebo zajtra, ak zistim ako sa vola a dam poznatky do plena :)
Napísať odpoveď