preinstalovanie windows

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
saj
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa saj »

junior3 napísal:No ja som to chcel tak, že dám príkazový riadok, dám c:\format c: , počkám nech sa všetko zformátuje t.j. vymaže a až potom nainštalovať windows... Tak ako teraz??? :?
niee.Ak mas iba jeden disk nerozdeleny,tak ho formatnes pri instalacii.A nan nainstalujem widle.Ak mas disk rozdeleny na dve casti,tak tu cast kde instalujes windows sofrmatujes,a nainstalujes win, a tu cast kde mas multimedia,nemusis formatovat pri instalacii ale das cmd, format D: (ak ho mas oznaceny pismenkom D )
junior3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa junior3 »

Sajmon napísal:niee.Ak mas iba jeden disk nerozdeleny,tak ho formatnes pri instalacii.A nan nainstalujem widle.Ak mas disk rozdeleny na dve casti,tak tu cast kde instalujes windows sofrmatujes,a nainstalujes win, a tu cast kde mas multimedia,nemusis formatovat pri instalacii ale das cmd, format D: (ak ho mas oznaceny pismenkom D )
Ano, ja mam disk rozdeleny na 2 casti, C a D. Na disku C mam nainstalovany windows a D skoro nepouzivam. Takze pri instalacii windowsu sa ten disk C sformatuje automaticky, alebo sa ma na to spyta ci ho chcem sformatovat? No a ake formatovanie si to este vravel? Preto, lebo ja chcem aby sa vsetko, ale vsetko odtial zmazalo... A disk D mi treba formatovat? :(
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

junior3 napísal:No ja som to chcel tak, že dám príkazový riadok, dám c:\format c: , počkám nech sa všetko zformátuje t.j. vymaže a až potom nainštalovať windows... Tak ako teraz??? :?
nemôžeš z príkazového riadka formátovať systémovi disk lebo ti vyhodí chybu že disk sa nedá zformátovať pretože sa používa. To musíš cez CD winu.
junior3 napísal:Ano, ja mam disk rozdeleny na 2 casti, C a D. Na disku C mam nainstalovany windows a D skoro nepouzivam. Takze pri instalacii windowsu sa ten disk C sformatuje automaticky, alebo sa ma na to spyta ci ho chcem sformatovat? No a ake formatovanie si to este vravel? Preto, lebo ja chcem aby sa vsetko, ale vsetko odtial zmazalo... A disk D mi treba formatovat? :(
spýta sa ťa či ho chceš zformátovať, ak ho nezformátuješ tak sa iba preinštaluje systém. A k tomu formátovaniu: daj normal (lebo je možnosť ešte quick ale normal je kvalitnejšie) a potom vyber NTFS (máš na výber ešte FAT32, ak chceš pohľadaj aké sú tam rozdiely a výhody. Už to tu bolo, ale ak máš xp tak jednoznačne NTFS). Déčko si nemusí formátovať ak nechceš, ak chceš tak ho zformátuj. Je to na tebe
junior3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

audiotrack napísal:spýta sa ťa či ho chceš zformátovať, ak ho nezformátuješ tak sa iba preinštaluje systém. A k tomu formátovaniu: daj normal (lebo je možnosť ešte quick ale normal je kvalitnejšie) a potom vyber NTFS (máš na výber ešte FAT32, ak chceš pohľadaj aké sú tam rozdiely a výhody. Už to tu bolo, ale ak máš xp tak jednoznačne NTFS). Déčko si nemusí formátovať ak nechceš, ak chceš tak ho zformátuj. Je to na tebe
Paráda, teraz som konečne všetko porozumel a môžem začať! :D Veľká vďaka patrí Vám všetkým!!! :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

junior3 napísal:Paráda, teraz som konečne všetko porozumel a môžem začať! :D Veľká vďaka patrí Vám všetkým!!! :)
veľa šťastia, ale skús najprv ten simulátor čo som sem hodil.
junior3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

audiotrack napísal:veľa šťastia, ale skús najprv ten simulátor čo som sem hodil.
No ten simulátor som skúšal asi 5 krát a poučil som sa! Díky všetkým... :smt009
1mato2
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 1mato2 »

neviete mi povedat pri lapptope je postup ten isty? lebo na laptope som to este nerobil a niesom az taky expert dik za radu
junior3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

1mato2 napísal:neviete mi povedat pri lapptope je postup ten isty? lebo na laptope som to este nerobil a niesom az taky expert dik za radu
To isté, úplne to isté... :D
easton
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa easton »

chcem sa spytat ,ci po reinstale winu mi ostanu ulozene vsetky maily v outlooku respektive ako ich ma prekopcit na disk d aby som ich zalohoval!
wlado381
Novice
Novice

Príspevok od používateľa wlado381 »

po instalacii odporucam urobit zalohu cez acronis, a mozete si preinstalovat windows kedykolvek za paru minut :)

Kód: Vybrať všetko

http://www.blog4all.ic.cz/?p=8
Andrej08
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andrej08 »

Prosim Vas ja chcem tiez aj sformatovat disky a aj som si nastavil toprimary boot device ale mne sa tam nic nespusti... A ked idem len tak preinstalovat win tak mi napise po chvili daco take ze pristup bol odoprety...
NiTr3oX
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa NiTr3oX »

Chod do BIOS (DEL). Das Advanced settings. First Boot a zmenis to na CD-ROM. Das ulozit zmeny (tusim F10) a potom vlozis CD do cd romky a restartnes komp. Nacita ti instalaciu win. Bude sa ta to pytat ci chces sformatovat. Das ze hej, ak nebude formatovat, tak sa ta spyta ci chces odstranit particiu C alebo ako to mas rozdelene. Das odstranit C: Potom das vytvorit particiu a potom ti zrestartne komp a bude normalna instalacia uz.
mmv38
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa mmv38 »

NiTr3oX napísal:Chod do BIOS (DEL). Das Advanced settings. First Boot a zmenis to na CD-ROM. Das ulozit zmeny (tusim F10) a potom vlozis CD do cd romky a restartnes komp. Nacita ti instalaciu win. Bude sa ta to pytat ci chces sformatovat. Das ze hej, ak nebude formatovat, tak sa ta spyta ci chces odstranit particiu C alebo ako to mas rozdelene. Das odstranit C: Potom das vytvorit particiu a potom ti zrestartne komp a bude normalna instalacia uz.
ked budes mat problem, chod do dos-u, -fdisk
Andrej08
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andrej08 »

Ja tomu furt nerozumiem som to v tom biose skusal nastavovat a nic prikladam fotku a prosim povedzte mi co mam presne kde nastavit... Alebo ak cez tento pocitac dam formatovat disk C tak sa mi odtial vymaze aj Windows a budem ho moct pekne nainstalovat?
Prílohy
DSC00941.JPG
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Cez Tento pocitac systemovy disk nenaformatujes, jedine z ineho systemu alebo z boot cd. Takze first device si nastav na CD-Rom, second device na HDD0 (alebo len HDD, pripadne oznazenie disku tam bude) a tretie mozes kudne vypnut. Potom daj bootovacie instalacne CD/DVD do mechaniky, po restartne ho zacne nacitavat a kliknutim na klavesnicu pustis instalaciu. Pocas instalacie Windowsu budes mat volbu vybrat kam sa ma system instalovat, takze mozes dat disk C, naformatujes ho a nainstalujes. Tym padom ti ostane cely disk cisty a nasledne sa na ten disk nainstalujes system. Po skonceni instalacie prehod tie bootovacie zariadenia, ako prve daj disk, ako druhe daj CD-Rom a tretie mozes nechat vypnute, pripadne daj other...
Meken
King
King

Príspevok od používateľa Meken »

No tak teraz zabijem asi ja, ale potrebujem preinstalovat windows vista premium a neviem , po resete PC stlacim DEL a nahodi sa mi okno kde mam 3 moznosti

vybrat ten windows vita
potom dake kontroli windowsu a escape
neviem ako sa dostanem do biosu a dam bootovat to dvd :(

Na normalnom PC mam XP cko, ale na notebooku mam tuto vista premium a dost ma sere :D, vsetko mi blokuje , neviem v tom robit, takze asi po necelom mesiaci ju chcem preinstalovat, lebo mi zacali blbnut programi, niektore vista blokla , nejdu spravne.... a pritom som nic nemenil.... nejde mi natom dobre ani icq ani qip :P.. v icq nevidim co mi pisu a ani co ja pisem a qipko mi zapina samo od seba...
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

pri starte hladaj nieco v zmysle: "Press ... if you want to run setup" - nemusi to byt vzdy DEL na vstup do biosu
potom uz postup spominany vyssie
Meken
King
King

Príspevok od používateľa Meken »

Chcem preinstalovat windows vista home premium a po restarte sa mi nahodi instalacia a hned ma zaskocila 1 otazka :D.Neviete mi poradit aky je v tom rozdiel?

mam 3 moznosti...

Recovery windows only first partition
Recovery windows entire HD
recovery windows entire HD with 2 partition

dakujem... mam 2 disky C a D a na Ccku mam windows
peto074125
Light Expert
Light Expert

preinstalovanie win

Príspevok od používateľa peto074125 »

Ja mam podobný problem s preinštalovanim windowsu(na notebook). Chcem namiesto visty winXp, ale moj notebook(hp pavilion dv5 1210)nema v biose nastavenie sata native mode(nic ohladom hdd, len poradie bootovania) :( . V biose je polozka factory OS -Vista(ale len ako info). skusal som aj default factory seting ale nepomohlo ...proste pri instalacii mi vypisuje chybu(vraj je to sata ovladacmy)ale ani import ovladacov cez nlite mi nepomohol..NEVIEM PRECO.. CO DALEJ?? NA FORACH MI NIKTO NEVEDEL PORADIT.. :( :( :(
Wirt
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Wirt »

mam otazku, da sa preinstalovat win aj bez cd ci USB? a zaroven aj naformatovat,, cisto, spustis ho z HDD
Napísať odpoveď