myslíte že Linuxu pristane graf.prostredie(desktop)?

Všetko ohľadom Linuxu...
havrann
Expert
Expert

myslíte že Linuxu pristane graf.prostredie(desktop)?

Príspevok od používateľa havrann »

Skušal som aspon 5 distier (Ubuntu/Kubuntu/Fedora/Mandriva+) a s mojej 5 mesačnej práci v "inom" systéme mám pocit že je to cele akési nedotiahnuté /nestabilné , nemyslím tým akože spadne celý systém ale často sa okno nezatvorí alebo naopak pustí 3x a potom to stojí u presýpacích hodin a take prkotinky , samozrejme ma Linux navrch v kopu veciach oproti Windows ale prečo sa viac nedotiahnu tie "klikátka" , čo si o tom myslíte vy?

samozrejme vyjma jeho hlavnej ulohy a tou je NETWOKING
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa brm »

jj.. linuxu stále chýbajú klasické user-friendly vychytávky bez potreby neustáleho vypisovania rôznych príkazov..
havrann
Expert
Expert

myslel som tak že tie čo su teraz su dost (nie vsetky) nedotiahnute , ani som nenasiel riaden program na enkodovanie Divx do DVD
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

havrann.. veď toto. ;) Je x takých programov.. ale zatiaľ čo vo windowsáckom programe máš kopec možností na nastavenie, tak v linuxáckej alternatíve síce tiež môžeš mať, ale bez vypisovania rôznych príkazov sa k ním nedostanes. Vo Windowse Ti stačí 3x kliknúť, v Linuxe miesto troch klikov pomaly zošedivieš. :)

Toť len moje skúsenosti s nahadzovaním virtuálnych priečinkov na FTP serveri.. Serv-U vs. proftp s nadstavbou gproftp
havrann
Expert
Expert

jo to Proftpd som rozbehal sam bez navodu ale tiez to bola piplacka ale slo to
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Mne osobne sa nahodou celkom paci, ze je tu urcita potreba prace cez terminal, urcite caro to ma aspon pre mna. Aj ked viem len minimum :) A vzhladom na mnozstvo materialov ohladne spravy systemu, instalacie a pod. informacii na nete to je aj tak vcelku jednoduche. Je pravda, ze niekedy je mozne badat pri spustani programov urcite spomalenie, aj ked zalezi na danom programe, ale tak ked na to kliknes tak to otvori, no celkovo ked porovnavam win a moje ubuntu, tak je to aj s 3d desktopom rychlejsie. Ja som spokojny, aj ked beryl z casu na cas padne, ale je to podla mojich informacii stale len beta verzia. A mnoho veci, ktore som robil cez terminal, sa da aj klikanim, len som o tom nemal info a som vcelku rad :)
usefull
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa usefull »

To mate tak. V linuxe je umenie nieco rozbehat. Vo windowse je to lahucke, ale umenie je to udrzat v pouzitelnom stave... Mam linux ako jediny os na mojom Pc a vystacim si. Windows tam to lahko spravite 3-omi cliknutiami, ale zase to nieje tak stabilne ako na lnx, obcas antivirusu preklzne cerv, virus, spyware, adware a kadiaka haved. proste Linux rulez
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Ja sa skôr čudujem, že také niečo ako Linux/Gnu vôbec existuje. Sú programy, ktoré sú lepšie ako podobné na Winodws.

Desktop je tiež stabilný, stabilitu dosť znižuje Beryl/Compiz/Compiz Fusion, je to fakt, treba sa rozhodnúť buď stabilita alebo 3D alebo si počkaj kým vyjde stable verzia.

Ako aj na Windows, aj na Linux sú nejaké triky, príkazy, keď už niečo nefunguje tak ako to má, dá sa opraviť.
havrann
Expert
Expert

ked su na Linux take dobre programy tak mi poradit nejaky kvalitny sposob a postup ako previest AVI do DVD Videa
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Robert
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Robert »

usefull napísal:To mate tak. V linuxe je umenie nieco rozbehat. Vo windowse je to lahucke, ale umenie je to udrzat v pouzitelnom stave... Mam linux ako jediny os na mojom Pc a vystacim si. Windows tam to lahko spravite 3-omi cliknutiami, ale zase to nieje tak stabilne ako na lnx, obcas antivirusu preklzne cerv, virus, spyware, adware a kadiaka haved. proste Linux rulez
Velmi pekne povedane.

Pouzivam oba systemy. Neda sa jednoznacne rozhodnut, ktory je lepsi. Jednoducho kazdy je lepsi na nieco. Unix/Linux je jednoznacne lepsi ako server. Je to stabilne, roky mozem zit najednom systeme, ktory nakoniec vyhodim kvoli moralnej zastaranosti. Tam nemusim riesit ziadne graficke prostredie. Toje na Linuxe naozaj akesi nie celkom vyzrete. Windows to maju lepsie vyriesene aj to rychlejsie beha. Takze na PC mam klasicky Windows a ak nahodou zatucim po Linuxe, pustim si X-server a otvorim session na server, kde samozem vytesovat napr. v OpenOffice (aj ked tato beha aj pod Windows). Na druhej strane Windows sa castom dokasle a musim reinstalovat, ale to nie je aztaky problem. Robim to 1-2x za rok. Prostredie mam maximalne jednoduche, takze za pol hodiny to mam vsetk o ponastavovane.
Cesar
Addict
Addict

havrann napísal:ked su na Linux take dobre programy tak mi poradit nejaky kvalitny sposob a postup ako previest AVI do DVD Videa
Napr. ManDVD. Funguje. Robí dobrí obraz a dosť rýchly, mám to preskúšané. :P Tu je aj obrázok, že funguje (netreba nič extra nastavovať, editovať): :D

Obrázok

Je to tak, začiatok je ťažký, kým všetko funguje, potom je ale pokoj, je to stabilné.

Desktop je stabilný!
tuti
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tuti »

ja mam fluxbox...a to je podla mna graficke prostredie ako vysite pre linux :D... co si clovek neurobi to nema a to myslim doslovne ziadne ikony na ploche alebo samonaskakujuci setric obrazovky...nepada a nie je problem pri vacsom zasahu restartnut prostredie len tak a programi bezia dalej a AmaroK si ani len nevsimne ze sa nieco stalo :D ...proste vychytavka z tym ze si to nastavy kazdy ako chce ako mu vyhovuje a ako sa mu len paci... da to trochu zabrat ale rychlost je neskutocna...proste coool

koniec ody 8) a je pravda ze nieco naklikat tak to cloveka znici a radsej si to (ak vie) napise v konzole
supermario
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa supermario »

môj názor je taký, že linux zatiaľ (bohužiaľ) nie je určený pre každého. ja mám obidva systémy (winXP a Ubuntu). šliape to zatiaľ bez problémov. áno je s tým väčšia piplačka, lenže je zadarmo! win síce behá lepšie, hlavne pri inštalácii hw s ním nie sú nejaké problémy. ale myslím si, že linux bude o pár rokov 100% konkurencie schopný win. aj dnes si môžeš kúpiť prof. podporu pre linux. smola je ale tá, že potom to už nie je zdarma, čo už vlastne nie je podstata linuxu....
chrono
VIP
VIP

supermario napísal:aj dnes si môžeš kúpiť prof. podporu pre linux. smola je ale tá, že potom to už nie je zdarma, čo už vlastne nie je podstata linuxu....
Podstata Linuxu nie je byť zadarmo. Jeho podstata je sloboda.
havrann
Expert
Expert

ten manDVD posobi kvalitne , kde by sa dali zohnat tie Gadgety pocasia alebo ine , ti co su na obrazku Cesara?
chrono
VIP
VIP

To sú témy pre Superkarambu. Nájdeš ich na kde-look.org
Cesar
Addict
Addict

havrann napísal:ten manDVD posobi kvalitne , kde by sa dali zohnat tie Gadgety pocasia alebo ine , ti co su na obrazku Cesara?
Superkaramba+LiquidWeather

Sú aj iné, napr. 'Q' DVD-Author.

Na kde-apps.org si vyhľadáš podľa kategórií a cez repozitáre stiahneš, ked to tam je.

Keď som mal ja prvý počítač, mne to trvalo nie mesiac, kým som mal ako-tak nejaký prehľad, že čo sa robí, čím a ako.

S Linuxom každý zase začína z nuly, je to úplne iné ako win (skôr o niečo ťažšie ako win), logicky tu tiež treba istý čas, kým človek dôjde na to, ako treba veci nastaviť, ako pracovať s Linuxom (google, forum, howto, wikipdia...). Nikto netrvdí, že všetko pôjde ľahko, rýchlo ale dá sa zvládnuť, keď to niekoho zaujíma.
supermario
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa supermario »

chrono napísal:Podstata Linuxu nie je byť zadarmo. Jeho podstata je sloboda.
možno som sa zle vyjadril. je mi jasné, že každý zdatnejší môže s tým jadrom robiť "čo chce". svoje výsledky potom posunie ďalej. ak však tieto výsledky budú za úhradu, t.j. budeme za nich platiť, vznikne v podstate microsoft... :smt017
:aasmile24:
Cesar
Addict
Addict

To asi nie. :D

Windows je open-source? Free (v zmysle slobodný)? Windows systém je zadarmo a len podpora je spoplatnená? Môžeš to modifikovať, kopírovať, inštalovať legálne/zadarmo na neobmedzený počet počítačov? S Windowsom dostaneš kompletný desktop-systém s programami na všetky potreby zadarmo?

NIE - NIE - NIE.

S Linuxom sa to všetko dá - officiálne. Každý Linux je "zadarmo". Komerčné verzie sú pre firmy, kde majú aj profesionálnu non-stop podporu telefonicky napríklad. Popri tom používajú tie isté programy, KDE, Gnome čo ty doma, môžu ale obsahovať komerčný-spoplaťňovaný software (vmware atd - nikto to nemá zadarmo na žiadnom systéme).

Doma to môžeš mať tiež, sú ale fora, návody.. na officiálnych weboch distribúcií. Všetko (okrem malého množstva spoplatneného software-u) má k dispozícii každý! Aj podporu (fora, navody, irc atd)!
Napísať odpoveď