Nakupovanie cez Internet (e-buy) atď. Ako to funguje?

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
MayDaySK
Star
Star

Nakupovanie cez Internet (e-buy) atď. Ako to funguje?

Príspevok od používateľa MayDaySK »

Takže stiahnem si nejaký Trial program a rozhodnem sa ho kúpiť tak kliknem na Buy, alebo na Rapidshare si chcem zaplatiť premium konto atď. Vždy ma to navedie na okno kde treba zadávať všeliaké somarinky že ZipCode a Number a hentaký Number. Potom sú tam logá Visa atď. Tu sa neviem pohnúť. Potrebujem takú radu ako pre lamky. Mám účet v Istrobanke, mám platobnú kartu Visa. Ďalej na PC mám to okno na vyplnenie čo sa mi objaví po kliknutí na buy. Čo tu mám robiť z kroku na krok? Musím mať niečo aj v banke aktivované alebo u providera (T-Mobile)???
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

ZIP je postove smerovacie cislo. Jedine co treba je, aby tvoja karta bola akceptovana (Visa, MasterCard, American Expres atd...), ale pozor, su rozne druhy kariet Visa, MC a preto si napriklad Visu nemyl s Visa Electron!!! Hlavne co potrebujes je CCV2 cislo, tj. ciselko na zadnej strane karty, ktore sluzi ako PIN kod pre online platby.
Misox
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Misox »

ale najlahsi je paypal :D
Klo_b_asa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Klo_b_asa »

Dobre a chcem sa opytat aj ja. Ked je produkt ponúkaný iba v € (eurách) a ja mam vedený účet v slovenských korunách, je to problém?
Dedomil
King
King

Príspevok od používateľa Dedomil »

staci ti embosovana karta 8) napr. MasterCard
Klo_b_asa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Dedomil napísal:staci ti embosovana karta 8) napr. MasterCard
Dobre cize ked tovar stojí napríklad 10€ (340,-Sk) tak banka mi stiahne tych 340,-Sk bez poplatku alebo ako.
Dedomil
King
King

poplatky strhne az ku koncu mesiaca kolko to neviem presne to si musis zistit priamo na stranke danej banky alebo v banke.
ef.K0
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa ef.K0 »

no takze skusam rozbehat to paypal.Mam VISA electron od Slovenskej Sporitelni (vysokoskolsky ucet) podari sa mi to?Bude sa to dat?
Dedomil
King
King

no vsak to zistis sam ci ti paypal akceptuje danu kartu. embosovana karta je taka karta na ktorej su cislo karty, meno drzitela karty, datum platnosti vyrite embosovanym prismom. Teda su take vystupene dovrchu.
no a na zadnej casti karty mas na pozicii kde si ju podpises cierne cisla. posledne trojcislie sa pouziva ako pin pri platbe na nete.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Mam pocit, ze Visa Electron neobsahuje CCV2 kod na zadnej strane, takze je na tento ucel nepouzitelna.
ef.K0
Light Professional
Light Professional

takto karta to vsetko obsahuje...No Ale mam dalsi probelm.Chcem si kupit viacej veci cez ebay a ked kliknem na jednu, dam zaplatit tak mi to uz vypisuje veci na zaplatenie, ale ja tu vec este nechcem zaplatit, chcem ine veci, a viacej kusov, nie je tam nieco take ako pridat do kosika a nakoniec to vsetko zaplatim?Chcem kupit cez ebay.com ...Ozaj v com je vyhodnejsie ankupovat?V ebay.co.uk alebo ebay.com ?Je rozdiel v postovnom?
Dedomil
King
King

com - isto posielanie z USA (colne poplatky).
co.uk - krajina EU. colne poplatky sa nevztahuju na krajiny EU.
MayDaySK
Star
Star

Príspevok od používateľa MayDaySK »

na zadnej casti karty mas na pozicii kde si ju podpises cierne cisla. posledne trojcislie sa pouziva ako pin pri platbe na nete.
Mám tam 4x štvorčíslie a jedno menšie štvorciferné. Ale ajtak je to Visa Electron takže je nepoužiteľná... A iná forma platenia neexistuje? Chcel by som veľmi ten premium účet na rapide a ešte jeden software kde je tiež Buy. A keď to zaplatím čo sa stane? Pošlú len aktivačný klúč k programu? Alebo pošlú CD s plnou verzou?

Skôr ma zaujíma to či tu už volakto tak nakupoval a keď áno, ako to robil?
ef.K0
Light Professional
Light Professional

visa electron od SLSP funguje, aspon mne...Musis si tam nastavit, teda musia ti nastavit na nej v banke limit nejaky maximalny na platenie veci, aj v zahranici...

mna skor zaujma tato vec :Chcem si kupit viacej veci cez ebay a ked kliknem na jednu, dam zaplatit tak mi to uz vypisuje veci na zaplatenie, ale ja tu vec este nechcem zaplatit, chcem ine veci, a viacej kusov, nie je tam nieco take ako pridat do kosika a nakoniec to vsetko zaplatim?Chcem kupit cez ebay.com ...

musim asi ontaktovat predajcu, hm?
...
Expert
Expert

Príspevok od používateľa ... »

Dedomil napísal:com - isto posielanie z USA (colne poplatky).
co.uk - krajina EU. colne poplatky sa nevztahuju na krajiny EU.
aj na jednom aj na druhom najdes hromadu veci z Hongkongu a vobec z celeho sveta, staci pri vyhladavani zaskrtnut Location: ... Items available to Slovakia
Dedomil napísal:musim asi ontaktovat predajcu, hm?
jo
Klo_b_asa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Ako napísal dedomil, je potrebná embosovaná karta (dostáva sa k bežnému účtu) ja som mal doteraz Start Konto z VUB, a tam sa ta karta musi zaplatit 750,-Sk, tak som si prerobil Start Konto na klasický bežný účet a tam je ta karta zadarmo.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Klo_b_asa: Ak sa nemylim, tak vo VUB je mozne pouzit a zakupit si virtualnu kreditnu kartu, ktora sluzi prave na platby na intenernete a jej cena je 100 korun ;)
Dedomil
King
King

embosovanu debetnu kartu dostanes k Flexiuctu automaticky. s tou sa da tiez platit na nete. rozdiel medzi debetnou a kreditnou kartou je ze debetna je viazana na tvoj ucet a kreditna nieje. je tam akesi limitove konto financi ktore si stanovis pri zalozeni karty. S kreditkou nakupujes do zblaznenia a s debetkou len vtedy ak je vyplata :lol:
Klo_b_asa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:Klo_b_asa: Ak sa nemylim, tak vo VUB je mozne pouzit a zakupit si virtualnu kreditnu kartu, ktora sluzi prave na platby na intenernete a jej cena je 100 korun ;)
No tak v tomto prípade so mnou dobre vy...ali. Povedali mi ze si musim zrusit svoje Start konto (mesačný poplatok 9 sk) a musím si založiť Flexy účet (mesačný poplatok 80 sk). A ked osm jej vravel ze tu kartu potrebujem iba na to aby som mohol realizovať platby cez internet tak mi to zase zopakovala.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Napísať odpoveď