IP???

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Talpy
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

IP???

Príspevok od používateľa Talpy »

Takze mam mikrovlnku. A vec je taka -> Mam danu IP adresu XXX.XXX.X.27........ a teraz si prepisem koncovku napr.: XXX.XXX.X.65..... moja normalna rychlost pripojenia je 1MB/sec, ale po zmene koncovky IP mam rychlost pripojenia 3MB/sec........Preco???
Robert
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Robert »

Adresa XXX.XXX.X.65 je zrejme pridelena inemu zakaznikovi, ktory si plati 3mbit/s a Ty ju nemas pravo pouzivat. Funguje Ti to asi z toho dovodu, ze poksytovatel nema dostatocne zabezpecenu siet. To vsak neznamena, ze je to pripustne. Vo vseobecnych podmienkach obvykle byvaju explicitne zakazane veci ako klonovanie MAC adresy alebo svojvolna zmena IP adresy. Taketo konanie sa obvykle tresta okamzitym odpojenim od siete a opatovnym pripojenim az po zaplateni dost vysokej pokuty.
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

Robert napísal:Adresa XXX.XXX.X.65 je zrejme pridelena inemu zakaznikovi, ktory si plati 3mbit/s a Ty ju nemas pravo pouzivat. Funguje Ti to asi z toho dovodu, ze poksytovatel nema dostatocne zabezpecenu siet. To vsak neznamena, ze je to pripustne. Vo vseobecnych podmienkach obvykle byvaju explicitne zakazane veci ako klonovanie MAC adresy alebo svojvolna zmena IP adresy. Taketo konanie sa obvykle tresta okamzitym odpojenim od siete a opatovnym pripojenim az po zaplateni dost vysokej pokuty.
jo jo ale ty si odkiall? :D tak u nas je prax uplne ina ...admin na to zvysoka sere.hehe..

/// autorovi temy: pingni si IP ktoru si budes davat predtrym ako si ju dat si nieje online aby nebol konflikt :) a potom si ju mozes dat..a ked ti napise konflikt tak sa odpoj:D
Talpy
Light Star
Light Star

lenze uzivatelia internetu su iba 40, takze su pridelene asi 40 Ip adresy, ja zadavam IP adresu, koncove cislo, ktoru nikto nepouziva!!! Ked dam IP pod 50, thak mi vypise, ze IP adresa je momentalne pouzivana, ale ked dam nad 50, do 100, thak mi to bezi v poho??! Preco???
vladino001
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa vladino001 »

Talpy napísal:lenze uzivatelia internetu su iba 40, takze su pridelene asi 40 Ip adresy, ja zadavam IP adresu, koncove cislo, ktoru nikto nepouziva!!! Ked dam IP pod 50, thak mi vypise, ze IP adresa je momentalne pouzivana, ale ked dam nad 50, do 100, thak mi to bezi v poho??! Preco???
Tak na toto by ti asi najlepšie vedel odpovedať tvoj poskytovatel internetu kedže my nevieme ako to ma riešene.
mikkimikki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa mikkimikki »

a podla mna nemusi hned znamenat ze ked ste pripojeny 40 musite mat koncove cisla IP-cky od 1 do 40 :?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

ISP ma 40 uzivatelov, vsetci maju pevne vnutorne adresy, ktore su oshapovane na rychlosti, ktore si uzivatelia platia. A zvysne, volne nie su nijako obmedzene, popripade ISP ma na kazdej z nich maximum 3Mbit. Kazdopadne, ja byt ISP, tak okamzite s tebou rusim zmluvu a dam ti nahradit skodu, ktoru si sposobil nelegalnym uzivanim siete a porusenim zmluvy.
FoXo
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa FoXo »

Tak tak mna vedia ludia zmenou IP za inu poriadne vytocit pretoze narobia problemi aj adminom patranim po tom kto to robi a spravia neprijemnosti aj zakaznikovy ktory ma tu IP. Samozrejme je ine ked si user instaluje nanovo PC a omylom si da inu IP. Ale su ludia ktori to robia naschval tym by som dolamal ruky
Talpy
Light Star
Light Star

no, ale finta je v tom, ze kazdi kto vlastni internet ma tu istu rychlost, lebo v dedine mame iba 1 internet pristupny, a to 1MB!!! a uz som pisal, ze ked niekto vlastni IP, thak mi to vypise, ze som sa na neho napojil, preto sa hned odpojim, aby som nemal problemy, a nic z toho nemam,leo kazdy ma taku istu rychlost!!! ale ked dam vyssiu, nad 50, thak mam 3MB?! :shock:
ppt
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ppt »

Talpy: co ti na to teraz mame povedat? Urcite by si to takto vyuzivat nemal, skor, ci neskor ti na to tvoj provider pride. Napr. aj moj provider ak robil nejake upravy na sieti a nieco omylom "pokazil", ze sa zmenila rychlost na vyssiu, tak som mu hned pisal na icq, ze ma nieco zle nastavene. Urcite taketo rychle "napovedy" pomozu ku skvalitnovaniu sluzieb providera a tym aj k lepsiemu internetu pre mna ako pre pouzivatela.
Predstav si, ze v tvojom pripade by si z tych 40-tich pouzivatelov len polovica zmenila IP. Vies si predstavit, co by to znamenalo pre teba, ak by ostatnym siel net miesto 1mbit az 3mbity? :wink:
bizzy
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bizzy »

tak na toto mam paradne spomienky.

Ak je provider celkom "dobry" tak si uzijes.

ja som mal tiez wifinu, davnejsie.

pridelena adresa (1.27) - 25KB/S; packetloss; ping 80 na dsl.sk
volal som mu, on ze to je zariadenim mojim, lebo nebolo od neho za 6000,- :D

adresa nejakeho dalsieho spravcu(1.2) .. na kt. sa dostal hocikto
- 2.5MB; loss 0; ping 25 na dsl.sk; aj ked vonku jackie chan skakal pred tym.

Nepochopim demenciu toho providera, radsej nenapisem ani nazov, lebo mi odpali klavesnicu.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

bizzy: IP adresa a linka nema ziadny vplyv na packet loss. Ten moze byt sposobeny pretazenim APcka na ktore sa pripajas alebo je signal ruseny na ceste od teba po AP. To, ze si zmenis IP adresu na inu nijak, ale skutocne nijak nemoze ovplyvnit stratu paketov.
vladino001
Light Professional
Light Professional

hojko napísal:bizzy: IP adresa a linka nema ziadny vplyv na packet loss. Ten moze byt sposobeny pretazenim APcka na ktore sa pripajas alebo je signal ruseny na ceste od teba po AP. To, ze si zmenis IP adresu na inu nijak, ale skutocne nijak nemoze ovplyvnit stratu paketov.
Iba ak by ten jeho provider mal trocha väčšiu sieť a mal by to robene cez viac zariadeni (lepšie a horšie - na pomali net) a jeho by to potom pripájalo cez tu lepšiu časť po zmene IP.
ale nemusi to tak byť
bizzy
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bizzy »

hojko napísal:.
Hojko, netrepem ...
pozri sa .. mozes si mysliet co len chces.

Viem, ze na jednej IP adrese kt. mi pridelil sme boli 3-ja. Ten provider je proste uplny debil.

Cez den som bol na mojej .. ako nahle odbil cas na hranie sa a stahovanie zmenil som si IP.

vzdy som pingoval 1.1

na mojej bol Request timed out prakticky kazdy druhy packet a viac.

Zmenil som a dokazal som sa hrat CS aj hodiny. Zmenil som spat a proste ping nad 300 a loss mi ukazoval 20+.

//
vladino001 - ano, ma vacsiu siet a viac programov, aj tak si myslim, ze ani po zmene na iny program(co ani pri zmene IP nenastalo) by sa nemali menit veci ohladom pingu a vlastne celej spolahlivosti siete.
IP adresa na kt. som sa pripajal asi bola nejakeho jeho kamarata, na kt. nemal nastaveny limit na rychlost stahovania.
Obmedzoval to, to viem, lebo som mu zavolal ze chcem zvysit rychlost ze priplatim a zmenil mi to.
Ano signal prechadzal cez viacero zariadeni, ale to sa po zmene IP nemenilo. (tracert)

//
ping bol dobry, bez packet lossov, ale to bude mozno tym ze som tam bol potom sam na tej IP
vladino001
Light Professional
Light Professional

bizzy napísal:IP adresa na kt. som sa pripajal asi bola nejakeho jeho kamarata, na kt. nemal nastaveny limit na rychlost stahovania.
budiž ale Packet loss :?: :?: (ping)
Robert
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Robert »

hojko napísal:bizzy: IP adresa a linka nema ziadny vplyv na packet loss. Ten moze byt sposobeny pretazenim APcka na ktore sa pripajas alebo je signal ruseny na ceste od teba po AP. To, ze si zmenis IP adresu na inu nijak, ale skutocne nijak nemoze ovplyvnit stratu paketov.
Nie je pravda. Niekolko rokov som posobil ako ISP, takzie viem, akymi vsakovakymi sposobomi sa to dokaze ku... Napr. ak nie je dobre spraveny shaper alebo HW, na ktorom bezi shaper,je pretazeny a pod. Napr. na tom stroji mohla byt spravena prioritna fronta a IP toho kamarata mohla jednoducho byt v inej skupine, t.j. mal kvazi garant. Ostatny plebs sa mohol bit o zvysnu kapacitu. Potom by sa to takto mohlo spravat.
Napísať odpoveď