sériové zapojenie dvoch zdrojov napätia
-
vajda65
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
sériové zapojenie dvoch zdrojov napätia
Ahoj neviete mi z týmto pomôcť,
neviem si s tým dať rady.
Ide o to, že keď sa vypne jedno zariadenie, aby sa spotrebiť na konci ocitol bez napätia.
neviem si s tým dať rady.
Ide o to, že keď sa vypne jedno zariadenie, aby sa spotrebiť na konci ocitol bez napätia.
-
uelektronik
Star
-
uelektronik
Star
-
uelektronik
Star
- Prílohy
-
- seriove zapojenie.gif
- (4.85 KiB) 1185 stiahnutí
-
uelektronik
Star
Napoj na vystupy oboch zdrojov po jednom rele.A vyvod zo zdroja 1,tahaj cez kontakty toho rele,co si napojil na zdroj2.Ak sa ti strati napatie na zdroji 1,cievka nebude dostavat napatie a tym padom odpadnu kontakty ktore odpoja vyvod zdroja 2.A opacne.
\\Ak nechapes,tak ti to mozem nakreslit...Ale myslim,ze to pochopis-je to fakt jednoduche.Dve rele,nic viac.
\\Ak nechapes,tak ti to mozem nakreslit...Ale myslim,ze to pochopis-je to fakt jednoduche.Dve rele,nic viac.
-
uelektronik
Star
-
uelektronik
Star
Vies nejako vysvetlit ako je to rele v zdroji zapojene? Ak by bolo na konci ako posledna suciastka pred vystupom zo zdroja tak by si mohol pouzit aj seriove zapojenie.vajda65 napísal:to je jedno 12V/24 V, dá sa to nastavit
Ak jeden zdroj dokaze utiahnut spotrebic tak mozes pouzit to co Ti radi dudo02
-
vajda65
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
jeden zdroj ho utiahne, spotrebič je vlastne elektromagnet ktorý drží dvere pokope. Zdroje(relé výstupy) sú vlastne zariadenia, ktoré ked dáš pin tak rozopnú relé kontakt a magnet sa dá rozopnut.
Ide o to, že jedno zariadenie je zvnútra a jedno zvonku a treba aby jedno nedržalo magnet ked ho druhé otvorí.
Ide o to, že jedno zariadenie je zvnútra a jedno zvonku a treba aby jedno nedržalo magnet ked ho druhé otvorí.
???To co som pisal ja-ak vypadne lubovolny jeden zdroj,tak sa automaticky odpoji aj druhy,...Nechapem co myslis tym"ak utiahne"uelektronik napísal:Vies nejako vysvetlit ako je to rele v zdroji zapojene? Ak by bolo na konci ako posledna suciastka pred vystupom zo zdroja tak by si mohol pouzit aj seriove zapojenie.
Ak jeden zdroj dokaze utiahnut spotrebic tak mozes pouzit to co Ti radi dudo02
-
uelektronik
Star
srry ja som mal na mysli iba jedno rele, ktore by bolo napajane zdrojom 2 a cez ktoreho kontakty by siel prud zdroja 1. Teda zdroj 1 by napajal spotrebic a zdroj 2 rele.dudo02 napísal:???To co som pisal ja-ak vypadne lubovolny jeden zdroj,tak sa automaticky odpoji aj druhy,...Nechapem co myslis tym"ak utiahne"Vsak sa vypnu oba,takze spotrebic ostane bez napajania ..