S tebov súhlasím že sú ludia ktorý sa totálne nemajú záujem prispôsobiť v TV som pozeral ako cigánov vysťahovali z N.Z ak by si dostal za suseda čo ti neprajem takúto hordu tak to by bola ozajstná pohroma! Podľa mňa by sa mal robiť rozdiel kto sa tam dostal nie svojím pričinením a spôsobom, prejavom ako sa správa voči inim ľudom a majetku.pato83 napísal:Zial, vzhladom na tu situaciu aka je na sk, mas pravdu. No tu celkom nejde o to, co si pisal. Pretoze su rodiny, kde z tych 6000 musia a vyziju, aj ked je to chudoba, ale dokazu to. Oni vsak takuto snahu nemaju, lebo maju decak plnu prdel, tak naco.
Neplatici - Co s nimi?
tak si sa zle pozeral potomp4ra napísal:To nie je pravda. Ked pride vyskoleny Rom na poziciu, na ktoru je vyskoleny. Slusne obleceny, normalne vystupujuci, nie je ziadny problem ho zamestnant. Videl som to v IBM, kde som robil. Videl som to v Studio Moderna, kde som robil. Vidim to v Heinekene, kde robim momentalne. Chlapik robi na financnom a je to Rom.
skape to uz pri prvom bode slusne obleceny,vyskoleny....
pozri narodis sa nejakej romskej negramotnej rodine...co tr*ka jak o zavod kvoli prídavkom...aku mas sancu sa vyskolit...a kde zoberes love na aby si sa slusne obliekol?
k tej veci...ver ci never ked príde róm ziadat o zamestnanie tak má sancu o 50percent nizssiu
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
- Kontaktovať používateľa:
warezman, a koho to ma zaujimat? ja chodim na vysku, popritom brigadujem pracujem. doma prakticky niesom. preco by ma malo zaujimat ci v nejakej spinavej osade je o jedneho deza bez buducnosti viac alebo menej? co brani dezom a aranam si tu osadu vypratat? preco ziju horsie nez zvierata? preco kazde miesto zdevastuju? preco ich nema nikto rad? a preco by som sa mal tvarit ze su to chudacikovia co za nic nemozu? mozu si za to len a len oni. a nikto okrem nich, ich z tej zasratej situacie nevyvedie. my im mozme tak akurat ukazat cestu, tu im ale ukazujeme celu tu dobu co su tu a nic to na nich nezmenilo. a preto su odsudeni aby zili na okraji spolocnosti. tym par promile ktori su slusni, tak tym drzim palce. ale inak na degesov len velky bic a maly dvor, nic ine na nich nezabere.
(uz som tu niekde pisal rozdiel medzi ciganmi a degesmi, tak si to najdite ak by vas moj prispevok nasral).
edit:
(uz som tu niekde pisal rozdiel medzi ciganmi a degesmi, tak si to najdite ak by vas moj prispevok nasral).
edit:
neviem sice ake to je teraz ale pochybujem ze sa nieco zmenilo od doby ked som bol na ZS ale vtedy to bolo presne naopak. deges bol najvacsi bitkar, a preto ho nikto nemal rad a kazdy sa ho bal. ved sme mali 6-7 rokov. a ked ho po 2 rocniku na ZS preradili k problemovym lebo nezvladal tu vysoku uroven narokov kladenych na takych mladych ludi, tak si cela trieda vydychla ze sme mali konecne pokojwarezman napísal:začína to už v škole v triede si vsetci ziaci robia z róma srandu
toto bolo aj za mojej ery. urobis si z neho srandu a vonku caka na teba jeho 20 kamaratov. takze to, ze si z neho robia v skole srandu je blud. sranda sa robi skor na tucnejsich, okuliarnatych... (kazda sranda a takato sikana je zla, ale to, ze deges je obetny baranok, je proste loz)zelovoc napísal:deges bol najvacsi bitkar, a preto ho nikto nemal rad a kazdy sa ho bal.
no pozor, myslim ze v skole si nerobia srandu z roma ktory je normalny, ma normalnych rodicov, je cisty a nerobi bordel, myslim ze taky nema problem ani skoncit skolu ani sa dakde zamestnat...videl som par takych...ale ak sa ma pytas ci by som mal dat nejaku nadej decku ktore ma 3 roky a na stanici pride predomna so sackom v ruke a zacne mi ukazovat pucku tak neviem ci je to normalne...warezman napísal:precital som si vašu diskusiu...však poviem Vám jediné...
súhlasím stým že neviem čo robia okolo toho také haló,ale nesúhlasím stým že niekto povie ja si zarobim a ty cigani si nedokazu nech skapu...
pretože nikto z Vás rómom nebol a ani nevie aké to je...začína to už v škole v triede si vsetci ziaci robia z róma srandu - ak sa do tej skoli vdaka rodicom vobec dostane...v tejto situácii stratí záujem sa učit a tak skončí s základným alebo žiadnym vzdelaním..
a teraz...nájdi si ako róm prácu???prídes do roboty...a nezoberu ta a vedla teba bieleho zoberu??preco lebo ani ja by som si nezobral do roboty róma - pretoze im nedôverujem...a ked nikto róma nepríme do zamestnania...tak z kade si má nájsť tu robotu??
nerobia srandu??chces screeny s nasej byvalej skoly??Sheep napísal:no pozor, myslim ze v skole si nerobia srandu z roma ktory je normalny, ma normalnych rodicov, je cisty a nerobi bordel, myslim ze taky nema problem ani skoncit skolu ani sa dakde zamestnat...videl som par takych...ale ak sa ma pytas ci by som mal dat nejaku nadej decku ktore ma 3 roky a na stanici pride predomna so sackom v ruke a zacne mi ukazovat pucku tak neviem ci je to normalne...a ci on ma nejaky predpoklad dostat vobec nejaku pracu alebo vzdelanie...
1 z 100 romov ma normalnych rodicov...a co ty 99?su prije*** lebo ich rodicia tr*kaju ak o zavod,ked niesu socialne zaisteny?
to zelovoc: ano je naj bitkar vies preco?lebo keby nevirival on vyrivali by ostatny do neho...poznam to...bol som svedkom tak viem...
hmm mas svojim sposobom tiez pravdu...ale netreba vsetkych hadzat do jedneho vrecakukiak napísal:Cuduj sa svet, v nasom spolocenstve mame 2 ciganske rodiny - platici
Jedna rodina, obidvaja rodicia zamestnani, dve deti -neplatici. Zaplatia ked sa im to hodi.. raz za pol roka nejaku sumu aby sa nemohlo povedat ze neplatia a tym padom ich ani nie je ako vyhodit.