Casti strojov

Všetko čo hľadáte a doteraz sa vám to nepodarilo zohnať smerujte sem...
MurphY
Professional
Professional

Casti strojov

Príspevok od používateľa MurphY »

Mam taky mensi problem..
Bol by nekdo ochotny mi pomoc s tymto prikladom ?

Kotucova spojka z liatiny 42 2420 je spojena licovanimi skrutkami 02 1111.5 prenasa kru.moment Mk=44 200 Nm , Ds=270 mm a pocet skrutiek je 6,Potrebujem vediet rozmery skrutiek..

Prosim vas ak by sa nekomu chcelo mohol by mi vypocitat tento priklad alebo staci ked mi napisete presne jak ste postupovali.. karmy sa dost dockate,Ked je to neaky ochotny clovek tak prosim vas

Dakujem
kinjeril
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa kinjeril »

Jaj, si mi pripomenul, kolko som toho uz zabudol.

Podstata riesenia celeho prikladu je vychadzat z pevnostnej podmienky. Treba si uvedomit, ako budu tie skrutky namahane. T.z., ze na tah/tlak a skut pri utahovani. Ale moze sa to zovseobecnit len na ten tah/tlak. Preto vychadzaj z z tejto pevnostnej podmienky. Este by sa dalo uvazovat aj o tom, ake tesnenie bude pouzite v prirube, aka teplota priruby/skrutiek ma byt a tak. No podstatu som ti naznacil.
Na kontrolu nezabudni spravit vsak pevnostnu analyzu zavitu.
MurphY
Professional
Professional

kinjeril napísal:Jaj, si mi pripomenul, kolko som toho uz zabudol.

Podstata riesenia celeho prikladu je vychadzat z pevnostnej podmienky. Treba si uvedomit, ako budu tie skrutky namahane. T.z., ze na tah/tlak a skut pri utahovani. Ale moze sa to zovseobecnit len na ten tah/tlak. Preto vychadzaj z z tejto pevnostnej podmienky. Este by sa dalo uvazovat aj o tom, ake tesnenie bude pouzite v prirube, aka teplota priruby/skrutiek ma byt a tak. No podstatu som ti naznacil.
Na kontrolu nezabudni spravit vsak pevnostnu analyzu zavitu.
no dneska mi to profka pripomenula.. este ze ju mam..toto bol jednoduchy priklad.. tesnenie a teplota nebola dolezita..

no vacsinou skrutky su namahanie na smyk..cize vychadzal som z tejto podmienky.. no ale najprv mi trebalo obvodovu silu atd.. no ale aj tak diky za ochotu aspon
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Kombinacia tahu a skrutu = smyk. : )

Btw, neposlal, alebo nepostol by si to riesenie? Som to pozabudal kua. :oops:
MurphY
Professional
Professional

kinjeril napísal:Kombinacia tahu a skrutu = smyk. : )

Btw, neposlal, alebo nepostol by si to riesenie? Som to pozabudal kua. :oops:
no ked si to ty

1,obvodova sila
F=2.Mk/D=327407N
2,sila kolma na os skrutky F1=F/i i=pocet skrutiek = 54567N
3.kontrola
nuz a tu sa zacina problem heh neviem ako ty napisat napr. odmocnicu,rudolfovo cislo alebo taur
teraz mozes vychadzat zo smykovej podmienky ze taur smyku musi byt mensie ako taur dovolene v smyku.. asi som to dobre napisal
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Aaaaa, nieco sa mi uz zacina marit. Preto aj ten material, ved deformacne konstanty, dovolene napatia.... :slap: :)

Murphy, good work! Ak budes mat este niekedy nieco podobne na srdci, tak sa s tym podel so mnou. Vzdy je riesenie! (aj ked je niekedy na <>) :D

;)
Napísať odpoveď